Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s TFK Joggster Twist?
Přidejte zkušenost s TFK Joggster TwistAhoj Mircauso,
bohužel v tom EshopBaby na Chodově jsme včera byli a tam, jak paní říkala, řadu X prý už dlouho nemají a vystavenou mít prý ani nebudou. Samo objednat ho není problém, ale dokud ho neuvidím na vlastní oči, tak ho objednávat nechci.
Jinak co se týká ušití, jsem si upřímně řečeno úplných detailů nevšímal, ale rozhodně na mě kočárek nepůsobil nějak odfláknutě, spíše naopak poměrně propracovaně. Zaujal mě materiál, ze kterého byl kočárek ušitý, protože byl nepromokavý, odolný a omyvatelný, což když srovnám s nemálo kočárky, na kterých byl buď obyčejný šusťák, nebo takové ty obyčejné, od pohledu savé látky, tak bych materiál na Joggsteru hodnotil velmi kladně.
Jinak potvrzuji, že paní v obchodě byla opravdu velmi milá, ochotná a ukázala a vysvětlila nám vše, co jsme chtěli.
Ahoj Tatko,
to je skoda, ze uz ho nemaji. Omlouvam se za spatny tip. Podle toho, jak posuzujes kocarku to zni, ze jsi uz opravdovy odbornik
. Ted budeme kupovat novy kocar, protoze ten soucasny se do naseho noveho mini vytahu vejde jen diky namahave praci, znovu se rozhoduju mezi Teutonii Cosmo (jen kvůli rozmerum) nebo Joggster X Twist. Super je, ze se daji vymenit ty kolecka, City do mesta a Twist na nase cestovani. Jestli pojedes v blizke dobe do Plzne, tak nam urcite dej zpravu, co na nej rikas. Vcera jsem nasla na netu, ze ho ma Malvik v akci, vyprodej skladu. Zni to, jako by ho meli na sklade
, otazka je, jestli je na prodejne. Mozna by stalo za to jim napsat,jestli je nekde k videni. Jeste se zeptam, jestli uz mate nejake zkusenosti s trikolkama. Ja totiz jednu starsi mam a obcas se mi stane, kdyz najizdime na vyssi patnik, ze se kolo natoci tak, ze kdyz zvedam kocar, hrozne se naklopi. Nevim, jestli to delaji vsechny nebo jen ten co mam doma.Doufam, ze uz ne moc dlouho. Diky za info.
Mirka
Ahoj Mirko,
no myslím, že už mohu prohlásit, že mám školu „vyšší-dívčí, obor kočárky“
Už necelý měsíc trávím po nocích na netu, po odpolednách po obchodech a testuju a zkouším a testuju a zkouším a pak na netu pitvám jeden kočár za druhým, takže třeba vaší kolegyňce tady z fóra Nataše, se samozřejmě zdaleka nerovnám, ale myslím, že slušný přehled už pomalu začínám mít ![]()
Jinak Teutonie jsou super kočárky, my bysme jí rádi, ale bohužel jeden z našich největších požadavků jsou všechna velká nafukovací terénní kola a zároveň přední zatáčecí a to Teutonia nedělá, ta má buď kola nafukovací, ale nezatáčecí a nebo obráceně zatáčení, ale přední malá nenafukovací. Takže pokud nemáš požadavek stejný jako my, tak je Teutonie vynikající volba.
Co se týká Malvíku, tak jsem s ním před 5ti minutami dotelefonoval a Joggstera X na prodejně nemají, ale jde přes ně objednat za tu akční cenu, takže já sice původně zvažoval nákup v Německu, ale za tuhle cenu bych ho koupil v Malvíkovi.
Do té Plzně už jsme se se ženou domluvili, že pojedem v asi v sobotu. Včera jsem tam volal a na to jaké mají příšerné recenze všude po internetu, ohledně personálu a přístupu k zákazníkům, mě velmi mile překvapila prodavačka se kterou jsem telefonoval. Byla velmi milá, ochotná a strávila se mnou u sluchátka cca 40 minut a to mi ještě odbíhala s metrem v ruce přeměřovat různé parametry kočárků atd atd. Říkala, že tam bude i v sobotu, tak bych rád to vyzkoušení udělal s ní, protože podle toho jaký ke mě měla přístup v telefonu, s ní osobní předváděčka a zkoušení kočárku, musí být pohádka. Znám i její jméno, takže si najdu přímo jí a pak Vám všem tady napíšu, jak vše proběhlo a hlavně, jak na nás zapůsobil ten Joggster X Twist.
Příspěvek upraven 01.09.10 v 13:08
Dále Mirko k těm trojkolkám a jejich stabilitě při najíždění na obrubník a podobné překážky.
Jde o to, že drtivá většina maminek dělá jednu naprosto základní a až překvapivě triviální chybu, kterou když neudělají, tak na tento problém vůbec nenarazí. Po dotazu, jak je to s neustále diskutovanou stabilitou trojkolek, mě na to upozornila jedna prodavačka kočárků v jednom obchodě. Zcela bez mučení se přiznávám, že mě to dřív také nenapadlo a při zkouškách kočárků, nejen po prodejnách (ale občas zastavuji a dávám se do řeči i s maminkami na ulici), jsem dělal stejnou chybu.
Jde o to, že pokud při najíždění na obrubník, nebo jinou zvýšenou překážku, maminka začne zvedat zadní nápravu kočárku do vzduchu ihned, jak přední kolo dá na vršek překážky (třeba toho obrubníku), tak pak kočárek do doby, než s ním maminka popojede zadní nápravou nad překážku, má jen 3 opěrné body z nich pouze jeden na zemi a to je to přední kolečko, protože zbyvající opěrné body kočárku v ten moment jsou pouze maminčiny ruce. Pak logicky maminka musí kočárek opravdu takzvaně vybalancovávát, dokud nenajede na překážku i zadními koly a to je to, co v maminkách obecně u všech tříkolek obřas vyvolává pocit nestability, při tomto konkrétním manévru. Nedalo mi to a od té doby, co jsem se toto dozvěděl, maminky na ulicích při tomto manévru fakt sleduji a zjištuji, že je fakt až neuvěřitelné, kolik maminek s trojkolkami tuto chybu dělá a najíždí na zvýšené překážky takto nešikovně a neobratně.
Při tom se tomu dá tak jednoduše vyhnout a tato situace vůbec nemusí nastat. Stačí před překážkou (obrubníkem) zvednout a najet pouze předním kolečkem a NEZVEDAT ZADNÍ KOLEČKA DO VZDUCHU HNED PO NAJETÍ PŘEDNÍM KOLEČKEM NA OBRUBNÍK a jednoduše tu maličkou chviličku jet pořád vpřed (předním kolečkem nahoře a zadními pořád dole) a až teprve když zadní kolečka také dojedou k obrubníku, je také nadzvednout a najet nahoru i jimi. V takovem případě vůbec nenastane situace, že maminka musí vybalancovávat kočárek jen na jednom-předním kolečku a kočárek pořád stojí na zemi na všech svých třech kolech!!!
![]()
Snad jsem to popsal nějak srozumitelně ![]()
Příspěvek upraven 13.09.10 v 12:32
Už chápu, proč všude píšu, že GTčko je stabilní. Dobře najíždím. ![]()
Taťko, tak pak napiš, sama jsem zvědavá, co vyberete. ![]()
Kačko spolehni se, dáme vědět. Jak to tak vypadá, tak i když jsme X-Twist ještě neviděli, tak to pomalu začíná být jasné. To by mě musel X-Twist překvapit nějakým velkým negativem, abych od něj upustil. Předevčírem, jak jsme se ženou viděli ten Twist, tak i ten Martičku velmi zaujal, tak věřím, že X-Twist jí vezme ještě víc.
Jinak právě jsem obvolával všechny vetší pražské prodejny kočárků, abychom v sobotu do té Plzně nejeli zbytečně a protože jsem neuspěl a X-Twista jsem nesehnal v žádné, tak v tu sobotu do té Plzně pojedem. Výhodu to má aspoň tu, že tam mají jak kočár, tak i tu autosedačku MC Citi, tak si tam budu moci na 100% ověřit, zda ta sedačka do toho kočárku jde a také si tam pořadně vyzkoušet a prohlédnout i jiné varianty podvozků této X-kové řady.
Perlička byla, když mi paní z jedné prodejny, myslím někde v Kunraticích tvrdila, že kočárky TFK nedoporučují, tak jsem jí zeptal proč, že mi zatím vychází jako nejlepší. Tak říkala, že mají strašně maličké korbičky i sporťáčky
Když jsem jí řekl, že jak korba, tak i sporťák, jsou jedny z největších na trhu, tak začala hledat jina negativa a stavět to na tom, jestli chci pro dítě to nejlepší atd. No bylo mi jasné, kolik toho o těch Joggsterech asi ví. Nicméně pravdu měla v tom, že nejde sporťák otočit do protisměru, což už jsem věděl a mírná nevýhoda to samořejmě je a dobrá poznámka s tímto související byla ta, že by bylo dobré nějak vyřešit to, aby malému nefoukalo do obličeje, kdyby se na těch bruslích jelo rychleji. Je fakt, že pařit malého v létě pod pláštěnkou je blbost a asi by tam ani nechtel být, nicméně už se mi v hlavě rodí nápad, jak to vyřešit s předním oknem pro juniora, aby na něj jednak nefoukalo při rychlejší jízdě a také, aby nedostal třeba vosou, nebo jinou havětí na direkt.
Takže některé připomínky měla paní dobré, ovšem tomu co tvrdila o velikostech tohoto kočárku, jsem se od srdce zasmál ![]()
Také jsem dneska vyslal tetičku v Německu na průzkum jedné prodejny u nich ve městě, kde měli X-Sporta, ale na internetu za cca 522 euro, kdežto na prodejně za 569 euro a objednat si ho za internetovou cenu na prodejnu, jako se to dělá v hodně obchodech u nás, unich prý nejde. Tak uvažuji o koupi kočárku u nás, už jen z důvodu případné reklamace a příslušenství přes Německý e-shop, protože největší cenové rozdíly mezi Německem a námi, nejsou pradoxně na kočárech, ale na příslušenství ![]()
Mirko & spol, ještě jeden detail. Na stránkách Malvíku je na té akční výprodejové stránce uvedený kočárek TFK Joggster Twist, ale na fotkách je kočárek TFK Joggster X-Twist, takže cena je sice pěkná, ale ze stránky vůbec nevyplývá, o který z těchto dvou kočárků se jedná. Právě jsem poslal emailový dotaz do Malvíku, o který kočárek v této akci jde, tak Vám pak také dám vědět ![]()
tak už je mi taky jasné, proč považuju trojkolky za stabilní
taky najíždím správně!! prvně, když jsem vyjela, najížděla jsem špatně, a kočár se nakláněl.. a při druhé jízdě jsem to začala intuitivně dělat správně
![]()
Taťko, myslím, že přehled už máš slušný ![]()
teda, nechápu, co je na TFK podle prodavačky malého, včera jsem si v malvíkovi cvičně přeměřila všechny sporťáky, co tam měli a stály mi za to
(proto vím, že TFK nemají) ale pamatuju si ho a rozhdoně vím, že i buggster je prostorný, natož joggster..
o té otočné sedačce, myslím, že je to jen o pocitu maminek, že potřebují dítě vidět, děti totiž zajímá svět a dopředu koukají rády.. ![]()
tak doufám, že víkendová cesta posloouží svému účelu… ![]()
Já myslím, že máš naprostou pravdu Natašo. Když to dítě kouká na mamku většinu hodin denně a i jak tady hodně maminek píše, v korbičce už kolikrát ani nechtějí být, protože začínají zkoumat svět kolem sebe, tak si na to, že mamka udělá kuk zezadu, kdykoli si řeknou, rychle zvyknou a radši pojedou popředu s výhledem do světa. Jestli ten sporťák dopředu může někomu vadit, tak to budou spíše některé maminky, ale i u nich jde jen o zvyk. Já jsem přesně toto té pani říkal a také to že je na Joggsterech velké okno na střeše, takže díte pod kontrolou maminky rozhodně mohou mít, ale paní namítala něco o tom, že přes igelitové okno to není ono a pořád něco takového. Prostě paní měla na TFK tak trochu averzi, což vyplývalo už z jejích prvních slov, ale v pohodě, každému se líbí něco. Dobré na tom je to, že jsem na první negativní názor na Joggstery narazil u prodavačky a ne u maminek, co je mají ![]()
Je to z Německa. Právě jsem po roce velmi dobrých zkušeností naší sousedky koupila rok starý Joggster Twist X. Předchozí mimino jsem vozila v Jané 3-kolce s aretovatelným kolečkem, ale při větší rychlosti stejně vibrovalo, takže šel pryč a od 9 měsíců jsem na brusle měla Chariota-vozík za kolo/na brusle. Není to kompromis, ale na kole v něm byl Vojta ještě ve 3 letech. Ten můj bazarový kus má ta náakupní minikolečka a uvažuji o nákupu 12" sportovního a nebo toho 10" twistujícího a váhám, asi bych radši to pevné. Co se týká kotoučových brzd, tak fungují skvěle
Beru, díky za info, potěšilo mě
Jinak děvčata, právě vyrážím do Plzně na velkou obhlídku a pořádné otestování všech typů Joggsterů, tak pak napíšu, mé dojmy, kterých jak se znám, budu pln ![]()
VELKÉ POROVNÁNÍ KOČÁRKŮ TFK JOGGSTER A JOGGSTER X
Joggster X-Twist
http://www.eshopbaby.cz/…imagegen.php?…
Joggster Twist
Joggster III 12"
Tak milá devčata, dneska jsme se ženou strávili cca hoďku v prodejně, kde jsme všechny ty TFKáčka prolezli opravdu veeelmi detaelne a nebudete tomu věřit, ale i když jsem si před tím už byl skoro jist tím, že to bude Joggster X-kové řady, tak nakonec jsme se rozhodli pro Joggstera řady ne-X-kové, teď už jen řešíme jestli to bude Joggster III, nebo Joggster Twist.
Důvody jsou následovné:
Joggster X-Twist s korbou Quick Fix
http://img.mimishop.cz/…/e917185.jpg
Joggster III 12" s korbou Quick Fix
http://www.kiddies24.de/…-Q-CGR_0.jpg
Tady snad akorát jedno mírnější mínus pro ne-X-kovou řadu v tom, že má ruční brzdu na levou ruku a X-ková řada na pravou, což považuji za takové logičtější a na brždění intuitivnější, ale také to bude jen otázka zvyku.
.
Tak toto byly hlavní důvody, proč jsme se prakticky po 5ti minutách zkoumání ihned pevně rozhodli pro ne-X-kový typ Joggstera. A teď dále k provnání typů podvozků už jen v ne-Xkové řadě, které jsou jen dva čili Joggster III a Joggster Twist.
Joggster III mínusy:
Nicméně tady je potřeba dodat, že pokud by čovek zůstal jen u toho pevného kolečka, tak kočárek se dozadu naklápí velmi dobře, díky těžišti dítěte, věřím i s dítětem, a při běžné jízdě v před se také i s pevným kolečkem vůbec neřídí špatně, i když s Joggsterem Twist s otočným kolečkem, se bezesporu ve všech situacích, kromě těch „rychlosportovních“, řídí samozřejmě lépe.
Joggster III plusy:
Joggster Twist mínusy:
Joggster Twist plusy:
Tak tolik z mých poznatků a dojmů mé ženy z docela detaelního porovnání kočárků jednak Joggster X-Twist a oststích X-ek versus Ne-X-kových Joggsterů a dále z porovnání ne-X-kových Joggsterů mezi sebou, tedy Joggster III versus Joggster Twist. Berte prosím toto naše porovnání za zcela subjektivní záležitost, každý jsme jiný a to jak tatínci, tak i maminky a neméne i děti, takže každému může vyhovovat něco jiného, takže to, co pro nás je plus, pro někoho jiného může být mínus a naopak. Takže toto porovnání jsem napsal čistě z našeho pohledu a myslím, že by pro někoho, kdo některé věci vidí a cítí jinak, neměl být problém dosadit si na věc pohled vlastní a udělat si z toho vlastní závěr.
My se ženou, jsme se na základě výše zmíněného, i k mému velkému překvapení
už na pevno rozhodli pro ne-X-kového Joggstera, teď budeme ještě nějaký krátký čas laborovat nad tím, zda to bude podvozek III, nebo Twist a také ještě trochu laborujeme s barvami, protože, jak jsme zjistili, nové barvy pro rok 2010 budou o dost dražší, než barvy loňského roku (rozdíl dle informací prodejny cca 3.000 Kč) a také kočárky loňského roku budou s novou kolekcí možná ještě trochu zlevněné a oproti těm novým budou mít v ceně nánožník.
Volba ohledně barev a podvozků už bude čistě na nás a s touto volbou už nám asi těžko někdo pomůže, ale rád bych touto cestou poděkoval Vám všem maminkám z tohoto fóra
, které mi s výběrem velmi pomohly, hlavně přísunem informací a jejich zkušenostmi, díky nimž jsem se dostal od původního V-Travelu od Depema, až po tuhle vynikající formuli ze špičkové stáje TFK ![]()
PS: Při dnešním detaelním zkoumání všech typů Joggsterů jsem na nich viděl opravdu mnoho věcí a detailů, které jsem zde teď možná ani nezmínil, takže pokud byste děvčata některá měla nějaký dotaz ohledně porovnání těchto kočárků, tak napište, budu-li vědět, také rád pomohu čerstvě získanými informacemi ![]()
PS2: Také (bez jakékoli snahy o reklamu, myslím, že si poděkování velmi zaslouží) děkuji dvěma velmi šikovným a nezměrně ochotným prodavačkám z plzeňské prodejny Superbaby, které s námi opravdu velmi ochotně tančily kolem kočárků a neustále nám na naše žádosti předváděly vše možné i nemožné, včetně všelijakého i opakovaného skládání, rozebírání, měnění podvozků, náprav, korbiček, barev atd atd. Prakticky nepřetržitě a s plným nasazením se nám tam cca hodinu věnovaly 2 prodavačky a bez nich bych se o těch kočárcích nikdy nemohl dozvědět, to všechno, co o nich teď vím, takže i jim moc dík ![]()
PS3: A už mi pomalu dochází, že vzhledem k tomu, že na modelu Joggster III s pevným předním kolem, žena říkala, že by to dokoupitelné přední dvojkolečko, díky jeho horší ovladatelnosti kočárku, stejně nechtěla, tak by u nás Joggster III musel vlastně být jen v té verzi s pevným kolem, ve které je ale hodně dlouhý (myslím, že to při měření bylo kolem 130 cm), a tím pádem by neměl šanci nejen v našem, ale nejspíš i hodně jiných vytazích a i do auta bych ho musel skládat, což jak jsem zjistil, Joggster Twist bych nemusel vůbec, protože ten se nám tam vejde plně rozložený, takže závěr z toto je jasný, bude to Joggster Twist
Teď už pořešit jen tu barvu
![]()
Joggster Twist
Příspěvek upraven 13.09.10 v 11:30
Mircausa & ostatní:
Mircauso, případně ostatní zájemkyně, v pátek večer jsme se ze ženou byli podívat také v Malvíku na výše diskutovaný Joggster X-Twist, ve velmi zajímavé akci (myslím 11.890 Kč), který jsem po dalším telefonátu s jinou prodavačkou, než s tou která mi den před tím řekla, že ho na prodejně nemají, zjistil, že ho na prodejně opravdu mají, ale zabalený ve skladu v krabici. Po domluuvě mi kočárek složili, my jsme se na něj se ženou podívali a zamluvili jsme si ho do nedělního večera, ale vzhledem k tomu, že jsme se v sobotu nakonec rozhodli pro Joggstera ne-X-kové řady, budeme v neděli rezervaci rušit.
A protože tady myslím Mircausa o něj také jevila větší zájem, tak pokud ať už ona, nebo některá jiná z Vás, byste o něj skutečně měla zájem, tak Vám rád přenechám, naší rezervaci do nedělního večera (mají tam otevřeno i v neděli do večera), nebo se případně mohu pokusit naší rezervaci, pro některou z vás prodloužit a převést na Vás. Pani prodavačky v Malvíku byly taktéž velmi vstřícné a ochotné a pokud by o kočárek byl vážný zájem, tak věřím, že by se s nimi dalo dobře domluvit.
Jinak je to skutečně přesně ten kočárek, který mají na fotce na té jejich akční stránce, tedy Joggster X-Twist (i když slovně je tam uvedeny jen Joggster ne-X-kový Twist), viděl jsem ho v pátek na vlastní oči. Je velmi pěkný a je v té béžové-kamínkové barvě.
Jen k němu dodám a to je (jak uvedly i prodavačky), důvodem té velké slevy, že je to kolekce 2009 a i když má stejnou barvu, jako má i jeden z kolekce nové, tak rozdíl je v povrchu potahové látky. Tato látka je jemnějšího a mírně matnějšího charakteru, oproti látkám z nové kolekce, které jsou takové mírně hrubší a o hodně lesklejší a tím asi i o něco lépe omyvatelné a udržovatelné. Nicméně, pokud by toto některé mamince nevadilo, tak akční cena, která je o cca 2.100 Kč nižší, než u stejného kočárku, jen s novým potahovým materiálem, tento kočárek dělá také velmi zajímavým ![]()
Tak kdybyste některá měla zájem, tak dejte vědět a rád Vám mojí rezervaci přenechám, jinak jí (jak koukám na hodiny
už dnes) v neděli večer zruším. A podstatná informace je, že mají jen jeden jediný poslední (mnou do večera rezervovaný) kus za tuto pěknou cenu a do nedělního večera není vystavený na prodejně, ale je pro nás schovaný vzadu ve skladu ![]()
http://www.malvik.cz/…r-AKCNI-KUSY#
6. 9. 2010, 9:15 h
PS: Tak rezervace na toho zlevněného Joggstera v Malvíku je zrušena a kočárek je volně k prodeji.
Příspěvek upraven 06.09.10 v 09:15
Taťko a všichni, kdo chcete vidět Joggster X-Twist, mají ho fyzicky v eshopbaby na chodově (OC Růže). Teda doufam, že ho tam ještě mají. Byla jsem tam s manželem v dubnu a byl tam Joggster X-Twist i Joggster Twist myslím. Možná je to stará info, to nevím, ale byl tam. Taky jsem o něm uvažovala, ale nakonec mě moc nepřesvědčil. No nevím, moc se mi nelíbilo jak byl „ušitý“. Na obrázku teda vypadá mnohem líp. Měli tam vystavený ten světlý (smetanový). Prodavačky jsou strašně ochotné a rádi vám poradí. Na zkušenosti zrovna TFK jsme se neptali, zaujal nás totiž Spirit S3 od Teutonky. PP GT3 je taky moc krásný, ale to odpružení je fakt bída, zkoušeli jsme to.
Tak nákupu zdar, ať dobře vyberete.
M