Sobec - JÁ nebo ON

Napsat příspěvek
Velikost písma:
211
26.6.11 11:46

Tak já jsme byla 37tt a přítel odjel na motorky na víkend. Mluvili jsme o tom hodně a dospěli jsme k závěru že kdyby něco tak je to ,,jen,, 3 - 4 hodiny cesty, a kdyby se mi něco nezdálo tak budu hned volat - jiné by to bylo kdyby jel třeba do zahraničí, to by neodjel protože chce být u porodu. Spíš jsem byla chvilku naštvaná protože jsem nemohla jet s ním:-) ale to si vynahradím příště:-)

Jinak souhlasím že někteří chlapy prostě těhotenství prostě neprožívají tak jak by jsme chtěli,ale asi to není důvod k rozchodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
26.6.11 11:47

hm, mně prostě přijde jako normální chlap… třeba si jen nedovede představit, jak moc důležité je to pro tebe.

na druhou stranu, je ale pro tebe opravdu tak zásadní odvoz do porodnice? když stejně nechce být u porodu a hlídání pro syna (jak mi vyplynulo) také máš?
podívej se na to reálně, bez emocí…pokud jsi na rizikovém a začneš rodit mimo termín,možná bude jistější, když si zavoláš na odvoz sanitku, než se spoléhat na soukromý odvoz (ať už partner nebo bratr)…

můj manžel také neviděl samotnou cestu do porodnice jako zásadní. spíš šlo o to, aby v případě potřeby se cca do 2 hodin dostal za mnou do porodnice. Manžel hodně pracovně cestuje, proto jsme se dohodli, že 1,5 měsíce před termínem nebude jezdit na zahraniční služební cesty a zhruba 3 týdny před termínem nebude nikam jezdit přes noc. Zbylé cesty do max 2h vzdálenosti.
nakonec jsem začala rodit v sobotu, takže mě i odvezl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.6.11 13:00

diskuzi dočtu potom ,abych nebyla ovlivněná.. :mrgreen:

Je to trochu ošemetné, ale nedělala bych z toho takovou tragedii..
Vím, že máš strach, vím, že sama se velmi bojíš porodu, bolesti, neznáma..A proto přenášíš tu zodpovědnost i na něj..
Ano měl by být spíše s tebou, měl by se asi více vcítit, ale nemyslím, že je to důvod nějak více si tím komplikovat vztah.
Možná je to hodný kluk, možná že je jinak moc obětavý, možná že je spolehlivý a zodpovědný - jen jsi to tu nenapasala..
A možná prostě jen nechce obětovat svou velkou každoroční akci na kterou se celý rok těšil..Nevím - možná také jezdí stále pryč a na tebe kašle.. :nevim:

Sama musíš vědět, zda váš vztah stojí za to i když se zdejchne na dovču..Snad víš co je důležité..Nebo budeš přítele hodnotit jen podle této jedné události??
Já tedy nedokážu podle jednoho příběhu ze života říct o někom že je SOBEC.. :nevim:
Můj manžel jel také do Norska na ryby..A byla jsem tuším asi tak 35 -36 tt..Ale to bylo s druhým dítětem a já věděla , že to bude OK..je moc hodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.6.11 13:05

Je to od něj sice hnusné, ale co naděláš. Zbytečně se budeš nervovat. Když odjede, budeš naštvaná ty, když zůstane doma bude naštvaný on. Musíš zvážit co je lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
26.6.11 13:19

už to tu někdo psal a já s tím souhlasím, když je to akce jednou za rok na kterou se těšil, tak bych ho asi nechala jet, domluvila bych si pomoc na telefonu kdyby jsi opravdu začala rodit, sice je také pravda že bych na něj byla naštvaná ale když je jinak dobrý a spolehlivý táta tak bych se to snažila kousnout, být s tebou u porodu se stejně nechystá, a nikde není psáno že ten porod nestihne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
26.6.11 14:58

Chlap měl odjet taky 14dní před termínem - na prodlouženej víkend. Měl si vzít auto, s tím, že když budu rodit, hned se vrátí. Jenže ráno v den odjezdu mi odešla hlenová zátka, a první dítě jsem rodila extrémně rychle, takže zůstal doma :srdce: Nakonec jsem rodila až v termínu a dodnes si vyčítám, že kvůli mě seděl zbytečně doma :oops:

Příspěvek upraven 26.06.11 v 20:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
26.6.11 17:37

Tak to bych teda netolerovala :think: teda jako je velká pravděpodobnost, že v tu dobu můžeš zrovna rodit a on snad nechce být poblíž??? 8-o no, upřímně, takového bych nechtěla :-? a odpověď na Tvůj vlastně dotaz, určitě je sobec ON

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
26.6.11 20:34

Diskuzi jsem nečetla, jen prvních asi pět příspěvků, ale i tak z nich mám dost!!! Co jste to proboha zač??? V každý diskuzi kde se něco děje na úkor zakladatelky, tak hned radíte, že byste s tím chlapem nebyly??? Jako dobrý, je to asi sobec, ale je to jeho koníček a tohle mu asi nedocvaklo, ALE hned ho vyhodit??? Proberte se, když se nejedná o vás, tak to je plná hu.-.- pardon pusa keců… Jen kdyby to byl ten váš, chtěla bych vidět, jak mu balíte kufry… Borkyně… :roll: (to je slovo od mého manžela a já ho z duše nenávidím… to slovo :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
26.6.11 21:23

hele ja myslim, ze mu to proste jen nedochazi - ja ma chlapa celkem hodneho, ale na nektere veci si vytvari vlastni podivne nazory…a tvoje ergumenty neslysi, protoze,pokud jsi normalni zenska, tak sis uz v zivote s nim mockrat zaprehanela a on am dojem, ze ani temntokrat nehori.
Takze doporucuji, abys sjednala bandu kamaradu, nejlepe tatinku od deti, kteri by s nim promluvili a vysvetlili mu, ze ted ho fakt potrebujes doma.

rozhodne bych v 37 TT neopoustela chlapa, pokud by me nemlatil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
26.6.11 22:11

Sobecké to je a naštval by mě, o tom žádná. Nevím kolik má dalších much, ale určitě by tohle nebyl pro mě důvod k rozchodu :nevim: (pokud vám to jinak klape). Ať jede a pak pořádně zapřáhnout do péče o děti, když si tak pěkně odpočal 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
27.6.11 08:05

Abych řekla pravdu, tak já když měla před druhým porodem, byla jsem ráda za každou hodinu, kdy manžel nebyl doma. Prostě jsem byla klidnější, v pohodě, v klidu jsem si všechno připravovala. Jakmile byl doma, tak jsem byla nervozní, on mě neustále kontroloval „tohle nedělej, to nesmíš,… :cert: “.

Nechápu reakce typu „sbal mu kufry“… Vždyť nejsme ve středověku. Kdyby se něco dělo, tak syna pohlídá pár hodin babička a manžel může být během jednoho dne doma. Stejně u porodu nebude, tak bych z toho nedělala takovou aféru…
Chápu zakladatelku, že ji to mrzí. Ale chápu i jejího partnera, který si jednou za rok chce vyrazit a nesmí :think: . Chlapi většinou ten porod moc neprožívají, takže bych mu to nezazlívala a pustila ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
27.6.11 11:38

Copak je její chlap dítě aby mu říkala smíš,nesmíš?
Nejspíš se jí na nic ptát nebude a udělá to co chce, tzn.odjede bez nějakýho ptaní se jestli může. Snad jsou dospělí aby si něco dovolovali,zakazovali. I já jsem jedna z těch co jí radili ať se na takovýho buď sobce nebo blbečka kterýmu to nedochází vykašle. Se jako tradičně do mě můžete pustit,asi to holt máme doma jinak ale budu se opakovat,u nás by se tohle nestalo a vím, že to je jedna z věcí,kterou v životě nebudu muset řešit.

• Citovat
  • Upravit
46867
27.6.11 13:50

Pro me tvuj chlap sobec je. Vse je jen o toleranci, zodpovednosti a domluve.
Nemyslim si, ze se daji chlapi hazet do jednoho pytle, jedni zustavaji s zenou doma, berou si dovolene - druzi jsou taci, ze ani k UTZ nejdeou a presto vztahy mezi partnery funguji.
Ale myslim si, ze kdyz se jeden s partneru trapi, ma strach a stresuje se, by to ten druhy mel tolerovat, stejne tak jako u zakl. pritel, kdyz zakl. toleruje kazdy rok 14ti denni pobyt s prateli bez ni, proc on by jeden rok nemohl tolerovat jeji prani.
Snazila bych se s nim v klidu domluvit a udelat kompromis, at jede, ale ne na 14 dni , ale jen na tyden. To je muj nazor, tak bych se nejspis zachovala ja, i kdyz bych byla nastvana teda hodne, protoze muj chlap je jednim z tech co jsou nateseni, uzivaji si briska a prozivaji tehu, jsem na to zvykla, takze nejaky odjezd by me sokoval :mrgreen: .
Zalezi jak to partneri maji mezi s sebou, jak jim to vyhovuje, na co jsou zvykli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
27.6.11 14:04

To že nebude u porodu ale neznamená že bude sedět doma na zadku ne?Myslím tímž e nebude třeba u porodu ale jakmile se mimi narodí tak bude s nima nebo ne?
Já bych zas chtěla idět ty borkyně kterým by toto chlap udělal jak by to brali v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
28.6.11 07:27
Crystal87 píše:
To že nebude u porodu ale neznamená že bude sedět doma na zadku ne?Myslím tímž e nebude třeba u porodu ale jakmile se mimi narodí tak bude s nima nebo ne?
Já bych zas chtěla idět ty borkyně kterým by toto chlap udělal jak by to brali v klidu :mrgreen:

Jestli je to narážka na mě, tak já bych v klidu nebyla, byla bych pěkně naštvaná, ale rozhodně bych mu nebalila kufry 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí