Snažilky březen 2011 po úmělém přerušení pro VV

1104
17.3.11 20:49

Snažilky březen 2011 po úmělém přerušení pro VV

Ahoj.Nechci se přidávat již k rozjeté skupině.Pokud jste na tom podobně a jste po úmělém přerušení pro nějakou vývojovou vadu a chcete si povídat o svých pocitech a o novém snažení,tak přijďte za mnou,ať nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2767
17.3.11 20:59

Ahoj. Pošli mě prosím pozvánku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
17.3.11 22:09

Ahoj Simo,
nevím jak ti jí mám poslat,téma není zavřené,pokud mi poradíš budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
18.3.11 12:14

Tak to jo, ale já to nemůžu najít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
18.3.11 13:33

Měla by jsi to mít u sebe v profilu dole ,tam máš všechny diskuse do kterých jsi odpovídala.
A jak jinak?Taky máš za sebou UPT?Můžu se zeptat pro jakou vývojovou vadu?Jak jsi na tom s psychikou?Jak je to dlouho?A za jak dlouho jsi se rozhodla snažit znovu?Já mám za sebou UPT pro Edwardsuv syndrom.Přišli na to docela brzo a ukončila jsem těhu v 13+1,šlo to ještě normální interupcí,za což jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
18.3.11 13:45

Aha já myslela, že máš skupinu, tak to potom jo. No já byla na ukončení 5.prosince pro prokázáný downův syndrom. Bohužel už jsem byla v druhým trimestru (15tt) a tak jsem musela mít vyvolávaný potrat-porod. Něco hroznějšího jsem nezažila, protože mi to vyvolávali 4 dny a furt do mě něco cpali a plod se mě držel jak klíště. Pak následovala revize a teď jsem opět v nemocnici, protože mi špatně vyčistili dělohu, tak mám za sebou hysteroskopii.

Taky jsem chtěla to zlé zaspat, bohužel no. A byla jsi na odběru klků nebo ti to jenom zjistili ze screeningu? Jinak psychika..no to šestinedělí bylo hrozný, pořád jsem koukala na fotku z uz a na zprávy a brečela jsem a brečela. Teď už je to lepší, čas rány postupně zahojí. Edwardsův syndrom není zase až tak častej, ale ještě, že ti na to přišli brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
18.3.11 14:05

Nemám skupinu,zatím jsem to nechala otevřený,ale časem to můžem zamknout,když by nás bylo více.
Koukám,že jsi si prošla horšíma než já.Já měla asi štěstí,že na to přišli v čas při screeningu na který jsem šla vzhledem k mému věku.S Edwardsem jsem vůbec nepočítala,spíše jsem měla strach z Downa,ale tyto mě ani nenapadli,tak si taky říkám,co jsem komu provedla.Já to mám ještě čerstvé,byla jsem před týdnem,ale už nekrvácím 3 dny,je mi dobře,ve zprávě mám dokonce uvedené,že mi dělali miniinterupci,tak nevím,ale prý jsem byla zpátky ze sálu ani né za 10 minut.Taky mi doma zůstali fotky a navíc naše miminko mělo ještě obsáhlou omfalokélu,nemělo to smysl.Nejvíc mě štěv,že jsem s přítelem chtěla kluka a byl to kluk,bohužel,on má dvě dcery a chtěla jsem mu dát syna.Taky se to ve mě pořád mele.Nejdřív jsem říkala,že do toho již nepůjdu,ale nyní vím,že chci být těhotná co nejdřív,jinak to asi nezvládnu,stále si říkám,proč já,ale to asi znáš,ale už je to lepší.Kolik ti je?A máš už nějaké dítě?

Příspěvek upraven 18.03.11 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
18.3.11 14:06

toto téma se pak asi dá přes adminy převést do skupiny ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
18.3.11 14:25

Jo myslím že dá. Mě je 20 let bylo to naše první dítě a čekali jsme holčičku. Já byla taky na screeningu riziko jsem měla 1:6, takže docela dost na můj věk. Ovšem chyběla nosní kůstka, obě hodnoty krve špatné a šíjové projasnění 2,3 mm. Dr mě poslal do Hradce na odběr choriových klků a za 5 dnů mi volali, že se to potvrdilo. Dali jsme souhlas k pitvě a žádné jiné vvv nenašli…Ale jak se ty klky nechali dlouhodobě kultivovat, tak přišli na to, že u plodu je přestavba chromozómů, tak si nás pozvali na odběr krve a já jsem přenašeč a přítel je přenašeč genu pro cystickou fibrózu. Určitě se vám povede miminko další zdravé, musíme věřit :hug: A za jak dlouho ti dr řekl, že se můžete snažit? Mě řekl za půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
18.3.11 14:54

V tom Hradci jsi byla kde?Já byla v Sanusu a kultivaci ještě nemáme,měla by být až za 3 týdny.Odběr klků mě tam také dělali,ale byl to docela fofr.Ve čtvrtek jsme přijeli na ultrazvuk a tam bylo NT 4.1,nosní kůstka byla,mimi neodpovídalo týdnu těhotenství,od začátku o týden mladší a navíc ta obrovská kýla na bříšku,byla skoro jako hlavička miminka.Asi za dvě hodiny mi provedli odběr,přítel to vezl do Prahy a já si šla na tři hodinky lehnout na dospávací jednotku.Down jsem měla 1:216 i s tím NT,ale Edwards nám vycházel 1:2,takže docela hodně.No a druhý den nám volali ,že je to Edwards a pokud to nechci tak mám přijet,že ještě stíhají klasickou interupci.Nechtěla jsem tomu věřit,volala jsem do té laboratoře a mluvila přímo s tou doktorkou a ta mi řekla,že bych měla mít už vybráno,že Edwards mi snad už nehrozí.Ale stejně mám strach a mě nikdo neřekl,za jak dlouho můžu.Já když tam v úterý volala,tak se mě ptal jak se cítím a můžeme se prý snažit okamžitě.Okamžitě já beru hned,stále si pohrávám s myšlenkou že nedodržím šestinedělí a jdu do toho,když mi nic není a anvíc si myslím,že tělo pokud nebude na těhu připravené,tak ho nepřijme.Včera jsem si zkusila test a byl tam jenom duch a to asi až za 10 minut,takže si myslím,že i HCG je skoro dole.Za 14 dní jdu na kontrolu ke svému doktorovi a navberou mi kontrolní HCG,když bude v pořádku,tak doufám,že to za 3 týdny dostanu a šla bych do toho znovu.Mě docela tlačí i věk,já si nemůžu dovolit čekat půl roku,ale myslím,že je to blbost takovou dobu.
Je mi to líto,v tvým věku by s tím asi nikdo moc nepočítal,že?Ty těch půl roku vydržíš?Mimi bylo asi neplánované co?Ale stejně se na ně člověk těšil a nyní nic a je to jedno kolik člověku je.Já mám 19 let starou dceru a 20 letého syna a pak kluky 11 a 13 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
18.3.11 16:09

Byla jsem ve fakultní nemocnici. U mě to bylo taky rychlé, v úterý jsem byla na screeningu a dr už věděl, že to bude zlé, já už to taky tušila a tak mě obědnal na čtvrtek, nejdřív jsme měli pohovor s genetičkou a pak jsem šla na gynekologii. No měla jsem z toho strach, ale nebylo to tak hrozné jenom tupý tlak, dalo se to vydržet. No nám taky řekli, že to bude náhoda a riziko opakování máme 1,59%. Prostě já nejsem pro zachování života za každou cenu, trápilo by se jak dítě tak i my. A edwards ten je ještě horší než DS, protože tam je několik vad najednou a není tam velká šance na přežití, ale je tady na emiminu paní, která má holčičku s edwardsem a jsou už jí 3 roky. No můj gynekolog mi řekl půl roku, protože je i starší jinak v nemocnici mi říkali počkat 3 cykly, jenže teď jsem zase po hysteroskopii a asi mi vyškrábli sliznici, ještě tady ani nebyl za mnou dr a nic neřekl. Miminko jsme měli plánovaný, nechtěli jsme čekat, kort když mám tu přestavbu hrozí, že to můžu přenést v nevyvážené podobě a hrozí riziko potratu nebo postiženého dítěte, je to prý o náhodě genů jak se srovnají atak. Takže pokud nevyjde ani další pokus budeme muset jít na ivf s pdg. No já šestineděli radši dodržela, ale pokud ti to dr řekltak proč ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
18.3.11 17:22

Tak to jsme na tom stejně,já taky nejsem pro zachování života za každou cenu,navíc u Edwardse bych se bála,kdy mi dítě umře a možná to vyzní blbě,ale tím,že mám zdravé děti tak bych postižené nechtěla.My chtěli s přítelem společné miminko(oba jsme vdovci,přítel má dvě dospělé holky),ale chceme zdravé miminko abychom si ho užili.Já na postižené dítě nemám,nechtěla bych se o něj starat a vědět,že mi může kdykoliv umřít(to samozřejmě,může i zdravé,ale to člověk tolik nepřipouští,jinak by žádné dítě neměl)a asi bych se za něj i styděla.Ale každý asi ví,co zvládne a co ne a anavíc si myslím,že přivést na svět dítě,které vlastně z toho života nic mít nebude a bude stále odkázané na péči rodičů,je vlastně k ničemu.Já bych nechtěla ani dítě s Downovým syndromem.Já jsem nyní taky psala na genetiku,tak uvidím co mi odpoví,hlavně by mě zajímalo procento znovuopakování,ale to je prý skoro nulové,tak doufám,že se nám podaří otěhotnět co nejdřívě a mít zdravé miminko.
A co?Jak se cítíš po zákroku?a kdy tě asi pustí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
18.3.11 17:53

Pustí mě zítra, no trochu mě pobolívá břicho. Za chvíli by měl přijít doktor kouknout jak to vypadá a zítra při propouštění se dozvím víc, jestli teda sliznici vyškrábli nebo dělohu pouze zkoumali. Přesně tak, já bych na to taky neměla a navíc to dítě je odkázaný na celodenní péči rodičů, ženská ani nemůže do práce a podle mě se ani nemůžeš věnovat dalšímu dítěti pořádně. Já svého rozhodnutí nelituju i když to bylo kruté takhle rozhodnout o nenarozeném dítěti, ale lepší než se celý život trápit. A za jak dlouho si otěhotněla? Neboj dočkáte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
18.3.11 19:05

My se začali snažit v říjnu loňského roku,do té doby jsem měla antikoncepci při které jsem to vůbec neměla a v tom říjnu jsem dostala poprvé.To se nepovedlo a v listopadu jsem byla poprvé těhotná,ale na začátkku prosince na začátku 6 týdne jsem to potratila.No a v prosinci jsem byla těhotná znovu a dopadlo to takto.Tak doufám,že to nyní taky půjde takto rychle,ale mám strach,že nyní to tak rychlé nebude.Uvidíme,třeba ano.Asi to šestinedělí nedodržím :-)
A tobě to trvalo jak dlouho? A nyní to zkusíte kdy? Až co ti řeknou zítra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767
18.3.11 20:32

No ono se říká, že po potratu je jak pohnojíno :-) Před chvílí tady byl doktor a říkal, že jsem měla v děloze polyp, takže všechno odstranili i se sliznicí. A včera mi další dr řekl, že mám počkat 2 cykly a můžeme se snažit :-) No nám to trvalo cca 4 měsíce, ale bylo to takový snažení nesnažení, otěhotněla jsem v září :wink: Neboj třeba to půjde taky tak rychle jako dřív :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí