Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 To jsou ty aktivní děti. Náš je pecivál, takže jsem s tím neměla problém
To ale dopředu nikdo neví, jaké jeho dítě bude. Jen se může odhadovat podle povahy rodičů…
@luci.no Počkej, to nebyly až zas tak aktivní děti, bylo mu 9 měsíců ![]()
@j.a.n.i1 To je vhodný věk na přesun do sporťáku. Náš v tu dobu ještě neseděl, tak měl smůlu a ležel ve vložné tašce ![]()
@exPražačka ahoj, taky vybírám na polní cesty a les a zatím mám favorita ROAN Marita - ale jak budu spokojená netuším. Kočárek je těžší, ale zas do terén a má přes 80cm vnitřek - čekám až ho budou mít v krámu, abych ho okoukla a uvidím no ![]()
@exPražačka Já myslím, že jsme se tu celkem shodly.
Ještě bych doporučila vybrat radši sporťák, co jde úplně do lehu, aby kdyby vám z korby náhodou vyrostl, nebo byl hodně aktivní a chtěl z ní skákat šipky, tak abyste ho mohli přesunout do sporťáku.
Jo a hlavně se nenech ukecat na moderní lehkej kočárek, ten nic neprojede. Aby kočár zvládl terén, tak musí být těžkej, mít nízko těžiště a mít zaaretovávací kola. Hlavně ne dvojkolečka a podobné nesmysly.
@Kakachna píše:
@exPražačka Já myslím, že jsme se tu celkem shodly.Ještě bych doporučila vybrat radši sporťák, co jde úplně do lehu, aby kdyby vám z korby náhodou vyrostl, nebo byl hodně aktivní a chtěl z ní skákat šipky, tak abyste ho mohli přesunout do sporťáku.
díky to zní rozumně
![]()
@Kakachna Akorát tedy musím říct, že mě neskutečně překvapil Bugbaoo (či jak se to píše) Donkey Twin, to co zvládl v terénu bych tedy nečekala…
Nejhorší je, že mě se líbí ty rádoby staré klasiky ve stylu Roan nebo nějaké tako, jako bývaly kočáry mýho mládí. hodně pérovací, 4 velikánský kola, žádná aretace ani nic podobnýho. ale jsou těžký no… je to boj holky. asi mě z toho trefí šlak. ale postupně všechny proštudovávám a snad se rozhodnu dobře
@exPražačka Jestli nejsi maminka křehule nebo to nebudeš 3× denně skládat do kufru auta, tak váhu vůbec neřeš, mě trochu přijde váha kočáru jak megapixely u foťáku - všichni tím operují, ale v principu to skoro nehraje roli, resp. je to až někde celkem v pozadí. To, jestli se ti bude dobře jezdit s kočárem na jeho váze skoro nezávisí, podstatné jsou jiné parametry. Já ě od těch klasik nechci odrazovat, ale třeba mě vůbec nevyhovaly - jsou těžké na zatáčení, protože je musíš přervat, tedy nutně obouruč a pak to houpání mi v terénu přišlo kontraproduktivní, potřebuješ odlehčit předek abys někde projela a ono se to mrcha místo toho zhoupne.
@Anonymní píše:
Já naopak nechápu, proč jako potřebujete houpací kočár.
A tady někdo psal, že ho potřebuje?