Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat, kde uplatnit z karty sodexo „body“ na volný čas. Nevyužiji ani v lékárně, optice ani na sportovní potřeby. Vím že jde převést na slevomat, ale v téhle době moc necestuji, nevyletím. Nevíte zda jde třeba nějak rozmenit na hotovost? Nebo zda jde nějak „vytisknout“ ve formě poukázek a prodat? Nebo kde body uplatnit přímo třeba na oděvy, kadeřnici, matrace? Děkuji.
Můžeš je použít na cestování přes Slevomat i některé cestovky to berou. Jinak jde zadat o papírové poukázky.
Na hotovost je určitě rozměnit nejde. Ani vytisknout apod. Jediná možnost jak využít tento benefit je ten, že se s někým domluvíš, zaplatíš mu něco a on ti dá hotovost.
Pozadej si pres sve osobni konto o zaslani poukazek - „stravenek“.
@cecetka nejsem si jistá jestli tohle jde pokud je karta pouze na volný čas. Pokud jim zaměstnavatel umožňuje závodní stravu, tak sodexo nelze použít v obchodě, ale pouze lékárna, slevomat atd..
Taky mame sodexo jen na volný čas, takže stravenky a nebo využití v obchodě nelze.
Jediné se s někým domluvit kdo to využije třeba v lékárně, hodně lidí nakupuje přes pilulku i elektroniku a za menší částku mu to nabídnout pokud to opravdu nevyužijete.
V aplikaci lze požádat o převedení na papírové poukázky. Je tam ale nějaký poplatek. Jinak poukázky berou některá knihkupectví. Na webu existuje seznam podniků, kde lze utratit.
Můžeš udělat někomu nákup.
Já když jsme to měli s manželem dvojmo a nevěděli jsme co, tak jsem kupovala na internetových lékárnách: kartáčky na zuby, ústní vody, opalovací krémy a repelenty na letní sezónu, zrevidovali jsme lékárničku a dokoupila jsem náplasti, dezinfekci atd.
Potom jsme vybavili babičku lepším tlakoměrem, teploměrem. A když už jsem jeden rok fakt nevěděla co, tak kamarádka má v rodině celiaka a diabetika, tak mi poslala objednávku tohoto zboží na e-shopu, já jí to dala s 15% slevou, takže ona ušetřila a já dostala hotovost.
Dobrý den, chci se zeptat, kde uplatnit z karty sodexo „body“ na volný čas. Nevyužiji ani v lékárně, optice ani na sportovní potřeby. Vím že jde převést na slevomat, ale v téhle době moc necestuji, nevyletím. Nevíte zda jde třeba nějak rozmenit na hotovost? Nebo zda jde nějak „vytisknout“ ve formě poukázek a prodat? Nebo kde body uplatnit přímo třeba na oděvy, kadeřnici, matrace? Děkuji.