Snědl jmelí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.12.14 23:16

snědl jmelí

Strašně se stydím. Při věšení jmelí mi upadla malé větvička. Než sem slezla ze židla a otočila se tak syn měl v puse dva lístky jmelí. Bylo to to zelené. Jeden lístek sem mu vyndala, druhej kousek ukousl, nebo alespoň mu scházela čtvrtka z jeho klasické velikosti. Synovi jsou 2 roky a stalo se to před 2 hodinama. Nechtěla sem ho dávat spát kdyby mu bylo zle a byla zde babička která tvrdila že listy nejsou jedovaté. ted sem tu sama, nemám ani telefon a zjistila sem podle internetu že to není až tak pravda, že jedovaté je.Co dělat???
Mám pocit že mi hrábne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4918
19.12.14 23:19

Navzdory častým tvrzením není jedovatost jmelí jednoznačně prokázaná. Po požití takového pidi kousku se mu nemůže nic stát, nemusíš se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
19.12.14 23:20

A tak ho držíš vzhůru? Mělas ho dát vyzvracet, i když ten kousek podle mě nevadí :nevim:. Zavolej si na pohotovost, tam ti řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
19.12.14 23:21

Jmelí jedovaté je, ale v takovem mnozstvi se nestane vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
19.12.14 23:22

Nebo zavolat přímo na toxikologii :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
19.12.14 23:23

Dej ho spat - nic mu nebude, tohle mnozstvi je neskodny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.14 23:27

Nemám telefon, včera mi ho ukradli při vánočních nákupech, jinak bych volala toxolinku :(
Myslím že v puse to měl malou chvilku, starší syn hned začal křičet a já také vyplivni to vyplivni to a malej s tím mazal po chodbě, ale hned sem ho chytla a vytáhla z pusy. Přitom v životě nikdy nic nesnědl i bonbon nejdřív musí ochutnat starší brácha aby ho zkusil :( :( :(
Váží 15kg, tak žádnej chcípáček to není, ale stejně mě to vyděsilo:-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.14 23:30

Vzhuru byl určitě dvě a pul hodiny, celou dobu tu zápasil z balonem a z bráchou, vůbec mu nic nebylo a ani mě to nenapadlo ho dávat zvracet a že by mu to něco udělalo když babička byla dětskou lékařkou. Ted když usnul tu googlim a řikám si že babča není v oboru už 30-40let, tak radši mrknu a je mi na omdlení

• Citovat
  • Upravit
288
19.12.14 23:31

Ve větším množství - např. silný odvar by se mohl přiotrávit, ale to by mu bylo špatně, zvracel by, v menším množství se používá, má léčivé účinky, snižuje tuším tlak. Jeden lístek mu nic neudělá, přinejhorším se pos..e :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22771
19.12.14 23:37

Stalo se nám přesně totéž, jen byla holka snad ještě mladší. Ani nevim, jestli vůbec něco pozřela, ale čouhalo jí to prostě z pusy :oops: Tak jsem volala na toxikologii a uklidnili mě, že by toho musela sníst mohem víc (vypadalo to na kousek lístku, čtvrtka max) a že mám dát živočišný uhlí. Nebylo jí vůbec nic, ani průjem, nic. A u nás to bylo teda zlacený :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
19.12.14 23:54

Ted byl v Respektu rozhovor s pestitelem jmeli, rikal, ze snedl kolem 20tii kulicek najednou, aby zjistil, jestli je jedovate a nic mu nebylo. Tak snad miniaturni davka neublizi ani diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
20.12.14 00:40
@1Luca píše:
A tak ho držíš vzhůru? Mělas ho dát vyzvracet, i když ten kousek podle mě nevadí :nevim:. Zavolej si na pohotovost, tam ti řeknou.

Jak přimĕt dítĕ ke zvracení?
Ptám se ptz to nevím a do budoucna se může tato informace hodit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
20.12.14 01:04
@zvědavá borůvka píše:
Jak přimĕt dítĕ ke zvracení?
Ptám se ptz to nevím a do budoucna se může tato informace hodit. :kytka:

Ostříhnout si nehet na prstu a strčit prst dítěti do krku. Ovšem u nás to nezabralo a byla to dost hrozná zkušenost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.12.14 08:36

@zvědavá borůvka takhle metoda uz se davno nepouziva. I u predavkovani leku to neni vhosne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
20.12.14 12:35

@zvědavá borůvka no pokud by to bylo akutní, použila bych strčení prstu do krku ( i když se to už teda nepoužívá ), nebo dát na špejli vatu a polechtat mandle ( v krku, aby se předešlo spekulacím :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák