Domácí likér Baileys, či jiný podobný ze salka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lebambule
17.12.19 12:52

Mě by zajimalo, proč to někdo doma dělá, bez urážky!!! Kdyz spočítám vstupní ingredience a představím si to patlani… :nevim:
Ja bych sla do krámu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
719
17.12.19 12:59

Dělám z kaštanů, když nemám kaštánky tak dám jakoukoliv čokoládu. A dávám slivovici, dobrou, domácí :srdce:. Letos už jedna flaška koňaku padla a zrovna dnes jsem nakoupila na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
17.12.19 13:00

Můžu poprosit recepty na ty kastanove?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
17.12.19 13:03

@Liliy
Já mám jedna šlehačka + 3 tyčinky kaštanů - svařit, po vychladnuti přidat salko - vymíchat do hladka a přidat alkohol dle chuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
17.12.19 13:06
@lebambule píše:
Mě by zajimalo, proč to někdo doma dělá, bez urážky!!! Kdyz spočítám vstupní ingredience a představím si to patlani… :nevim:
Ja bych sla do krámu :mrgreen:

Proč patlám doma? Jak už jsem psala máme velké zásoby domácí slivovice a ostatní položky už tam takovou cenu neudělají. Dostanu se pri cca litru až litru a čtvrt na cenu cca 80 korun, za což bych v obchodě nic moc dobrého nekoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
17.12.19 13:10
@Kajak18 píše:
Proč patlám doma? Jak už jsem psala máme velké zásoby domácí slivovice a ostatní položky už tam takovou cenu neudělají. Dostanu se pri cca litru až litru a čtvrt na cenu cca 80 korun, za což bych v obchodě nic moc dobrého nekoupila.

Počkej, ale s tou slivovici to nemůže bejt moc dobry, ne?

• Citovat
  • Upravit
719
17.12.19 13:17
@lebambule píše:
Počkej, ale s tou slivovici to nemůže bejt moc dobry, ne?

Za mě výborný. :D. Dáš ji míň než rumu. Ale u nás už to tak dělala babička, takže já jsem na to zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
17.12.19 16:42
@Kajak18 píše:
@lebambule píše:

Protože je to dobré. :mrgreen: Když se podíváš na složeni hotovych likérů, nebyva nic moc (barvivy, konzervanty a aromaty se to jen hemží). Pokud máš navíc ve spajzu zásobu alkoholu, který nikdo nepije, není co řešit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
17.12.19 17:44
@modravlocka píše:
Protože je to dobré. :mrgreen: Když se podíváš na složeni hotovych likérů, nebyva nic moc (barvivy, konzervanty a aromaty se to jen hemží). Pokud máš navíc ve spajzu zásobu alkoholu, který nikdo nepije, není co řešit. ;)

Tak jsem zase chytřejší :potlesk: no ja tem sladkým lepidlum moc nedam, tak proto mě to zajimalo, když se to dá koupit, proč to dělat 😁

• Citovat
  • Upravit
24021
17.12.19 19:33
@Liliy píše: :mavam: Dámy, prosím vás, máte nějaký osvědčený recept na domácí likér ze salka? Na internetu je toho mraky a nevím, který vybrat. Chtela bych, aby byl opravdu jemny, ne moc silny. Našla jsem recepty s pudinkem, ale někdo píše mandlovy, jiný zas cokoladovy nebo karamelovy. Našla jsem i recept z kastanu. Poradite? Děkuji :srdce:

Pokud nevadí, že nejsem dáma, doporučil bych ten z ledových kaštanů, vařil jsem ho několikrát a zatím všem chutnal, teď jsem ho vařil pro příbuzný na vánoce. Dá se najít na netu, ale pro jistotu dám recept:

Smetana na šlehání, zahřeješ jí a v ní rozpustíš 3 tyčky ledových kaštanů, můžeš přidat kousek hořký čokolády /já dávám dvoje mléčný kaštany a jedny tmavý/, krátce povařit. Pak přimíchat plechovku Salka, po vychladnutí flašku Rumu a pár kapek mandlový tresti. Je z toho litr likéru, suroviny při nákupech v akci přijdou na cca 90,–Kč/0,5l… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24021
17.12.19 19:40
@lebambule píše:

Likér z ledových kaštanů vyjde cca na 90,– - 100,–Kč za 0,5l a děvčatům a babkám v okolí chutná, údajně je srovnatelný s likérama, který kupujou v marketech za 150,– a víc a výroba zabere tak 15 minut…
Letos jsem koupil v Kiku za 50,– lahve s patentním uzávěrem, plním likér do flašek a do dárkový tašky… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
18.12.19 20:15
@Liliy píše:
Moc děkuji za tipy. Ještě dotaz na rum, klasický tuzemský nebo bily? :think:

Do karamelového jsem loni koupila kávový a nebylo to cítit. Letos měly v obchodě zrovna v akci klasik, tak jsem vzala ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25221
18.12.19 20:17
@lebambule píše:

Já kupovaný likér měla asi 2× v životě. Někde u někoho. Jsem prostě zvyklá, že toto děláme doma. Třeba kupovaný vaječák mi nechutná. Vadí mi tam ten líh, potřebuju tam ten rum.
A nemyslím si, že to po přepočtu vyjde dráž, jak kupovaný + ten pocit, že je to „čisté“, bez chemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24021
20.12.19 08:18
@Aries6 píše:
Do karamelového jsem loni koupila kávový a nebylo to cítit. Letos měly v obchodě zrovna v akci klasik, tak jsem vzala ten.

Ten kávový je jen náhražka, má jen 30% alkoholu, „klasik“ 35%… Normální rumy mají 37,5%, je potřeba číst etikety. Já vždycky když mají v Kauflandu nabo v Penny normální za 90,–, koupím flašku nebo dvě a dělám si zásoby na vaření likérů, dělám kromě kaštanovýho na podzim ořechovku a bezinkovej a z vodky vařím babkám malinovej, jednou jsem uvařil rakytníkovej, taky docela dobrý… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22794
20.12.19 09:14

@bse.pedro Malinovej? Mňam! To jen naložíš maliny do vodky, případně osladíš? Já letos poprvé prubla kořeněný arancello, tak jsem zvědavá, jestli bude chutnat… A naši nakládaj do vodky jahody, když je velká úroda, to je taky dobrej tlamolep :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí