SoS Linecké

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1187
18.12.19 22:30
@Elenloth píše:
Linecké se mi nikdy nepovede tak, jak bych chtěla. :cert:
Holky, máte povrch toho lineckého rovný nebo se vám taky dělají jakoby boule?
Dělala jsem už druhou letošní várku ( :oops: ) a jsem si jistá, že jsem to nepřehřála, nepřehnětla atd, ale stejně je to hrbolaté. :zed: Ono jak to změkne po namazání, tak se to stejně vyrovná, ale prostě to není ono.
Když to dělá moje máma, tak to má vždycky hezky rovné.

To je i můj problém. Chuťově výborné, hned měkké, ale povrch je hrbolatej a zatím mi nikdo nebyl schopen říct PROČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.12.19 22:33

@sissi001 náhodou krásný, ten cukr moučka na tom prostě jen tak drží, nebo je v tom fígl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
19.12.19 09:59

@Bubla Bůčková
Není v tom fígl, jen je ho hodně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116156
19.12.19 11:05
@sissi001 píše:
To je i můj problém. Chuťově výborné, hned měkké, ale povrch je hrbolatej a zatím mi nikdo nebyl schopen říct PROČ?

Máš to nádherný. :palec: Ja ho hrbolatý nemám. Myslím, že fígl je, aby těsto bylo pořádně propracovaný a vyvalovat opatrně po menších částech.
Taky to může dělat trouba, já dávám do předehřáté na 170 a během pečení neotvírám.
A peču jeden plech, když jsem dávala víc plechů, tak bylo takové jako nafouklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
19.12.19 11:13

A já ještě přidám radu z letoska od mojí tchýně. Pokud se při valebi testo lepí, lame atak, valejte ho přes igelitovy sáček. Pěkně si ho rozriznete na větší plochu a pak to jde krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106369
19.12.19 12:08
@mission84 píše:
A já ještě přidám radu z letoska od mojí tchýně. Pokud se při valebi testo lepí, lame atak, valejte ho přes igelitovy sáček. Pěkně si ho rozriznete na větší plochu a pak to jde krásně.

takynemám hrbolaté..nemohla jsem najít sáček, tak letos jsem válela přes pytel na odpadky…a bomba, šlo to prádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
19.12.19 12:13
@Venetia píše:
takynemám hrbolaté..nemohla jsem najít sáček, tak letos jsem válela přes pytel na odpadky…a bomba, šlo to prádně

A nebo přez potravinovou fólií se dělává ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
19.12.19 12:23

@aiwwa Aha, to je zajímavý postřeh. Příště zkusím dát jen jeden plech, dávám dva, peču na horkovzduch. :palec:

• Citovat
  • Upravit
106369
19.12.19 16:18
@lucynka25 píše:
A nebo přez potravinovou fólií se dělává ;)

Jj, to vím, ale přes tohle to šlo fakt výborně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
19.12.19 17:14

@aiwwa
Tohle všechno dělám, tak nevím…
Ještě zkusím válet přes igelit.
Ale hlavně že jdou dobrý :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
11.12.24 20:31

Zkusím obnovit diskuzi. Mám letos úplně stejný problém s lineckým, jak tu psala Sissi, taky se mi, z krásného těsta, co šlo dobře válet a vykrajovat udělaly v troubě patvary. Po chvíli pečení (na 150 bez horko vzduchu) se mi začaly ty kousky vyboulovat, úplně puchýřky na nich, tak jsem to otevřela a na plechu jsem lehce prsty mačkala dolů. No ale po upečení hrůza. Zespod jsou dolíky, těsto se tam kolem nich drolí a navrchu samá boule. Nikdy předtím se mi to nestalo. Nebo jestli, tak možná tu a tam malinký hrbůlek, ale ne tak moc a ne na všech, jako letos. Neví někdo, čím by to mohlo být?
Přemýšlela jsem máslo, bylo teda hodně tuhé, nebo moukou? Ta byla 00, tak jsem čekala, že kvalitní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
11.12.24 20:32

@MaJiKa nemohlo se ti těsto spařit? Že bys ho dlouho míchala? Stává se to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
11.12.24 20:41

Právě že ne, četla jsem o tom, že se má dávat pozor a pracovat se studeným máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
11.12.24 20:45

@MaJiKa jaky máš recept? Já se držím klasiky 300/200/100 a žloutek někdo dává i celé vejce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
11.12.24 20:53

@lucynka25
No, letos teda jiný, podle Maršálka na internetu, co tam dává i kukuřičný škrob, trochu, do toho těsta. Předtím jsem dělávala taky ten klasický poměr. Navíc jen citronovou kůru. Je to na jeho stránkách. Spíš přemýšlím, jestli to nebylo tím tuhým máslem. Zdálo se mi, že jak jsem ho do toho jen ledabyle zapracovala, tak že se asi nemuselo pořádně spojit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí