Jak vybrat kočárek?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1004
6.10.15 11:57

Já bych vzala v úvahu velikost korbičky, ze zkušenosti bych doporučila co největší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.15 12:13

Každý kočár má něco. Nejprve by ses měla hlavně zaměřit na to, co od kočárku očekáváš prioritně. Zda budeš jezdit po městě, terénu či po obojím - s tím souvisí výběr kol, jestli budeš jezdit často mhd - tím pádem bych doporučila nějaký lehčí ale i tak ti většinou někdo pomůže, nebo budeš jezdit autem - jak moc je kočárek skladný a tak bych mohla povídat dále. Já osobně volila velikostně průměrná kola a nafukovací - budu jezdit ve městě i v terénu a mám 16kg kočár, osobně nemám důvěru v lehké kočárky už jen kvůli stabilitě, navíc nás bude čekat hodně lesních cest. Velikosti korbiček jsou téměř u všech kočárů velikostně podobné až na malé výjimky. Taky bych se zaměřila jak moc dobře je kočárek odpružený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.15 12:42

Děkuji moc za radu, podívám se na to :) a mohu se ještě zeptat, kdy je čas pořizovat něco do výbavičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.15 12:45

@blondieeeee To je dost individuální, řekla bych :) Třeba já jsem „magor“ a začala jsem nakupovat hned jak jsem se dozvěděla o těhotenství :mrgreen: Kupovala jsem ale jen drobnosti. Třeba ten kočárek jsem měla doma až po výsledcích plodové vody (předtím špatný UTZ) Navíc se tradují pověry o kočárku a postýlce, že by doma neměly být apod. :) Jinak bych prostě asi nakupovala jak sama uznáš za vhodné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
6.10.15 19:48

A Hartan? Jsme z Plzne, mohli bychom do Nemecka. Nemci jsou akuratni, ten by mohl byt kvalitni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.15 10:13

@babanci Na jeden od Hartanu jsem koukala na prodejně, měl nádherný kožíšek ale hodně rychle mě přešla chuť když jsem viděla cenu trojkombinace - 39 000,– :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
7.10.15 13:52

@SkinnyWhale Jo, to jsem čekala, že to tak nějak bude. Ráda ho koupím a doufám, věřím, že budu moci. Dcera byla dnes na testu na Downův syndrom a test z krve nevyšel dobře. Přitom ultrazvuk, nosní kůstka, podle které se to dá také poznat, vše v pořádku. Věřím, že to bude dobré, ale moje dcera je nešťastná. Půjdeme do plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.15 18:01

Tak hodně štěstí, já také čekám na výsledky z krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.15 10:40
@babanci píše:
@SkinnyWhale Jo, to jsem čekala, že to tak nějak bude. Ráda ho koupím a doufám, věřím, že budu moci. Dcera byla dnes na testu na Downův syndrom a test z krve nevyšel dobře. Přitom ultrazvuk, nosní kůstka, podle které se to dá také poznat, vše v pořádku. Věřím, že to bude dobré, ale moje dcera je nešťastná. Půjdeme do plodové vody.

To je mi moc líto :,( Ale věřím, že vše určitě dopadne dobře. Já měla také špatné výsledky screeningu a i krve. Měla jsem velmi nízkou hladinu hCG a špatné průtoky. Na dalším UTZ zas nadhraniční velikost mozkové komory. Šla jsem na plodovku a nakonec nám řekli, že chlapeček je zdravý. Takže věřím, že i u vás to bude dobré :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
8.10.15 10:56

Taky doufám, včera jsem kvůli tomu přečetla horu materiálů, promluvila se spoustou matiček a zjistila jsem, že je to celkem obvyklé, že ty testy vychází falešně pozitivní a řada maminek pak jde do plodové vody. My tedy napřed zkusíme ten test, co se posílá až do Honkongu či do USA, zaplatíme ho raději, abychom měli klid. Ten údajně vychází na sto procent. Tchyně mojí dcery - lékařka, jí plodovku rozmlouvá. Zajímavé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.15 12:30

@babanci Odběr plodové vody je invazivní metoda, také jsem se jí bála. Už jen z toho důvodu, že je tam riziko potratu nebo komplikací. U mě naštěstí žádné komplikace neproběhly, nic mě nebolelo a zpětně to vnímám jako banální zákrok… i když není… V mém okolí byla téměř každá mamina z nějakého důvodu na plodovce. Je zvláštní, že jí v posledních letech odebírají jak na běžícím pásu. Slyšela jsem různé spekulace, proč se tak děje ale to je debata zas jinam :) Pokud máte možnost jít na test z krve, určitě jděte. Stejně si ale myslím, že vás straší jako dost jiných maminek včetně mě. Ale jistota je jistota :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
10.10.15 16:49

@SkinnyWhale Taky si to myslím. Trochu mi přijde, že se dneska všechno nějak přehání a maminky se pořád něčím straší. Zvlášť mě točí test na cukrovku. Vždycky si vzpomenu na tu nešťastnou maminku, jak jí dali vypít špatný roztok a ona zemřela. Zbytečně. Prý se těhotenská cukrovka stejně nijak neléčí, sama odezní a argument, že se musí sledovat, aby nebylo dítě veliké, mě přijde pěkně hloupý, snad existují metody, jak dítě změřit. A jestli už je velké, tak holt je, s tím se už stejně těžko něco nadělá. Osobně jsem měla tři velké děti a co? Věděla jsem v té době houby a byla v klidu. Dneska moje dcera pořád brečí, protože toho až moc ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
10.10.15 17:53

@babanci On není hlavní problém velikost, ale spíš to, že je sice velké, ale nedopečené. Hodně těch velkých miminek to prostě po porodu nedalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2719
25.1.16 14:30

Dobré odpoledne, uměl by mi někdo poradit, jaký volit kočár (u prvního mimi), aby vystačil hluboký na celou zimu tzn (září - duben), aby uměl zdolat polňačky a les a abych při jízdě zvládla dva psy na vodítku jednou rukou?:-D absolutně nemám představu do čeho jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
25.1.16 14:33

@exPražačka A jak jste velcí? A kdy se má miminko narodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí