Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ja si pamatuji jak v lete jsme si kupovala se strachem tehotensky test protoze v te dobe jsem jeste ani nechtela slyset o mimcu ale ted si ho s radosti kupuji, uz jsem si ho take delala ale vzdycky jsem byla zklamana ..
Já teda ještě test nikdy kupovat nemusela … takže jsem zvědavá kolikrát ho budu kupovat ![]()
Víš co, aspoň si ušetřila, já si říkala jak ušetřim za HA a teď bych nejradši kupovala těhotenský testy obden…takže je lepší se krotit a šetřit korunky na hadříky na mimi
A na sebe samozřejmě taky, na to nesmíme zapomínat ![]()
zuzi tak to máš naprostou pravdu, člověk by na sebe zapomínat neměl ![]()
Ale tak ty testy nejsou drahe, teda jak ktere .. ja jsem si vzdycky kupovala za 29,– a jsou tam dva testy a lzou udelat az v den ocekavane menstruace ..
Peti no ono záleží, jak často si je pak kupuješ, že jo. Když třeba každej měsíc jednou a snažíš se dva roky … no tak si to spočítej, ale na nový šaty by to určitě bylo ![]()
Kel-tec píše:
Ahoj holky, jestli Vám můžu poradit (nechci vypadat jako brouk Pytlík) sama jsem brala HA, navíc jsem byla hodně silná kuřačka - takže vyhlídky na brzké otěhotnění nic moc, ale… HA jsem vysadila na začátku prosince, držela se rad plodných a neplodných dnů, měření teploty a nic. Na konci prosince jsem zjistila, že se nepovedlo - taky bych chtěla možná moc, otěhotnět hned první měsíc, tak jsem se na všechno počítání vykašla, s přítelem jsme se milovali celý měsíc každý den, akorát asi 2× se mi nechtělo, no teď jsem ve 12 týdnu. Takže doporučuji vyprdnout se na jakýkoliv počítání, měření teploty a tak a prostě se jenom milovat. Stačí ob den, životnost spermií je delší, nebo třeba každý den a třeba to vyjde líp. Plánovanou menses jsem už na konci ledna nedostala. Opravdu nechci vypadat jako nějaká chlubilka nebo že jsem sežrala všechnu moudrost světa, ale nám to výborně fungovalo a tak se chci poděli. Ať vám to děvčata vyjde co nejdřív. Moc vám to přeju.
Moje řeč, taky jsme tak šílela, měřila a nevím co všechno. A když přišla MS, tak jsem si řekla dost. Prostě takové blbiny nebudu řešit a hupsneme na to kdy budeme chtít. Pokud to neklapne, tak další měsíc budeme praktikovat to co ty, protože takové ledňátko by se mi moc líbilo ![]()
Jo a teda s testama jsme na tom asi stejně…testovala jsme vždy 10. den před MS, ale už na to taky prdím a nechám se překvapit jak to bude
I když já jsme strašně zvědavá a netrpělivá, že bych to chtěla vědět hned ![]()
Tak s tou netrpělivostí jsem na tom stejně, je to jedna z mých špatných vlastností
Musím se ovládat abych si nedělala testík ob den
Jinak přeju krásný víkend…Z. ![]()
Dobré ráno..
Tak já hlásím že se mi dostavila MS…docela sem si oddychla, aspoň vím že tělo funguje, mám 32 DC, tak si můžu zhruba spočítat ovulku na další měsíc a uvidíme
Už sem si říkala že budu muset k doktorovi, aby mi jí vyvolala a ejhle, včera začlo bolet břicho a je to tady
Možná že pomohl ten femigard, začínám s ním třetí týden…Těšim se co tenhle měsíc přinese..
Zuzy no vidíš to, tak to je dobře že tělo funguje jak má. Třeba už se další měsíc zadaří a budeš hlásit //
Já jsme taky ráda že MS dostavila a už se těším až se zase začneme snažit. Přítel sice říkal, že by byl raději kdyby to vyšlo, že by měl klid aspoň…ale on si to brzo rozmyslí
Jen mi příjde divné 25DS…ale tím, že MS je, vím že tělo je připravené na nové snažení ![]()
Já si spočítala ovulku někdy na 24. dubna, chci si měřit bazální teplotu a kolem toho data si zkusim dělat i ovu test, abych měla jistotu, že ovulka je…se snažením nebude problém, přítel by chtěl pořád, takže mu ani nemusim říkat že je zrovna plodný den a že v podstatě musí
A když to tenhle měsíc nevyjde, tak si říkám další měsíc mého dálkového VŠ studia k dobru, aspoň dodělám další semestr…musim to brát pozitivně ![]()
Taky studuju dálkově VŠ, takže vím že tento rok ještě dokončím a pak třeba rok odklad a potom aspoň budu mít více času ![]()
Přítel si vždycky tak dělá srandu, ale jinak jde do postele dobrovolně a rád
Je to v tom snažení perfektní, vůbec jsem nečekala že bude takový. Když se rozhodl, že se o miminko pokusíme začal to brát jako samozřejmou věc a fakt je úplně zlatý a těší se docela. Dítě tak brzo nechtěl a z ničeho nic úplně otočit a je úplně parádní ![]()
Můj přítel je taky super, vůbec sem to nečekala že bude mít jako chlap takový přístup, když začnu mluvit o tom jak to uděláme doma, sme v 2+1, jak se tam vejdem, tak sám řekne že už o tom přemýšlel, navrhne kam dáme postýlku, že pořídíme větší auto, prostě cítim že o tom přemýšlí a to mě moc psychicky posiluje
Předchozí přítel neprohodil o mimču ani slovo za celý vztah…takže vim že jsem se rozhodla správně a že přišel ten správný čas
Akorát mám strach že až mi vyjdou dvě // tak se zbláznim
![]()
Ale to se zblázniš štěstím…to je v pohodě
Budeš spokojená mamina a tak to má být… ![]()
My máme 1+1, takže si s prostorem nedělej hlavu
Naštěstí je být velký a místa ještě dost, takže se tam v pohodě všichni vejdeme. Kámoška tak taky bydlí a její mimčo už má rok a prý ještě v tom bytě asi rok budou, že se to dá v pohodě zvládat… Tak jsme zvědavá ![]()