Domácí likér Baileys, či jiný podobný ze salka
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí liker Baileys, či jiný podobný že salka
Dámy, prosím vás, máte nějaký osvědčený
recept na domácí likér ze salka? Na internetu je toho mraky a nevím, který
vybrat. Chtela bych, aby byl opravdu jemny, ne moc silny. Našla jsem recepty
s pudinkem, ale někdo píše mandlovy, jiný zas cokoladovy nebo karamelovy.
Našla jsem i recept z kastanu. Poradite? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Teď jsem si všimla, že je tu diskuze na vajecny likér, ale ten nechci. Spíš něco jako Baileys, klidne i s nějakou dobrou prichuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já dělám klasický vaječňák, 6 žloutků šlehám nad parou se
4 lžícemi cukru, dokud se nerozpustí. Přidám jedno salko a míchám do
vychladnutí. Pak naředím Tatrou a přidám rum podle chuti. Mně ty domácí
ochucené nikdy moc nechutnaly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Liliy když nechceš vaječňák, tak bych udělala některý z těch, které se šlehají nad parou. Už jsem párkrát ochutnávala od lidí, kteří to nedělají a v likéru pak skřípe cukr. Navíc vejce neprojdou vyšší teplotou, já to míchám, než je to ohřáté tak na 70°C, pak už by se vejce srazila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Dělám z pudinku. Uvařím pudink v cca. 3/4 l mléka, příchuť podle
toho, jaký chci mít likér (mandlový, vanilkový, kokosový,…). Do toho
naliju salko, dle chuti prisladim a ještě chvilku povařím. Pak to za
občasného promichani nechám vychladnout na pokojovou teplotu. Vyšlehám
ručním mixerem a dolevam rum (vodku) dle toho, jak chci mít likér silný
(alkoholový) . Má zkušenost - z čerstvého
je hodně cítit alkohol, tak se neboj klidně 0,5 l tam nalít. On se uleží.
Naliju do lahví a aspoň pár dní nechám uležet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Už léta dělám tenhle, rodině moc chutná https://www.apetitonline.cz/…y-liker.html
je takový karamelovo - perníkový (díky koření).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já dělám obyčejné Baileys. Uvařím mandlový puding, nechám vychladnout a sundam škraloup. Vezmu dvě plechovky karamela (kupuji už zkaramelizované salko), zašlehám do něj puding a postupně přidávám rum dle chuti a konzistence. Udělám si ho tak silný jak já chci. Pak už jen dám do lednice a je hotovo. Nemám ráda kupovaný, který je cítit lihem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Dělám karamelový a to velice jednoduše - dvě salka dvě hodiny vařím na karamel. Pak smíchám s 250 ml šlehačky a 0,5 litrem rumu. Jestli chceš jemnější, tak toho rumu méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Ju21na a můžu se zeptat, která příchuť vám chutná nejvíce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Zkousela jsem nekolik, z pudinku me moc neoslovily, tento se osvedcil a
delam jej kazdy rlok pro celou rodinu
https://www.apetitonline.cz/…y-liker.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Liliy Já si s tím dost hraju, takže úspěch má ten z mandloveho pudinku, a pak z čokoládového. Do toho ale třeba přidám pár lžic nutelly, část mléka nahradím 1/4 šlehačky a tak. Teď mám v plánu udělat, jak tu někdo dával odkaz, s kořením (badian, hřebíček, skořice).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Moc děkuji za tipy. Ještě dotaz na rum, klasický tuzemský nebo
bily?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já dělám ten z ledových kaštanů, rumu můžeš dát méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Svatba v jiném, než rodném městě / okresu
- Ohřívačka láhví Reer nebo jiná?
- Jsem v 5tt. Je možné už mít jiné chutě?
- Beba: Nový obal nebo jiný produkt?
- Kamarád, bavit se s ním, či ne
- Kouká na soc. sítích na jiné
- Reprofit Ostrava - podobná zkušenost?
- Ranná péče - kontaktovat či ne?