Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Madari Moje dcera si zaplatila Prenascan. Jeji nejlepší kamarádka po plodovce potratila a tak nechtěla a já byla ráda. Bála bych se o ní. Holčička je zdravá, tak je to v pořádku. Už jsme vybrali kočárek zn. Gesslein, za 10.týdnů bude vyroben dle našeho návrhu. Hezky jsme si ho vytunily a užily. Objednaly jsme dvě nápravy, jednu městskou a jednu lesní.
@exPražačka Naprosto souhlasím s @j.a.n.i1 houpací kočár je do terénu dost naprd.
Ještě mě napadá na zvážení třeba Baby jogger summit nebo třeba něco od B. O. B. Ale pak taky záleží, jestli ho budeš tahat i do MHD nebo do města. To bych pak úplně sportovní kočárek zavrhla a dala přednost třeba tomu TFK nebo tomu GT3, jak píše @j.a.n.i1
Prosím všechny mamky o radu, co vybrat. Měla jsem u prvního dítěte Quinny Speedy, což mi vyhovovalo, že to byl dobře ovladatelný kočárek, ale mělo to i své mouchy. Mám rodit v květnu, takže budu vozit převážně v teplých měsících v korbě. To, co je nejdůležitější, aby to mělo: prodlužovací nebo dlouhá stříška (s plínou přes už jezdit odmítám), velký nákupní košík a větší kola vpředu (ne, to co má Bugg. cam). Jinak je mi to snad úplně jedno, ale nemůžu nic najít s tou delší stříškou. Hodně jezdíme autem, takže pořád skládám, tak asi i něco lehčího. Díky moc za tipy.
@pavlinovka Taky by mě zajímaly rady, celkem sem mylsela, že je důležitá velká ta hluboká korbička, ale v té mimi prý může vydržet 6-10měsíců a pak je prý zásadnější ten sporťák - často bývá potom prostě krátký a maminy kupují další kočárek, což by mě dost štvalo ty vyhozené prachy…
@Taza píše:
@pavlinovka Taky by mě zajímaly rady, celkem sem mylsela, že je důležitá velká ta hluboká korbička, ale v té mimi prý může vydržet 6-10měsíců a pak je prý zásadnější ten sporťák - často bývá potom prostě krátký a maminy kupují další kočárek, což by mě dost štvalo ty vyhozené prachy…
To mě vůbec netrápilo. Dcera v ní stejně byla jen 6M a pak tam nemohla vydržet, protože už lezla, bylo jí tam horko, protože byl červenec a furt tam jenom brečela a stejně nespala. Tak jsme jí dali do sporťáku a hned byl klid, jak viděla ven. ![]()
@pavlinovka tak mé mimčo bude na půlroce mít zimu, takže horkem asi nevyleze, spíš že bude chtít koukat, ale do zimy nevím, proto mě zajímá asi ten sporťák…
@Taza Na první jsme kupovali klasický hluboký s tím, že se pak stejně bude kupovat extra sporťák podle aktuálních potřeb. Nakonec s náma houpák zůstal i na další děti a ještě jsem k němu pořizovala sportovní sedačku na výlety a sněhové kalamity
Jinak jsme jezdili s lehkým sporťákem po městě.
@pavlinovka Na častý skládání se vysloveně nabízí Elite.
@kotyk píše:
@Taza Na první jsme kupovali klasický hluboký s tím, že se pak stejně bude kupovat extra sporťák podle aktuálních potřeb. Nakonec s náma houpák zůstal i na další děti a ještě jsem k němu pořizovala sportovní sedačku na výlety a sněhové kalamityJinak jsme jezdili s lehkým sporťákem po městě.@pavlinovka Na častý skládání se vysloveně nabízí Elite.
Elite a jaký typ? Já nechci kupovat nejdřív jeden s korbou a pak jiný sporťák. Fakt na to nemám čas…Ideálně nějakou dvojkombinaci vyhovující oběma. Ale jak jsem psala, je pro mě hrozně důležitá ta prodlužovací stříška a větší košík a větší kola/kolo vpředu. Prosím nějaký konkrétní tip.
@Jolula Nejde až tak o značku, jde o to, co od kočáru očekáváš… a jinak já třeba byla spokojená se značkou Perego
Osobně neporadím značku, ale dám typ na co si dát pozor a před koupí vyzkoušet, protože já to neudělala a to nadšení jak jsem sehnala krásnej a praktickej kočár rychle opadlo.
Koukala jsem po tom aby nejen korba byla velká, ale aby taky hezky kočárek vypadal, když se přehodí rukověť a udělá se z něho sportovní sedačka. Kočárek skutečně vypadal hrozně hezky, ale tím jak se přehodil směr jízdy, brkala jsem o spodek konstrukce kočárku a hůř se řídil a péroval.
Dobrý den. Doporučuji se řídit podle rad a tipů z webu Napovime.cz a věřím, že vaše otázka jak vybrat kočárek bude zodpovězena. My jsme se s manželkou dlouho hádali, jak vybrat kočárek, ale pak jsme se řídili podle toho článku a vybrali jsme ideální kočárek pro naše miminko.