Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky
ráda bych se k vám přidala, jsem tu uplně nová.
Ráda bych též otěhotněla, HA byla vysazena v listopadu 2020, nechali jsme tomu volný průběh ale nějak jsem doufala že by se to mohlo do roka povést. Bohužel, byla nepravidelná MS, v létě zařazen Duphaston, cyklus se srovnal, nyní dva měsíce po vysazení Duphastonu se 2× dostavila MS po 30dnech.
Ráda bych aby nám to vyšlo co nejdříve a chci si koupit OV testy, abych věděla přesně kdy OV je. Jsem v tom nová a tak nevím kdy přesně začít a jak dlouho dělat testy. Děkuji za rady a držím všem palečky.
![]()
@Boninka jj, nemerim. Ale měřila jsem poctivě víc jak rok a tak vím, že mredivulacni teplotu mám 36,4-36,6, asi tři dny před ovulací mi ještě klesá pod 36,4 a po ovulaci mám teploty 36,8-37,1. Takže když dnes byla takhle nízko, vím, že mám ještě před ovulací ![]()
@bacova.mi to ja už hodinu nemůžu usedět jak mě bolí, záda, zadek, podbřisek.. nějaké šílené dnes…
@bacova.mi jenomže si po biochemickém, nemůže to teplotu zkreslit? Jinak podle testu máš jistě pravdu ![]()
@MaňkaVeronika zkusila jsem test tak nic. Ach jo. Třeba to vyjde tento měsíc
@Pettulkaa já můžu doporučit aplikaci Premom.com , umí ti ty testy vyfotit a vyhodnotit a u udělat z nich přehledný graf
podle toho jak sílí ta čárka a když k tomu měříš ještě bazální teplotu, tak to ovulaci počítá hodně přesně. (Používám v neplacené verzi) Jinak ty ovu testy je lepší třeba 1.měsíc testovat delší dobu a schovávat (nebo fotit do té aplikace) a pak uvidíš, který den je nejsilnější, já jsem třeba nikdy neměla tu testovací čárku silnější než kontrolní, ale bylo krásně vidět, který den byla nejsilnější. U mě vždy 17.-19.DC při cyklech 30-32 dní, a teplota vždy do 2dnů od nejsilnější čárky taky vyrostla. Další měsíce už třeba budeš testovat jen třeba 5 dní kolem ovu, vždy během dne.
Ahoj holky, přidávám se do klubu ![]()
v září jsme se s přítelem začali pokoušet o miminko - 15.10. jsem zjistila, že jsem těhotná, ale krvácela jsem a 21.10. jsem skončila na laparoskopii s mimoděložním. 30.10. jsem dostala menstruaci, ale teď, když uplynulo šestinedělí mi přijde, že mám celý cyklus nějak rozházený.
Prosinec menstruace 04.-07.12. - takže jsem měla menstruaci dostat teď začátkem týdne a nedostala. Dělala jsem si těhotenský test a je negativní. Zároveň mám ale nyní větší chuť na sex, tak jsem si udělala ovulační lest a je tam slabší čárka. Nemá někdo obdobnou zkušenost, že by měl cyklus takto rozházený?
Mockrát děkuji za rady všem zkušeným.. my se snažíme o naše první ![]()
Děkuji, Ivka
P. S. Test jsem si poškodila, když jsem se na něj snažila napsat datum
Ahoj holky, tak hlásím 1.DC…Už jsem volala do caru a 11.1. mám přijít na utz a domlouvat se co a jak, aby se mohl udělat ket… ✊🏻 Kdy se cca provádí prosím? 🙂 Děkuji moc a všem držím palce, aby nám to tenhle měsíc vyšlo ✊🏻 🍀
@ivunka123456 a v listopadu nic? Já měla mimoděložní v listopadu a čtvrtý den od operace jsem 5 dní krvácela ale to se jako MS nebere… A pak 17.12. už normální MS… Je fakt že jsem po operaci nasadila gynex tak možná trochu pomáhá… Ale bude se to asi rovnat déle… U mě je celkem normální že mám cyklus 28-34 dní… Nevím na jakou délku cyklu jsi za normálních okolností zvyklá ty?
@Paja.525 ahoj, menstruace byla 30.10.-02.11. a potom 04.-07.12. Dle aplikace, kam si MS zapisuji je průměrná dálka cyklu 31 dní. Ale poslední 35 dní. Jak Ti doporučili snažit se po mimodělnožním? Mě na gyndě řekla po šestinedělí v nemocnici řekli šestinedělí + 2 měsíce.. ![]()
@ivunka123456 tak to není tak zlé… Holt to chvíli potrvá než se to srovná a nebo rovnou //
můj dr. říká 3 měsíce a v nemocnici při propouštění mi řekli 2 měsíce tak teď babo raď že
nicméně my už se normálně snažíme… Jsem toho názoru že si tělo samo řekne kdy je připravené… Všechno to zlé už jsem hodila za hlavu a necháváme tomu volný průběh ![]()
@Boninka píše:
@bacova.mi jenomže si po biochemickém, nemůže to teplotu zkreslit? Jinak podle testu máš jistě pravdu
Myslím, že ne. Měla. jsem letos biochemko. minimalne 3 x a bt byla vždy i po něm stejná
přeci jen jsem už poznala své tělo, jak funguje. Vzhledem k tomu, že vaječník teprve začal bolet, si ještě pár dní počkám ![]()
@bacova.mi aha, tak to potom jo
.
U mě takto ![]()
Tak snáď už po té manželově kůře to něco udělá ![]()
@bacova.mi nevíš co je s @acire dost dlouho jsem ji tady neviděla, snad je v pořádku… ![]()
@Boninka no paráda
ten už je 100 pro pozitivní. Držím moooc palce, aby byl už poslední ovulační a pak už byli pozitivní jen ty těhotenské ![]()
S @acire vůbec nevím co je ![]()