Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Taky diky za komentar. Na Camarela jsem se taky divala, ale uz nevim, proc jsem si ho nepoznamenala.Asi jsem nikde nenasla velikost po slozeni…Jinak se mi zda taky o.k.
Velikost po složení je trochu problém,neboť podvozky jsou u trojkombinací hoodně podobné.My to moc neřešili, ale zkoušeli jsme různé kombinace přepravy (manžel v kufru vozí hodně věcí pro práci a občas problém s místem nastal)takže máme vyzkoušeno např. Dítě v autosedajdě a maminka v zadu,hluboká korba na přední sedadlo,podvozek do kufru
.Velikost složeného kočáru bych ti musela přeměřeit.
No ja prave resim ten podvozek.:-) Kdyz jsem merila kufr auta, tak jsem dosla k cislu 95 na 65 (delka, sirka)…Uz jsem to nasla, delka je 97..
Dzejno,
no my jsme si ten V-Travel zamluvili téměř hned, po tom, co jsme začali vybírat a jak jsem tady pročítal fórum a zjišťoval, že těch možností je daleko víc, než jsme do té doby viděli, tak ve mě narůstal pocit, že to uspěchávám a bylo by dobré prozkoumat více kočárků, které jsou konstrukčně i celkově o dost jinší, než ten V-Travel. Proto jsme rezervaci zrušili a začali pitvat i jiné typy kočárků.
Tím „levný polský“ nemám na mysli, že by byl špatný a také jsem si vědom toho, že už dnes zdaleka neplatí, že „co je drahé, musí být dobré“, nicméně jsem hodně zkoumal i častost reklamací na tyto kočárky a také co se na nich reklamuje a došel jsem ke zjištění, že na ty polské kočárky je množství reklamací, na dnešní dobu, řekl bych „normálně přiměřené“, jde o to jak se s nimi zachází, myslím, že pokud se k nim člověk bude dobře chovat, tak poslouží i oni dobře. Ale naproti tomu, u těch německých TFKáček, jsem nenašel reklamace téměř žádné a když už, tak to byla poměrně velká vyjímka. Takže ten počet reklamací byl jeden z těch větších argumentů, proč jsem přešel k těm německým značkám, protože jsem nakonec vyhodnotil, že v té kvalitě provedení a odolnosti, rozdíl přecejen trochu bude a na několika místech na těch kočárcích je to i vidět.
Musím ale také zmínít, že nám (až později) vyvstala také potřeba ruční brzdy a tu moc kočárků nemá a i to byl jeden z důvodů, proč jsme opustili ten V-Travel.
Původně jsme také chtěli 4kolku, ale po podrobném prozkoumání, jsem zjistil, že na té německé 3kolce, nám to čtvrté kolo převáží hodně jiných pozitiv. Takže on to byl takový jakoby vývoj v tom hledání a utřizování si, co vlastně chceme a potřebujem. Také jeden z argumentů, proč jsme nakonec zakotvili u toho TFKáčka, byl, i když ten V-Travel má na dnešní poměry docela dobré míry, prostor jak v korbě, tak i ve sporťáku. V tomto má ten TFK Joggster opravdu jen velmi málo konkurentů. V podstatě jsme se nakonec shodli na tom, že to, co chceme na tom kočárku pro nás, je akorát ta brzda a ten zbytek věcí jsem se snažil volit v zájmu juniora a v tom jsem vyhodnotil ten prostor, jako za jeden z největších argumentů. Klidně se může stát, že bude junior chtít do sporťáku i dřív, než vyroste z korby, ale nerad bych narazil na to, aby ho tam mamka musela dávat kvůli nedostačující velikosti korby a tu má to TFKáčko fakt velkou. A stejně tak pak i u sporťáku, ve kterém bude trávit daleko delší dobu, tak jsem si říkal, ať tam má prostě luxusní prostůrek a není mu tam po roce či dvou těsno. Je fakt, že o tomto sporťáku dokonce jedna maminka psala, že ho používala i pro školní holčičku, když měla zlomenou nožičku, na cesty k doktorovi, takže na prostor je ten Joggster opravdu velkorysý.
No a v neposlední řadě, právě to, že jsem na něj nenašel skoro žádné reklamace, mě přesvědčilo, že bychom se neměli bát, objednat ho v Německu, takže jsme ho tam i objednali, protože ve výbavě, kterou jsme chtěli, by u nás vyšel o 6.000 Kč dráž. Více o tom kočárku a našem výběru samotném je zde: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/ a o nákupu z Německa zde: https://www.emimino.cz/…y-atd-49337/ ![]()
Ahoj Tatko,
a muzu mit prosim jeste jeden dotaz? Kde si zjistil, jake rozmery jsou idealni? Kolik centimetru na delku a na sirku by mela mit hluboka korba a kolik sportovni verze??? Diky za odpoved.
Ahoj Djejno,
no já jsem nezjišťoval, jaké rozměry jsou ideální a upřímně řečeno, sami s velikostí ani dětí, ani kočárků, jako budoucí rodiče prvního dítěte, nemáme žádnou zkušenost. Ale po tom, jak se tady a i na jiných mimi-fórech a dokonce i prodejnách od prodavaček a od známých pořád dozvídám, jak většina maminek u těch nových kočárků, které mají být multifunkční, tedy mají umět vozit jak korbu, tak sporťák, tak i autosedačku, bojují s místem a spousta z nich si stěžuje na to, že kočárek stál haldu peněz a i tak je po této stránce nevyhovující a musí mimčo dávat do sporťáku mnohdy i v době, kdy by ještě ocenilo korbu, … jsem prostě vyhledával kočárek co největší a jedním z těch opravdu úplně největších, jak v korbě, tak i ve sporťáku, je právě ten, co jsem nakonec vybral, tedy ten TFK Joggster Twist ![]()
Jak jsem psal už dřív, vím, že i s menším kočárkem se dá dítě odvozit, bez nějakých brutálních obtíží, ale prostě jsem vycházel z toho, že nechceme po nějakém čase kočárek právě z tohoto důvodu (vnitřní prostor) měnit a také, aby fakt bez potíží ustál i více dětí po sobě (kvalita provedení), takže moje filozofie je, "jeden kočár, obrazně řečeno, na věky
" Samozřejmě tím kategoricky nezamítám i to, že můžeme v budoucnu narazit na něco, na co jsem nepřišel teď při výběru, ale ten výběr jsem dělal něco přes měsíc, skoro několik hodin denně a nejen po netu, ale i fyzicky po mnoha prodejnách a tak detaelně, že doufám, že na nic nenarazíme a pokud přecejen, tak doufám jen na nějakou maličkost, která nás nerozhodí a nebude kvůli ní nutné kočár měnit ![]()
Ahoj, vybírám kočárek a rozhoduji se mezi těmi to dvěma. budu jezdit jak ve městě, tak v terénu a nevím, jaký vybrat, poradte mi prosím. oba stojí přibližně stejně a oba jsou tojkombinace
@blondieeeee přijdou mi úplně stejné, nemáš možnost si je vyzkoušet, který ti bude lépe „sedět“?
@blondieeeee kdyby šel vrátit čas zpátky, tak bych si rozhodně koupila kočárek s malýma kolama, protože nastupovat s ním do mhd, byť nízkopodlažního, je fakt o hubu
edit: nastupovat s tím mým, kterej má kola velký
Oba jsou cca 80 Km odemne, ale právě se mi líbí víc ten světlej je univerzální i do budoucna, ale nevím jestli nemá až moc velká kola, třeba na přejetí dveřního pránu nebo tak, co myslíš?
Já jsem v malém městě a MHD tu nemáme, jen chodníky a kostky a u babičky je asvalt, nikde jinde s nim asi jedsi nebude
No, to bych taky uvítala nějakou radu. Budu po 11 letech zase babča a tak mapuji terén s kočárky. Líbí se mi Jané Rider Formula Strata, máte někdo a jak jste spokojeni? Chtěli bychom nějaký kvalitní a krásný a na ceně nám moc nezáleží. Na první vnoučátko jsem kupovali Casualplay a to byla bomba.
Příspěvek upraven 06.10.15 v 11:41
@blondieeeee v tom neporadím, já mám kola malé a takové jsem je chtěla, ono na korbičku je to hezké, ale neumím si pak představit jak s tím sporťákem - není to jen tak, že sporťáky mají malé kola a spousta žen si pak k trojkombinaci pořizuje další sporťák
Já ještě napíšu na ty inzeráty a rozmyslím to co mi ty pani napíšou
Asi takhle, po Vimperku bych s šestnáctikilovým kočárem jezdit nechtěla ani za nic, což ten Kajtex má. Ten druhý na tom s bude podobně.
@babanci Jané jsou kvalitní kočárky ale zrovna Rider je takové městské šustítko. Když jukneš do centra zkušeností, tak je tam na něj pár recenzí.