Soja mi mírní menstr.krvácení,proč?

15.10.16 22:15

Soja mi mírní menstr.krvácení,proč?

Ahoj holky,
chci poprosit o názor. Mám silnou menstruaci, což je dané vysokou sliznicí, zákrok u gynekologa (kyretáž) tomu nepomohl. Protože menstruace je pravidelná a bezbolestná, i když hodně silná, lékař nechtěl předepisovat hormonální léky atd.,nechtěl do toho zasahovat a riskovat rozhodit cyklus a nechal na mě, jak se rozhodnu, zda budu chtít hormony nebo ne. Pochopitelně nechci. Je to má vlastní volba. Zjistila jsem, že mi pomáhá pití sojových nápojů a jíst soju.Vím, že soja obsahuje fytoestrogeny. To prý ale je něco jiného než běžné estrogeny? Když mi estrogeny zmírňují krvácení, znamená to, že zase jiných hormonů mám nedostatek? J****akých to může být nedostatek? Na hormonálním rozboru jsem byla loni. Ráda bych předběžně nějak vyvodila z toho, že mi dělá dobře soja, takovou nějakou předběžnou teorii, co se tam může hormonálně dít. Třeba mi někdo poradí? Lékař mi řekl, že od loňska se mohl hormonální stav zase pozměnit, takže by se musely dělat nové odběry, a na ty teď nemám ani čas, ani náladu. Zajímají mě také Vaše zkušenosti se sojou. Pomáhá mi také na zmírnění vápník. Jak je to možné? Má někdo vysvětlení? :think:
Děkuji moc. Kytička pro radost v příloze :-)P. S.Ještě dodávám, že tipy jako třezalka, vitamin C, asorutin, doplňky stravy s jetelem atd.atd.jsem bezúspěšně vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Padme93
15.10.16 23:01

Je to těmy fytoestrogeny. ;-)

Jen pozor, jist soju neni ve vetsim mnozstvi vhodne, prave kvuli tem fytoestrogenum. Plus tedy drtiva vetsina sojy je GMO, taky neni zrovna moc fajn.

• Citovat
  • Upravit
5178
15.10.16 23:08

Estrogeny zpusobi regeneraci delozni sliznice a v tom okamziku se mirni krvaceni. Pokud pujde zenska s velmi silnym krvacenim na pohotovost, taky dostane inhekci estrogenu. Neni to tedy tak, ze bys jinych hormonu mohla mit malo, jen proste estrogeny tak pusobi. At uz prirodni, synteticke nebo fyto. Vapnik nevim. Nemas cas jit na par minut na odber krve? Myslim, ze bez toho se stejne nic nedozvis… :nevim: Ono to ale taky nemusi byt hormonalni, ale muze byt v deloze jina pricina.
Tu soju jis a pijes jen pri ms nebo cely cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.16 20:59

@histep Jen pri ms

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.16 20:59

DIK VSEM :kytka:

• načítám...
  • Citovat