Sociální práce - VŠ vs Kurz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.10.14 15:27

@g.sandova mestys

• Citovat
  • Upravit
19388
22.10.14 15:28
@Anonymní píše:
@g.sandova mestys

s ničím takovým jsem se zatím nesetkala. Ať už byl zřizovatle kodkoliv, to je docela síla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.14 15:42

@g.sandova s něčím podobným jsem se setkala prvně, já s VŠ musela dělat výběrko na pracovníka v přímé péči a ředitel, který byl mimo obor, jen chvilku dělal v jiném zařízení prac. v přímé péči se dostal jen tak, byl dosazen starostou, oba jsou ze stejné obce

• Citovat
  • Upravit
16990
22.10.14 15:48

Ještě mě napadlo:

Když tak hledám ty školy… Jaký je ještě rozdíl mezi oborem „Sociální činnost“ kromě toho, že je to SŠ s maturitou? Co můžou vykonávat ti, je to srovnatelné s kurzem, nebo s VŠ? Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
22.10.14 15:53
@chs.jasmin píše:
Ještě mě napadlo:Když tak hledám ty školy… Jaký je ještě rozdíl mezi oborem „Sociální činnost“ kromě toho, že je to SŠ s maturitou? Co můžou vykonávat ti, je to srovnatelné s kurzem, nebo s VŠ? Děkuji…

Střední škola je srovnatelná spíše s kurzem. Když se vyhlašuje výběrové řízení na pozici Sociální pracovník, vždy je požadavek VŠ nebo VOŠ. Máme u nás i holčinu se střední školou sociální a je zařazená jako pracovník v soc. službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.14 16:08

@Boudová přesně tak, prostě minimálně voš, jinak jseš poskok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.14 16:11

Ale na druhou stranu je to práce záslužná a zaplať bůh že to lidé chtějí dělat. Já bych to ale upřímně bnechtěla dělat celý život. Prostě mám jiný cíle, je ale otázka, k čemu se dostanu. Třeba ještě ráda budu dělat v přímý péči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
22.10.14 16:24

@g.sandova Vzhledem k tomu, že mám střední zdravotnickou a vím, že ošetřovatelství dělat nechci, tak terénní pracovník není pro mě. Já v rámci studia VŠ si sjednávala praxi třeba v Dětských domovech a to mě strašně bavilo… Ráda bych v tomto směru… :nevim: Zase mám před sebou tři roky mateřské, tak si hold udělám další vš (když se dostanu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
22.10.14 16:34
@chs.jasmin píše:
@g.sandova Vzhledem k tomu, že mám střední zdravotnickou a vím, že ošetřovatelství dělat nechci, tak terénní pracovník není pro mě. Já v rámci studia VŠ si sjednávala praxi třeba v Dětských domovech a to mě strašně bavilo… Ráda bych v tomto směru… :nevim: Zase mám před sebou tři roky mateřské, tak si hold udělám další vš (když se dostanu)…

Tak pokud máš VŠ zdravotního směru, tak to má k sociálu blízko a už by třeba nebyl problém tě přijmout na pozici třeba ve Focusu, Sananimu, Preventu, někde kde ses třeba zaměřujou na pacienti s HIV atd… s dětským domovem zkušnost nemám, tam je ale potřeba spíše pedagogického vzdělání ne?

Ona ta sociální práce je strašně různorodá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
22.10.14 16:35
@Boudová píše:
Tak pokud máš VŠ zdravotního směru, tak to má k sociálu blízko a už by třeba nebyl problém tě přijmout na pozici třeba ve Focusu, Sananimu, Preventu, někde kde ses třeba zaměřujou na pacienti s HIV atd… s dětským domovem zkušnost nemám, tam je ale potřeba spíše pedagogického vzdělání ne?Ona ta sociální práce je strašně různorodá.

Třikrát třeba - to jsem inteligent. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.14 16:35

@chs.jasmin to je rozumný, já taky studuju, bohužel dokud nemám dostudováno, nikde mě nezaměstnají.
Jak jsem řekla, mě strašně chytla ta kurátořina. Ještě mi zbývá rok a půl, tak do té doby holt v přímé péči nebo street work

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.14 16:38

@Boudová na pozici vychovatele pedagogika-, ale i v děcáku jsou potřeba sociální pracovnice, tam minimálně voš.
Pokud má zakl. VŠ ve zdravotnockém oboru, tak ten Fokus určitě, tam berou i soc. pracovníky i zdravotníky. Tuhle jsme viděla inzerát na vedoucí dílny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
22.10.14 16:52

@chs.jasmin koukám, že máš střední zdravotnickou, to jsem pochopila špatně… Co máš za VŠ?
Zkus vybrat obor, co trě fakt bude bavit a budeš mít i uplkatnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16990
22.10.14 16:56

@g.sandova Právě tu kriminalitu, tj veřejnoprávní a tam jsem si sjednávala praxi sama. Hledala jsem v DD a třeba v UH byla sociální pracovnice se stejným oborem jako já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.10.14 17:14

Tak pokud máš VŠ veřejnosprávní, tak oni ti ji neuznaj k výkonu sociálního pracovníka? Z čeho jsi dělala státnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze