Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Holky děkuju, ještě bych si vyčítala i že sním nechodím mezi děti..stačí ta vojtovka..
kdybych si u lékařky dupla tak jsme jí mohli cvičit dávno..
S osmimesicnima detma jsem do MC nechodila
Jinak moje dcera byla to samy, v 8 mesicich se teprv zacla pretacet, taky jsme zacli cvicit pozde. A k tomu kolektivu…mela starsiho brachu, deti kolem sebe a stejne lezela jak placka ![]()
@asha a kdy se to srovnalo? bylo hodně opožděná? malej se ted taky konečně začal přetáčet.
@Malike píše:
@asha a kdy se to srovnalo? bylo hodně opožděná? malej se ted taky konečně začal přetáčet.
Sedla si ve 13 mesicich, lezla kolem 15. a chodila v 19. Celkove je trochu slabsi, nez jiny deti, ale tak uz to chodi, ne kazdy muze byt atlet, nicmene to na ni poznat neni
Neurolog mi rikal, ze se to srovna casem, ale abych nepocitala s nejakou sportovni karierou, to se tak nejak vyplnuje
Jen je treba davat pozor ve skole, tyhle deti mivaji pak problem se skoliozou, jak zacnou tahat tezkou tasku. Ona od 3 let jezdila na koni, to je pro tyhle deti super.
@Malike
Tak malé miminko ještě ze společnosti moc mít nebude. Stačí mu vaše přítomnost doma a tím se socializuje až až. ![]()
Jakmile začne být pohyblivější, bude to zase něco jiného a dětem bych se nevyhýbala.
Navíc jak říkáš, teď je období chřipek a téměř všichni soplí…, tak bych do kolektivu moc nedávala.
@asha víš já ještě nemám ponětí co malému vlastně je..
podle všeho má ještě tonus v levé ručičce a má jí v pěst…cvičíme vojtovku 5× denně a to snad jí dělám správně. Vím že je ochlablější, ale že je to něco vycházejícího z mozku..má centrální osovou hypotonii..už ted budu řešit dětskou, protože jsem jí furt říkala že špatně pase koníky,,atd..
@Malike To rozcvicite
Mne treba nikdy nerekli, cim to je, chodili jsme na neuro, naposled ji chteli videt, az zacne chodit, doufam, ze to bylo naposled.
Neblázni, tak mladé děcko socializaci tohoto typu nejen že nepotřebuje, ale vzhledem k tomu, že si tam ty děti předávají mezi sebou nachlazení a nemoci, tak mu můžeš i doživotně poznamenat imunitu.
No holky ještě jsem nikde defakto nebyla a už má horečku.
Vtipné, včera o tom píšu a dnes už má horečku.
Takže nový dotaz, pač mi to rehabilitační sestra nebere tak nevím zda má v horečkách cvičit vojtovku.
@Malike píše:
No holky ještě jsem nikde defakto nebyla a už má horečku.
Vtipné, včera o tom píšu a dnes už má horečku.
Takže nový dotaz, pač mi to rehabilitační sestra nebere tak nevím zda má v horečkách cvičit vojtovku.
Urcite ne, nech ho v klidu!
@Malike, rozhodně ne. Neměl by ani při silnějším nachlazení.
@rachel55 Dřív jsem měla ten pocit při prvním, že musím být všude, chodili jsem na cvičení od 4 měsíců a byli jsme furt na hromádce, jak jsme všude všechno pochytali