Snědl jmelí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4373
20.12.14 12:44

@zvědavá borůvka @kadlina @1Luca holky v lékárně koupíte rozpustný (celkem chutný) prášek, který vyvolá zvracení. Šmarja prst do krku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
20.12.14 12:48

@BlueFairy tos nikdy nedělala? Vždyť tím nic nepoškodíš :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.12.14 12:49

@1Luca proč bych to dělala, když to jde šetrněji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
20.12.14 12:52

@BlueFairy no pokud mi dítě něco sní, o čem si myslím, že je opravdu zlé, tak asi nepojedu 30 km do lékárny ( spousta času ) pro nějaký lék, ale strčím prst do krku a dítě se vyzvrací. Opravdu doma nemám cosi na zvracení, ale prst v pohotovosti ano, v případě nouze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
20.12.14 12:54

@1Luca A to ho nepoškrábeš? Mě jednou dávali rodiče myslím mléko se solí, ale je to už dlouho, pak jsem to nezkoušela, ptž se mi vyvinula alergie na mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
20.12.14 12:57

@majki.r ne, nepoškrábeš. Ale na svém dítěti jsem to ještě nezkoušela, jen na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.12.14 12:58

@1Luca jako já to nemyslím nějak zle, to ne :hug:
Sama si nedovedu představit, že bych si cokoli strčila hluboko do krku.
Jinak tyhle přípravky jsou podle mě základ lékárničky pro domácnost s malým dítětem, stejně jako dezinfekce a paralen.
Ještě to není u nás moc běžné, ale já mám pro jistotu všechno možné, od ibalginu až po odpěňovače :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
20.12.14 12:59

@majki.r tepla voda se solí, to se pobliješ zaručeně :D ale to se zase nedoporučuje např. v případě poleptání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
20.12.14 12:59
@1Luca píše:
@majki.r ne, nepoškrábeš. Ale na svém dítěti jsem to ještě nezkoušela, jen na sobě.

Já si to právě neumím představit na cizí osobě, navíc na vzpouzejícím se dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
20.12.14 21:57
@kadlina píše:
Ostříhnout si nehet na prstu a strčit prst dítěti do krku. Ovšem u nás to nezabralo a byla to dost hrozná zkušenost :(

Chvíli jsem přemýšlela jestli je to vtip nebo ne :think:
Jestli ne, tak mi to přijde jako blbost.
Stejně žádné nehty nemám, stříhám si je nakrátko :)

@1Luca píše:
@zvědavá borůvka no pokud by to bylo akutní, použila bych strčení prstu do krku ( i když se to už teda nepoužívá ), nebo dát na špejli vatu a polechtat mandle ( v krku, aby se předešlo spekulacím :lol: ).

Ten prst do krku by mohl fungovat, u té špejle nevím no, pochybuji že by dítě dobrovolně otevřelo pusinku dokořán :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
20.12.14 22:00
@BlueFairy píše:
@zvědavá borůvka @kadlina @1Luca holky v lékárně koupíte rozpustný (celkem chutný) prášek, který vyvolá zvracení. Šmarja prst do krku 8o

Ty jo, ani jsem nevěděla, že něco takového existuje.
Si ho musím koupit do domácí lékárničky, jeden nikdy neví.
Jak se jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
2.1.15 23:15
@zvědavá borůvka píše:
Chvíli jsem přemýšlela jestli je to vtip nebo ne :think:
Jestli ne, tak mi to přijde jako blbost.

Vtip to fakt nebyl, poradila mi to kdysi dětská doktorka, při podezření na požití Brufenu dítětem. Nepomohlo, tak jsme jeli na výplach žaludku :? Dítě se teda nevzpouzelo, ale i tak bych to nerada někdy opakovala. Prášek na zvracení pořídím co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
3.1.15 11:41

@kadlina
A nevíš jak se ten prášek jmenuje? Chci ho taky mít pro případ v lékárničce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
5.1.15 00:12
@zvědavá borůvka píše:
@kadlina
A nevíš jak se ten prášek jmenuje? Chci ho taky mít pro případ v lékárničce.

Myslela jsem si, že to hravě vygooglím, ale kde nic tu nic. Zato jsem vygooglila toto a tam opravdu píšou, že zvracení vyvolat lžící nebo prstem, navíc je to skvělá pomůcka při otravě http://www.emop.cz/…e-otravy.pdf

Mimochodem jsem se progooglila i na bulimické stránky a ani tam o přípravku na vyvolání zvracení nic není. Tam mě tedy napadlo, že je by to byl snadno zneužitelný přípravek, takže počítám, že by to bylo leda na předpis. Pozeptám se u známé magistry :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
5.1.15 11:22

@kadlina
Taky si myslím, že to bude na předpis. No nic, prdím na to.
Snad nikdy nebudu muset vyvolávat zvracení u dítěte a když ano, tak na pohotovosti by to asi vyřešili vypumpováním žaludku. :nevim:

Ta brožurka je dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák