Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s TFK Joggster Twist?
Přidejte zkušenost s TFK Joggster TwistChlupatky:
My X-Lander v uplnem pocatku hledani take meli v hledacku, ale jak jsem postupne zvysoval naroky, tak nam vypadl. Nicmene ja ho hodnotim jako dobry kocarek, nebo preesneji receno, hodnotil bych ho tak, kdyby stal o 5 az 7 tis. mene, protoze kdyz ho porovnas s TFK Joggsterem, ktery nas v Nemecku vysel uz jen o cca 3.000 Kc draz, nez X-Lander u nas, tak je strasne predrazeny. Ja vim, ze v Nemecku by asi i X-Lander vysel o neco levneji (pokud se tam take prodava), ale i tak je tam obrovsky nepomer v pomeru cena-vykon. Cili Xlander se s TFKackama neda srovnavat, o tom ne ni diskuze, to by bylo asi jako porovnavat Dacii s BMW, ale dobry kocarek je to take, jen je pekelne predrazeny. Na rozdil od nej totiz i vyssi cena u TFK opravdu odpovida kvalite provedeni a tomu co ten kocar dokaze rodine skytat ![]()
Dueliola píše:
Ahoj, nevadilo, ráda pomůžu. Ozvi se mi na tojejedno@centrum.cz, můžeme se domluvit.
Nejde mi na tu adresu poslat mail, pořád mi to píše jakousi chybu v rozeznání adresy ![]()
Moc děkuji všem za účast:-) Máme zamluvený tento:
http://deti.bazos.cz/…HY-SUPER.php
Co myslíte? Ještě ho vyzkoušíme u @Dueliola, když to vyjde a uvidíme. Líbí se mi čím dál víc..Dostala jsem i slevu;-) Co vy na to?
Ještě se chci zeptat majitelů TFK, jak moc se sjíždí gumy?? Hlavně teda při bruslení a tak…
Tak na to asi odpovi jini, my jsme s nim jeste nebruslili. Nicmene pochyboval bych, ze by TFK na ty kocarky davalo nejake extragumy. Rekl bych, ze to budou nejake normalni pneumatiky, jako jsou na vetsine kocarku. Takze predpokladam, ze se budou sjizdet vicemene podobne jako u drtive vetsiny ostatnich kocarku, to znamena, ze se budou sjizdet podle toho, jak budou majitelem zatezovany.
Je jasne, ze pri tom brusleni se budou sjizdet o neco vic, ale je potreba si rict, kolik toho covek nabrusli, protoze pokud malo cili nejaky semtam vikendovy in-line vylet, tak to na gumach moc znat nebude a pokud hodne, tak s tim covek musi pocitat, ze kdyz se hodne brusli, tak se hodne sjizdi, stejne jako treba kolecka na samotnych bruslich ![]()
Taťko, vidím to stejně. Bruslila jsem loni a s kočárkem a bylo vidět, že se to sjíždí trošku rychleji, ale nějaky sliky z toho nemám. Někde jsem právě četla, už ani nevím, o jakém kočárku, že to někdo ohobloval úplně do hladka
Ale zas já takovej šílenec nejsem
Tento týden by měl dojít…se těším. Jen nemám pláštěnku…máte někdo zkušenost s tou univerzální pláštěnkou na velké trojkolky od Emitexu?
http://i.mimibazar.cz/…41458497.jpg
chlupatky píše:
Moc děkuji všem za účast:-) Máme zamluvený tento:
http://deti.bazos.cz/…HY-SUPER.php
Co myslíte? Ještě ho vyzkoušíme u @Dueliola, když to vyjde a uvidíme. Líbí se mi čím dál víc..Dostala jsem i slevu;-) Co vy na to?
To je ten co mame i my, jen jinou barvu. Je to fakt superkocar, s jeho koupi urcite neprohloupis
Co se tyka te bazarove nabidky, tak rozhodne nevypada spatne a dva potahy a nanoznik v cene jsou dobre, nicmene otazka je, zda vyuzijes dva potahy a pak je otazka i ta cena, protoze treba tady: http://superbaby.mimishop.cz/katalog.php?… mas jen o nejakou petistovku ci tisicovku draz uplne novy ![]()
Taťka F (-: píše:To je ten co mame i my, jen jinou barvu. Je to fakt superkocar, s jeho koupi urcite neprohloupis
Taťko, na ten na superbaby jsem se dívala, ale ta cena se vztahuje jen na výprodejové barvy..a jestli ses koukal, tak ani jedna z těch barev mi nesedí
Uvažovala jsem o tom, ale nemám ráda oranžovou, růžovej pro kluka nee a ten třetí je strašně světlej..teď máme kočár tmavě hnědý a to je fakt ideální barva pro malé dítě, pokud nechceš v jednom kuse prát potah. Jinde jsem ho za tu cenu a v jiné barvě nenašla. Dva potahy se využijí…dědeček chodí na procházky do parku, kde po kočáře skáčou psi a podle toho to i vypadá..Tak bude jeden vyloženě parkovej ![]()
Nikdo nepoužíváte neoriginální pláštěnku? Sedí, nesedí? ![]()
Chlupatky,
naprosto Te s tou barvou chapu, je fakt, ze ty vyprodejove ceny mozna budou prave kvuli tem barvam
A my mame take tmave hnedou. Puvodne jsem chtel tu travove zarive zelenou, ale nakonec jsme zvolili praktictejsi tmave cokoladovou metalizu
Je fakt, ze u kluka v ruzovem kocarku, bych se bal, aby si zachoval orientaci
a v oranzovem by vypadal jako silnicar
Ale abych tu oranzovou nehanil, tak jsem o ni v uplnem, zacatku take uvazoval, ale manzelka me z ni rychle vyvedla a chapu ze to je takova rozporuplna barva ![]()
Jinak pokud rikas, ze ty 2 potahy vyuzijes, tak to vypada na fakt dobrou koupi.
Hlavne si jeste pred koupi dobre zkontroluj celkovou funkcnost, jestli nevrzaji ci nevaklaji kolecka, nechsi ukazat jak jdou sundavat a nandavat, musi to jit opravdu velmi lehce. Kdyz vidim tu fotku v pisku, tak to sice neni spatne, ale jen v pripade, ze majitele kocarek dobre udrzovali a napriklad po pisku dobre cistili atd atd. Dale zkontroluj jak moc je opotrebovane brzdove oblozeni, pokud hodne, tak ma ten kocar nalitano fakt hodne a pokud je jinak stav zachovaly a jak rikam, pokud je na nem zjevne, ze se o nej dobre starali, tak ani hodne najeto nemusi byt primarne spatne, jen Ti to dava prostor k dalsimu jednani o cene, ale z fotek vypada velmi zachovale. Take nekontroluj jen stav potahu (muze na nem pri koupi byt ten novejsi), ale i stav celkove konstrukce. Proto si ho zcela urcite nech slozit a rozlozit a sama si to pak vyzkousej, tim zjistis, zda jsou v poradku vsechny skladaci a spojove mechanizmy. Pokud tohle vsechno bude ok a cena bude odpovidat stavu, tak navahej a jdi do toho ![]()
Taťka F (-: píše:
Chlupatky,
naprosto Te s tou barvou chapu, je fakt, ze ty vyprodejove ceny mozna budou prave kvuli tem barvamA my mame take tmave hnedou. Puvodne jsem chtel tu travove zarive zelenou, ale nakonec jsme zvolili praktictejsi tmave cokoladovou metalizu
Je fakt, ze u kluka v ruzovem kocarku, bych se bal, aby si zachoval orientaci
a v oranzovem by vypadal jako silnicar
Ale abych tu oranzovou nehanil, tak jsem o ni v uplnem, zacatku take uvazoval, ale manzelka me z ni rychle vyvedla a chapu ze to je takova rozporuplna barva
![]()
Jinak pokud rikas, ze ty 2 potahy vyuzijes, tak to vypada na fakt dobrou koupi.
Hlavne si jeste pred koupi dobre zkontroluj celkovou funkcnost, jestli nevrzaji ci nevaklaji kolecka, nechsi ukazat jak jdou sundavat a nandavat, musi to jit opravdu velmi lehce. Kdyz vidim tu fotku v pisku, tak to sice neni spatne, ale jen v pripade, ze majitele kocarek dobre udrzovali a napriklad po pisku dobre cistili atd atd. Dale zkontroluj jak moc je opotrebovane brzdove oblozeni, pokud hodne, tak ma ten kocar nalitano fakt hodne a pokud je jinak stav zachovaly a jak rikam, pokud je na nem zjevne, ze se o nej dobre starali, tak ani hodne najeto nemusi byt primarne spatne, jen Ti to dava prostor k dalsimu jednani o cene, ale z fotek vypada velmi zachovale. Take nekontroluj jen stav potahu (muze na nem pri koupi byt ten novejsi), ale i stav celkove konstrukce. Proto si ho zcela urcite nech slozit a rozlozit a sama si to pak vyzkousej, tim zjistis, zda jsou v poradku vsechny skladaci a spojove mechanizmy. Pokud tohle vsechno bude ok a cena bude odpovidat stavu, tak navahej a jdi do toho
Jo, barva to je věčné dilema, ale my taky skončili nakonec u hnědé a já si nemůžu vůbec stěžovat. Nehledě na to, že bychom chtěli i druhého prcka a kočárek si schováváme právě pro něj. Kdyby to byla holčička, tak v hnědém může být taky v pohodě:-)
Jinak s tím stavem je to složitější, kočárek má paní v anglii, takže přicestuje k jejím rodičům, kteří dodají tašku, vložku a tyhle věci a pak poputuje teprve k nám.Vyzkoušet nebude moc možnost, ale přítel ho komplet rozebere a vyčistí a pak promaže a mělo by to být v pohodě. Je starý půl roku, používaný půl roku na střídačku s dalšími dvěma kočárky. Je kupovaný v ČR a dostaneme i doklad o koupi, to znamená, že bude ještě rok a půl v záruce. Přijde mi to jako v pohodě. Těším se až přijde jak malá holka. Sice kočár co máme přímo zbožňuju, ale malej má boudičku přilepenou na hlavě
Tak jsem zvědavá…
Moc děkuju za všechno info;-)
A jakto, že nebude možnost ho vyzkoušet
Vy ho budete platit předem a oni Vám ho až po platbě budou nějak posílat
Pokud ne, tak při osobním předání kočárku a peněz je to mnou popsané vyzkoušení otázka 5ti minut ![]()
Jinak s tou barvou máš pravdu, také jsme hnědou vyhodnotili jako pohlavně neutrální, takže nebudemem muset řešit barvu, kdyby druhé mimi byla holčička ![]()
Taťka F (-: píše:
A jakto, že nebude možnost ho vyzkoušetVy ho budete platit předem a oni Vám ho až po platbě budou nějak posílat
Pokud ne, tak při osobním předání kočárku a peněz je to mnou popsané vyzkoušení otázka 5ti minut
Jinak s tou barvou máš pravdu, také jsme hnědou vyhodnotili jako pohlavně neutrální, takže nebudemem muset řešit barvu, kdyby druhé mimi byla holčička
Ano, zaplatíme ho a přijede nám kurýrem. Zkoušet budeme až ho budeme mít doma, dřív není možnost. Paní říkala, že posílala už 12 kočárků a všechny v pohodě. Asi je trošku maniak na kočárky:lol:
Ta hnědá přišla i nám jako ideální, kdyby se podruhé poštěstila holčička. Ta vaše hnědá se mi líbí úplně nejvíc, ta je fakt mňamózní ![]()
Chlupatky, ja Ti preji, aby to nebyl Tvuj pripad, ale chci Te jen varovat. Obdivuji Tvoji duveru v nekoho koho jsi v zivote nevidela a posles mu skoro 10.000 Kc jen tak na slepo
Prosim neber to zle a pokud do toho pujdes a vse bude v poradku, tak tady rad napisu jak jsem Te mozna zbytecne vyplasil, ale to co popisujes uz vykazuje pomerne zretelne znamky podvodu, ktere jsou (obzvlaste z Anglie) caste. Jednak ta Anglie sama o sobe, nejak mi nejde do hlavy, proc by se pani namahala s kuryrem, balenim apod, kdyz by ho mohla prodat tam? Pak kdo plati postovne? Na takhle velkou a tezkou vec nebude kuryr za babku a pokud ho plati ona, tak je mi to opet divne. No a o te pohadce o 12ti kocarech uz se snad radsi ani nezminuji!!!!!!!!!!!
Uplne stejné znamky vykazujici podvody z Anglie se delaji se zbozim od par stokorun az po draha auta. Vzdycky tam byva nejaka pohadka, u aut treba o tom, jak se nekdo odstehoval do Anglie a nemuze tam vyuzivat auto s volantem vpravo, tak prodej strasne specha a proto je cena tak nizka. Jini naopak sazi na to, ze lidi uz odhalili podezrelost nizkych cen, tak nabizeji zbozi jen o par Kc pod cenou noveho zbozi, coz na me takto pusobi i tento prodej.
Nicmene skoro vzdycky tam byva nejaka pohadka o nejakych duvodech, ktera na prvni pohled vypada logicky a lide nadseni z teseni se na novou vec, nad timto vubec nepremysleji a kdyz zacne byt neco spatne, tak jim dochazi to, co pred tim nevideli a pri tom to bylo celkem i na prvni pohled podezrele.
Dalsi znamkou jsou vyhody v prislusenstvi (2potahy), nerikam, ze neni mozne, aby je nekdo stridal, ale sam jsem presne z tohoto kocaru potah sundaval a neni to za minutu a tim spis se nebude tak rychle nandavat. Ty materialy na techto kocarech jsou tak odolne a perfektne omyvatelne, ze si uprimne moc neumim predtavit, jak a cim by je dite zdelalo, aby je rodice museli menit a prat tak casto, aby se jim vyplatil nakup druheho jiste nelevneho potahu? Leda jen kvuli zmene barvy, coz ale asi vzhledem k pracnosti nandavani potahu nebude covek delat kazdy tyden. Jak rikam, netvrdim, ze neni mozne, aby si nekdo ty potahy fakt rad obcas menil, ale v tomto pripade to na me obzvlaste pusobi jako „lakadlovy bonus“ k prodeji. Stejne na me pusobi i stav kocarku, jeste jednou jsem si prosel fotky a vypada spis jako uplne novy, vubec nepouzity, coz se neshoduje s tim co pani udava, ale samo se mohu mylit.
Zkus si pred tim nez posles svych 10.000 Kc nekomu o kom nic nevis a je pro Tebe temer nedostupny nekde v zahranici, zodpovedet par otazek, nebo jeste lepe se na nektere zeptej pani.
Jak jsem psal na zacatku, pokud to risknes a vse klapne, tak rad uznam, ze jsem tady za Tebe plasil zbytecne a pani prodejkyni se omlouvam za mylne podezreni, nicmene pokud bude rozumna, tak to v dnesni dobe rozmachu internetovych podvodu, jiste pochopi, … ale jeste jednou si, nez posles takto nemale penize, opravdu dobre rozmysli, jestli vis komu je posilas a jake mas zaruky, ze za ne nekdy neco uvidis
Minimalne se sebe a pani poptej na mnou vyse uvedene otazky, uz i to Ti hodne rekne o tom, zda se ten obchod tvari seriozne.
Ja jsem od prirody podeziravy a hodne neduverivy tvor, proto jsem si i obrovsky a leta zavedeny oficialni znackovy obchod v Nemecku dukladne proveroval, nez jsem mu poslal penize predem, ale soukrome osobe poslat skoro 10.000 jen tak naslepo, je pro me naprosto nemyslitelne.
Tak to prosim neber spatne, nechci Te nijak desit, jen bych se pri takovemto obchodu do zahranici a stakovymito penezi fakt bal, tak to myslim dobre, i kdyz nejde o moje penize, protoze na me pusobis jako dobry, ale v tomto pripade (i kdyby se me obavy nepotvrdily), tak trosku naivni clovicek
Tak to vsechno dobre promysli a dej vedet, jak to dopadlo, budu napjate cekat, na vysledek Tveho rozhodnuti, pripadne obchodu a z celeho srdce Ti preji, aby ses rozhodla spravne, pripadne aby to dopadlo dobre, me obavy byly plane a Ty jsi si uzivala kocarku ![]()
PS: Ja si porad nemuzu pomoct, ale pokud tedy nemas problem s nakupem ze zahranici, tak koukej, tady: http://www.kiddies24.de/…D::3276.html je uplne stejny a uplne novy (pravda bez nanozniku a druheho potahu), jen o cca 800 Kc drazsi a za stejnou cenu to muze byt i ten v te cokoladove hnede, jak se Ti tak libi: http://www.kiddies24.de/…N::9367.html ![]()
Tam jsme ho koupili i my a postovne 30e (2 bedny po 15e) a poplatek 250 Kc (10e) za prevod penez jsme prakticky neplatili, protoze nam obchod automaticky dal slevu 5%, coz u nas bylo 40 Euro
A tu slevu 5% tam porad nabizi, takze ve Tvem pripade by to byla sleva pres 20e a postovne bys mela jen 15e (1 bedna), takze by Te tam tyto polatky take vysly temer zdarma
Ja bych to videl jako mnohem vetsi jistotu a hlavne bez rizika a s funglovkou kocarkem
Ale uz Te nebudu presvedcovat. Dej pak vedet, jak jsi poridila a drzim palce
![]()