Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
Chtěla jsem se připojit do nějakého debatního kroužku. Ale všecnz už jsou nějak moc rozjetý, tak jsem se rozhodla založit nový, tak kdyby jste měli chuť se připojit, tak budu rada.
Tak něco málo o mé současné situaci:
Na jaře jsem si nějak uvědomila, že už moje vzpomínky z prvního porodu nějak odvál čas a už mi nepřijde, že to bylo tak strašný
a nějak jsem zatoužila pořídit mému dvouletému chlapečkovi sourozence.
Tak jsem si nechala v červnu vyndat tělísko a začali jsme plodit. V červenci a s srpnu to nevyšlo a teď bych měla dostat za 4 max za 5 dní MS tak uvidíme jestli budeme tentokrát úspěšný a dočkám se těch dvou čárek.
Ahoj Peni, tak ja se snazim od zari poprve a asi po 12 letech HA. Vypada to, ze zatim se nezdarilo, dnes jsem si delala svuj prvni testik v zivote…ani jsem nemohla dospat…ale nic, tak snad to vyjde priste.
No pokud jsi ještě nedostala MS, tak neházej flintu do žita. Já když jsem byla těhotná poprvé tak jsem si pár dní po vynechání MS dělala test a byl negativní, tak jsem byla naštvaná, že nejsem těhotná a hlavně že mám zase rozházenej cyklus, no ale za pár dní už tam druhý proužek byl.
no uvidime, myslela jsem si, ze to vyslo, protoze jsem mela par priznaku, ktere tomu nasvedcovali - od ovu me bolely asi 10 dnu prsa, pak to sice preslo ale ted mam porad pocit, ze jsou vetsi ![]()
Taky me bolela hlava a pobolivalo podbrisko…no uvidime. Kdyz to nedopadne ted, tak snad priste ![]()
A co ty? Kdy se chystas testovat?
No tak uvidíš, bylo by to super hned na první pokus.
Já budu testovat tak nejdřív za týden, o víkendu nechci, sice už to bude druhé těhotenství, ale ráda bych to chvilku uchovala v tajnosti.
Můj jediný příznak je občasný popíchávání v podbříšku, ale jestli to bude jako poprvé, tak to jsem neměla vůbec žádné příznaky.
Nekde jsem cetla v jine diskusi nazor, ze vsechny priznaky tak brzkeho tehu jsou vlastne blbost, jelikoz telo jeste nevyprodukovalo tolik hormonu, aby se vubec nejake priznaky projevily. Zni to vlastne logicky.
Já jsem zase četla zajímavý článek, ve zkratce to bylo asi tak, že tělo první dní po oplodnění vajíčka vlastně vůbec neví, že je těhotné, to až oplodněné vajíčko doputuje do dělohy a začne se usidlovat, tak tehdy se začne tvořit hormon HCG.
Takže dosáhnout takové hodnoty, kterou je test schopný zjistit trvá několik dní. A je to strašně individuální, takže se to může projevit až několik dní po plánované MS.
Ahoj holky,
tak já se k vám přidávám, jsem ze Stodůlek ![]()
HA jsem brala 5 let, vysadila jsem ji v dubnu a od června se s přítelem snažíme o mimčo, teď mám zrovna MS, takže se zase nezadařilo. Od tohoto měsíce už chci začít ovu testy, tak snad to vychytáme a brzy se zadaří
Je mi 20 a snažíme se o první mimčo.
Ahoj Lady, jeeee ty budes ale mlada maminka. To me je uz par let pres 30 ![]()
Ja ovu testy zatim neplanuji, ale merim si teplotu. Tak drzim palce nam vsem ![]()
Ahojky LadyTommy
no určitě se k nám přidej, budu jedině ráda čím víc tím líp.
To jsis tedy pospíšila já jsem měla první v 28 letech, ale na tom vůbec nesejde ![]()
Já ovu testy neplánuji, mě boli při ovu v podbříšku a tak vím přibližně kdy je správný období.
Ani měření teploty neplánuji, jsem trošku lajdák a navíc nemám po ránu na měření čas, Vašík mě vzbudí a už se nezastavím až do oběda ![]()
Tak držím palečky ať jsme do vánoc všechny těhotné.
Dobrou holky, už musím do hajan, jinak se ráno nevyhrabu z postele.
ahoj Peni, uz jsem Ti psala v te minule diskuzi, tak pisu i sem. Mne je 30 a planujeme prvni. Doktorce jsem se zdala stara, tak me rovnou soupla do pece ivf centra, zatim zkousime prirozenou cestou, jen s injekce rizenou ovulaci. Tak za tyden uz budes vedet, to je super. Ja zadne priznaky nemam.
Ahoj Verunko,
ty jo, me je 33 a taky se pokousime o prvni a moje doktorka mi rekla, ze pokud se nam to do roka nepodari, tak at se stavim!!! Tak to je dost rozdilny pristup!!!
Ahoj holky,
mladá sice jsem, ale touha po miminku se mě drží snad celý život, takže když jsem poznala přítele, který touží po mimču stejně jako já, tak mi příjde, že není na co čekat. Máme domeček, finančně jsme zajištění, tak nic nebrání tomu mít drobečka, teď jen aby se to povedlo.
Po vysazení HA jsem měla rozházený cyklus a sem tam jsem měla pocit, že snad mám ovulaci, ale nebyla jsem si jistá. Od 4. cyklu po vysazení se mi konečně cykly srovnaly a v době, kdy tuším ovu, mám pocit „nateklého“ podbřišku, mám citlivější prsa, přestává mě bolet hlava a mám šílenou chuť na sex. Předpokládám, že jsou to příznaky ovulky, ale chci to mít potvrzeno i testy.
Teď jsem začala brát i kyselinu listovou, příští týden jdu na gyndu, aby se doktor podíval, jestli je vše v pořádku.
Přítel uvažuje o vyšetření spermií, před 10 lety prodělal příušnice, tak chce vědět, jestli jsou holky v pořádku ![]()
Jinak příteli je 30, takže už má čas na mimčo ![]()
Ahoj
tak to jsem měla stejný při prvníkm těhotenství, taky jsem vysadila HA a snad 4 měsíce se mi srovnával cyklus, teď jsem měla tělísko a tak žádný razantní změny v cyklu nebyly.
Já jsem měla první v 28 letech a dá se říct, že se nám podařilo počít hned druhý měsíc, co jsme se začali snažit. Když jsem byla poprvé na těhotensky kontrole, tak byl doktor mile překvapen, že se nám podařilo otěhotnit tak rychle a prý by jinak poslal manžela na kontrolu spermií
A kyby byl v pořádku, tak by mi napsal nějaký hormony na podporu, ale vůbec nevím co by to bylo zač, protože to nebylo zapotřebí.
LadyTommy to máte super že bydlíte v domečku, to bych brala taky
Ale zase si nemůžu stěžovat máme docela velký byt na Chodově, ale mít alespoň malou zahrádku by bylo super.
Peni,
domeček je sice super, ale bydlíme v něm teprve od července a hrozně špatně ho postavili, tak nám tu furt lítají dělníci. Ale jinak jsem ráda, že domeček máme. Pocházím z vesnice na Moravě, a tak jsem měla ze života v Praze strach, rok jsem tu byla v paneláku a nějak jsem si neuměla představit žít takhle s miminkem. Ale teď kde bydlíme, tak je to taky skoro vesnice - ve Stodůlkách ![]()
Jo holky, nechcete někdo nějaké mimi časopisy?
Objednala jsem si předplatné Maminky na jednom slevovém serveru a nepřečetla si, že mi pošlou čísla za rok 2011, takže mám teď asi 6 čísel 2×, pak mám nějaké Miminka, Máma a já… Chci si zakládat jen Maminku a Betynky, tak nevím, co s těmi přebytečnými ![]()