SoS Linecké

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
18.12.19 13:01
@Katy488 píše:
A máš horkovzdušku nebo jen obyč troubu?

Prosimtě.,. Mám v plánu nastavit na troubě takový ty „dvě vodorovné“ čárky a plech dát doprostřed. 170 cm a max 10 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
18.12.19 13:02

@Bubla Bůčková Neboj také dávám do pečení vajíčka. Jestli se bojíš salmonely, tak ta nevydrží přes 100°C, takže pokud to nemíníš jen vykrájet a dlabat s marmoškou syrové, tak i kdyby tam byla tak jí zničíš ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
18.12.19 13:06
@Bubla Bůčková píše:
Prosimtě.,. Mám v plánu nastavit na troubě takový ty „dvě vodorovné“ čárky a plech dát doprostřed. 170 cm a max 10 minut
:lol: tak jo. A nemáš tam program, který má ty dvě čárky a mezi nimi nějaký klikihák? To bývá horkovzduch, mě se to s tím peče lépe. Jinak dávám jen na 160 na 10-15minut, jak začne zlátnout tak nechám ještě minutku a vyndávám. Je potřeba to hlídat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.12.19 13:08
@Katy488 píše: :lol: tak jo. A nemáš tam program, který má ty dvě čárky a mezi nimi nějaký klikihák? To bývá horkovzduch, mě se to s tím peče lépe. Jinak dávám jen na 160 na 10-15minut, jak začne zlátnout tak nechám ještě minutku a vyndávám. Je potřeba to hlídat.

Mám i to s tím obrázku větráku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
18.12.19 13:10
@Bubla Bůčková píše:

Tak to je lepší verze. Dávám větráček, teplotu 150°a do trouby nalupu všech 5 plechů najednou (víc jich nemám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.12.19 13:10

@Bubla Bůčková Teď už nezbývá než jen čekat, dokud těsto nepovolí. Linecké těsto se má po zpracování dát do lednice na cca 20-30minut max jinak bude jako kámen, když je pak v lednici hodně dlouho tak může i vysychat a pak se s ním špatně pracuje i po rozehřátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
18.12.19 13:14

Já vždy odkrojím kus těsta nožem a pak to chvíli prohmatávám rukama. Ono to za chvíli změkne. :-) Rozhodně bych se nesnažila tu celou ztuhlou kouli válet naráz :-) A každopádně nijak nezahřívat, ono to fakt povolí samo. A čím menší kus těsta, tím povolí samozřejmě rychleji. :-) Takže doporučuji kus odříznout nožem, jak už tady také někdo psal. :mrgreen: :lol: Pevné nervy přeji :kytka: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8652
18.12.19 13:15

Já tedy naopak chci aby bylo tuhé a dobře se s ním pracovalo, takže z ledničky vždy jen kus odkrojím, zpracuju rukama a rychle vyválím a až mám hotovo, zas vytáhnu z lednice další kousek. Nikdy ho nenechávám změknout a už vůbec ne naráz, se to pak lepí, ohýbá, deformuje různě. Tuhé jde krásně, jen to chce trochu přitlačit při válení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
18.12.19 13:20

Souhlasím, že určitě nerozehřívat, ale nakrájet na plátky cca 2 cm, každý vždy trochu promáčknout, aby povolil, hned rozválet, vykrájet, na plech a upéct. Moc to ale s tím propracováním rukama nepřeháněj, linecké nemá rádo dlouhé hňácání :). Prostě jen aby změklo natolik, že půjde rozválet. Válím přikryté igelitem, aby se nelepilo, moc nepodsypávám, resp. skoro vůbec, mám silikonový vál. Že bylo dlouho v lednici, nevadí, mívám tam linecké těsto klidně i dva tři dny a v pohodě, spíš naopak se pak méně trhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
18.12.19 13:23
@Bubla Bůčková píše:

Zkus tam dát tenhle program s větrákem, lépe se to uhlídá před spálením a propéká se rovnoměrněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.12.19 13:24

Silikonový val mám, no ty kráso, že sem se na to…  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
18.12.19 13:25

@Bubla Bůčková ono to trvá, linecké potřebuje čas. Hlavně ne tu super radu s mikrovlnkou :jazyk:. Kus odříznout a propracovat ;) S lineckým je to složité, hlavně až budeš vyvalovat podsypávej nebo se to bude pěkně lepit a trhat :mrgreen: a od trouby se vůbec nevzdaluj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
18.12.19 13:25
@Bubla Bůčková píše:
Silikonový val mám, no ty kráso, že sem se na to… :lol:

Zvládneš, všechno je jednou poprvé, hlavně to hlídej, abys to nespálila, jak to začne měnit barvu, hned ven a z plechu opatrně dolů (peč to na papíru). 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.12.19 13:42

Papír mám, ještě taky torpédo, co ho láká rozsvícená trouba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
18.12.19 13:45

Taky jdu na linecké… budu ho dělat poprvé v životě, tak snad mi to půjde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí