Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s TFK Joggster Twist?
Přidejte zkušenost s TFK Joggster TwistJee dik za pochvalu. Prosim Te sorracek, ale ta zada Ti nezmerim, protoze ted mame na kocaru jeste korbu a sportak zabalenej v bedne v garazi, ale snad tu bude nekdo, kdo to ted ma ve sportovni verzi a zmeri Ti to. Ale mohu Ti s klidnym svedomim rict, ze uz pri vyberu byl jeden z duvodu, proc jsme do nej sli ten, ze to byl jeden z tech uplne nejvetsich sportaku, co jsme vubec kde videli a vim, ze ta zada jsou fakt rekl bych az nezvykle vysoka, takze jestli se neceho u tohoto kocaru fakt nemusis bat i bez presneho zmereni, tak je to prave vyska zad
PS: Ten druhy kocarek jak pises neznam, takze je neporovnam, ale za toho Twista uz jsem pomalu pripraven dat ruku do ohne
l:
chlupatky píše:
Ahoj taťko, jsem nadšená tímto kočárkem a rozhodujeme se mezi ním a ještě Phil&Teds. Mohla bych tě poprosit o změření zádové opěrky a sedací části sportovní nástavby? Nikde na webu ani na ofiko to nemůžu najítMalej je naprosto kouzelnej a v kočárku mu to opravdu sluší
ahoj, já mám Joggster X, myslím že ty sportovní verze jsou co se týká sezení stejné, nebo hodně podobné - teda alspon podle obrázků.
Záda - 50cm, a plocha na sezení 25cm.
není to úplně přesný, mám tam zimní fusak, ale odchylka tak 1-2 cm.
snad to pomůže.
Děvčata jen dodám, že Joggster Twist a Joggster X nejsou stejné a to ani ve sportovní verzi. Joggster Twist má sporťák větší než Joggster X. Já už si ty čísla nepamatuju, ale před tou koupí jsem je oba měl vedle sebe a půl hodiny jsem je oblejzal s metrem v ruce a ten rozdíl nebyl zanedbatelný ![]()
TaŤko já psala že to soudím jen podle obrázků,
tak snad když jsi ted napsal že Joggster Twist je ještě větší než ten můj, tak snad si chlupatky už dokáže představit jak je to asi velký.
Mě teda Joggster X přijde velký dost tak co potom ten váš
![]()
budu muset taky udělat pár fotek s malou v kočárku a dát je sem ![]()
JJ jasně, v pohodě, já to jen doupřesnil, protože mi z toho vyznívalo, jako by byly přibližně stejné
Jinak potvrzuji že ani sporťák v Joggsteru X není nijak malý, naopak je také hodně velký, jen ten v Joggsteru Twist je fakt nezvykle obrovský, až mi to tehdy na první pohled připadalo skoro nevyužitelné, ale nechci předjímat, některé děti vyrostou fakt hodně ![]()
Jinak ten rozdíl je daný tvarem boudičky nad sporťákem, u Xka je boudička zezadu, kde končí opěradlo jako zaoblená, kdežto u Twista je hranatá, takže je tam ještě hodně místa, jakoby horním zadním v rohu a tím to opěradlo může být vyšší, čehož výrobce využil a opravdu ho o něco vyšší udělal ![]()
PS: Teď si uvědomuji, že jem tohle už jednou velmi detaelně popisoval ve velkém porovnání právě těchto dvou kočárků na straně 2 tohoto tématu: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
je to bod 3:
Prostor ve sporťáku. Obě verze jsou bezesporu velmi prostorné, na dnešní poměry až luxusně, ale přecejen ne-X-kový sporťák má o dost vyšší opěradlo zad a o hodně vyšší stříšku, což kočárek sice na pohled a ohledně celkového dojmu z velikosti kočárku, jako takového, dělá o hodně větší a také vyšší, ale má to velmi pozitivní dopad na prostor uvnitř kočárku. Měřil jsem oba kočárky metrem a opravdu i v položeném lůžku je v ne-X-kovém sporťáku o cca 8 až 10 cm více a hlavně díky velké a nahoře hranaté stříšce kočárek nejen působí, ale opravdu i je, uvnitř až nadstandartně prostorný. Teď už chápu, proč některé maminky o tomto kočárku psaly, že když tam daly dítě trochu dřív, že měly pocit, že se jim v tom sporťáku tak trochu „ztrácí“. Tímto neříkám o X-kové řadě, že by měla malý sporťák, naopak, oproti spoustě jiných kočárků, je to také velmi prostorná loď, ale ne-X-kový „spotrovní koráb“ bezesporu poslouží i mnohem většímu dítěti, než ten X-kový, o ostatních kočárcích ani nemluvím.
jj, máš pravdu, když ted kouknu na tu str 2 tak ten rozdíl je vidět,
já přiznám že jsem vybírala podle vzhledu a vyhrálo X.
když jsem tam dala malou v těch 7 měsících bez fusaku tak se tam opravdu strácela ![]()
akorát zjištuju že ten fusak se mi zdá úzký, že na příští zimu ho už neviužijeme, ale to bude malé rok a 3/4 tak už snad bude většinou chodit. (když už ted chodí kolem nábytku)
Ahoj:-) Moc děkuju všem za příspěvky. Já mám na svém kočárku teď zádovou opěrku sice 53cm, což je dostačující ( ještě na chvilku), ale co jsem teď zjistila, že je vlastně můj problém, že ta boudička když ji mám danou tak, aby na něj nepršelo, tak je jen 43cm nad „sedátkem“. Se neumím vyjádřit
Chápete co myslím? Jakože opěrka stačí, ale šmrdlá mi hlavou o boudu zevnitř, takže jezdíme s odklopenou boudou. Je tu nějaká dobrá duše, která by byla ochotná změřit i tohle? Nebo kdyby někdo věděl o nějakým kamenným obchodě v okr.Olomouc, ráda si to tam pojedu okoukat a poměřit:-) Ještě jednou všem moc díky a omluva za román.
PS: Taťko Ty jsi prostě úžasnej;-) Takhle zpracovanou " recenzi" to je fakt super..ještě najít něco podobného pro ten druhý kočár a bude rozhodnuto:-)
Já původně také chtěl nejvíc to Xko, kvůli těm výměnným předním nápravám, ale žena nakonec rozhodla pro Twista, protože je celkově o dost vyšší a ona má už léta problémy se zády, tak se do něj musí méně nahybat, než by musela do Xka. Já nad tím zaplakal, protože ty nápravy na tom Xku, jsem prostě žral, ale nakonec jsem si i na tom Twistu našel spoustu předností, viz to porovnání na str. 2. V každém případě jsou to oba naprosto špičkové kočárky, výběr mezi nimi je jen otázkou pár detailů a vkusu ![]()
Chlupatky:
Ou dík, ale tak horký to nebude
Já jsem prostě takovej šťoura co má rád jasno v tom co kupuje, obzvlášť když to není levné
Veselá trochu OT příhoda z natáčení: Předevčírem ráno nám shořela televize, tak jsem musel do jednoho dne vybrat novou. No co Vám děvčata budu povídat, bylo to pro mě utrpení, takhle na to spěchat, protože normálně bych jí vybíral minimálně měsíc, ne-li dva
Ale povedlo se, začal jsem s výběrem a průzkumem trhu předevčírem ráno, včera večer jsem jí přivezl a do dnešního rána nainstaloval a seznámil se s ní. Takže dobrý, ale bylo to na mě šok, takhle rychle vybrat něco tak složitého
Možná to také bude souviset s mým znamením, páč jsem váha jako vyšitá a s rozhodováním problém od narození, proto se všem tak pitvám. Jsem ten typ, který když se blíží na křižovatku ve tvaru Y a neví kam zahnout, tak to málem napálí do cedule uprotřed
![]()
Mom:
S tím fusakem, to mě nenapadlo, zatím v něm Matýsek má místa, že by se v něm mohl proběhnout
ale je ještě malej mimísek, tak jsem také zvědavý jak to bude s tím růstem a jak dlouho se do něj vejde ![]()
Taťka F (-: píše:
Chlupatky:
Možná to také bude souviset s mým znamením, páč jsem váha jako vyšitá a s rozhodováním problém od narození, proto se všem tak pitvám. Jsem ten typ, který když se blíží na křižovatku ve tvaru Y a neví kam zahnout, tak to málem napálí do cedule uprotřed![]()
![]()
Jééé, já mám doma taky Váhy a poznávám jisté rysy;-) Takže to i často zůstane jen na mně. Proto to teď tak řeším, protože kdybych chtěla levný kočárek, tak v této velikosti jsem na žádný nenarazila.Kamarádka mi doporučuje X-Lander,ale já na ně slyšela zatím jen negativa,tak to pořád převaluju a nevím.Teď to ale začalo být aktuální, protože už musím jezdit se sklopenou boudou nebo když je hnusně, tak jedem golfáčem, což je super na cestování,ale ne na procházku do parku, když malej spinká…jakože mi pořád v kočárku spinká. Zkusím ještě pohledat a obvolat nějaké prodejny tady a snad se najde jedna,kde by ho třeba měli…
Ahoj Chlupatky, zádová opěrka má přes 50 cm a nad ní bouda asi 13 cm, takže od sedáku k boudě víc než 60 cm, bez fusaku. Bydlíme asi hodinu cesty od Olomouce, takže pokud máš zájem, můžeš se podívat v reále.
Dueliola píše:
Ahoj Chlupatky, zádová opěrka má přes 50 cm a nad ní bouda asi 13 cm, takže od sedáku k boudě víc než 60 cm, bez fusaku. Bydlíme asi hodinu cesty od Olomouce, takže pokud máš zájem, můžeš se podívat v reále.
Ahoooj, no Tebe mi poslalo samo nebe:-) Fakt by Ti nevadilo, kdybych si do kočárku zkusila prcka jen posadit? Není problém dojet kamkoli na Moravě. Tady ho fakt na prodejnách nikdo nemá,teď jsem obvolala x obchodů. To bych Ti byla vděčná opravdu MOC!!! Ten rozměr zní parádně, pro ujištění sebe ( a hlavně platícího tatínka
) bych to raději vyzkoušela. Fakt by Ti to nevadilo, když se Ti nasáčkujem až do kočárku?
Ahoj, nevadilo, ráda pomůžu
. Ozvi se mi na tojejedno@centrum.cz, můžeme se domluvit.
Ahoj taťko, jsem nadšená tímto kočárkem a rozhodujeme se mezi ním a ještě Phil&Teds. Mohla bych tě poprosit o změření zádové opěrky a sedací části sportovní nástavby? Nikde na webu ani na ofiko to nemůžu najít
Malej je naprosto kouzelnej a v kočárku mu to opravdu sluší