Soudní rozsudek

203
12.3.14 12:58

Soudní rozsudek

Maminky, potřebovala bych Vaší radu. Bohužel mi díky svému ex příteli vznikl na pojištovně dluh, díky kterému jsem se dostala až k soudu, protože za neplacení pojistné smlouvy, vznikal úrok a došlo to tak daleko, že pojištovna už to předala advokátovi…
Tím pádem jsem se musela dostavit k soudu, bohužel nějaké obhajování už nepomohlo, tak jsem souhlasila, že dluh uhradím, s tím, že mi dají splátkový kalendář po 3500 kč měsíčně. Bohužel další zrada. Ex přítel mi přestal posílat alimenty, napsal mi, že na ně nemá a já jsem ted víte kde… Na to, abych zaplatila 3500 kč měsíčně opravdu nemám. Jenže už se nestihnu k soudu odvolat, aby mi tu částku snížili, do 20 března musím poslat první splátku, tak jen mě napadlo, jestli budu mít s tím nějaký problém,, když začnu posílat menší částku, nebo to začnou hned řešit a dají mě k exekuci. Nemáte některá podobnou zkušenost? Uvítám jakoukoliv radu. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12863
12.3.14 13:03

Pokud nebudeš platit v předepsaných splátkách, stává se splatný celý dluh, tzn. může to jít hned k exekutorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
12.3.14 13:04

@kacckaJ radím ihned kontaktovat jak advokátní kancelář, tak pojišťovnu a požádat písemně o snížení splátek a z jakých důvodů. SOučasně podat i žádost o stanovení výživného pokud nebylo dáno již soudně.
Pokud budete platit méně či vůbec, obratem to předávají exekutorům a ti jednají taky velmi rychle… bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.3.14 13:10

Okamžitě kontaktovat advokátní kancelář a zažádat o snížení splátek. Jak dlouho už ti ex neposílá alimenty? Je to na podání TO? Pokud ano, ihned ho podej a kopii pak přilož k žádosti.
Pokud bez domluvy začneš platit méně, ztratíš výhodu splátek a přijde ti výzva uhradit celý dluh najednou, který, pokud nezaplatíš, poputuje k exekutorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.3.14 13:16

Přesně, jak píšou holky a platit alespoň tolik, co si můžeš dovolit. Než se s nimi spojíš. Ale řešila bych to telefonicky přímo advokátovi a zároveň elektronicky. Vždy je důležité něco poslat, ale domluva nebo prokazatelná snaha o domluvu musí proběhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
12.3.14 13:28

Holky, děkuji Vám moc. Mě to vůbec nedošlo, kontaktovat hned advokátku. Už jsem tam volala, naštěstí příjemná paní, takže dalo se s ní domluvit, samozdřejmě jsem musela slíbit, že to řádně splatím i po snížení té částky, dala mi o 1200 kč méně, tak jsem ráda i za to..jinak je to opravdu jak jste psali, hned by na mě poslali exekutory, tak ted jen doufám, že si tam ta paní udělala nějaký záznam, že jsem opravdu volala.
@Xverunka ted v březnu to bude druhý měsíc, co přestal platit, už jsem s něho na nervy, alimenty má dané soudem 1800 kč měsíčně + 8000 kč dluh, za předešlé dva roky (tohle mu dali v měsíčních splátkách po 500 kč) bohužel tyhle peníze jsem neviděla ještě ani jednou, takže už mi dochází trpělivost a jdu podáváat trestní oznámení. ty oeníze mi opravdu chybí a takhle se to fakt nedá. Akorát nevím, můžu to oznámení podat hned, nebo až po 3 měsících od neplacení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
12.3.14 13:28

To je drsné. Můžu mít jen dotaz, opravdu to musíš hradit za ex-přítele nebo je to ex-manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
12.3.14 13:35

@mag má pravdu, musíš platrit domluvené částky, pokud jsou domluvené..pokud by nebyla stanovená přesná výše, je to něco jiného @kacckaJ je mi líto v jaké jsi situaci. DObře jsi to udělala že jsi tam zavolala 1200 je citelná částka. Je to hnus, ty platíš jeho inou průser, a on ti nedá ani blbých 1800?Co to dneska je? On nedělá nebo co? Určitě podej tr. oznámení, já neřeknu, každý někdy nemá, my jsme taky měli jednu dobu potíže posílat alimenty, ale trvalo to dva měsíce a splatili jsme je do koruny, prostě jme neměli, ale vyřešili jsme to..tohle je něco jiného :nevim: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.3.14 13:37

@kacckaJ Můžeš na něj podat exekuci kvůli nezaplacení dlužného výživného, zajdi s rozsudkem na soud, kde mu to určili. Pokud pracuje, budou mu to strhávat z platu, nechají mu jen částku pro něj a zbytek půjde k tobě. Pro TO je nutné, aby neplatil alespoň 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.3.14 13:43

Podala bych na ty alimenty jak TO, tak exekuční návrh. Jen TO ti peníze nepřinese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.3.14 13:48

@kacckaJ Tak to je fajn, já bych si to ještě pro zichr nechala potvrdit mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
12.3.14 13:48

@Aneta.Berg jen ex přítel, bohužel jsme měli společnou smlouvu, bohužel on jí přestal platit, takže se pojištováci obrátili rovnou na mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
12.3.14 13:52

A práci nemá, nebo spíš dělá někde na černo bych řekla, takže bude vedený na pracáku. Měl dobrou práci, ale vyhodili ho za alkohol. No může si za to sám, ale byl to fakt notorický alkoholik, ve dne v noci v hospodě, jako hrozné, já jsem si s ním užila až až…
A někde jsem už tady vyčetla o té exekuci právě, že mu jí můžou dát, ale nevím jestli to nějak jde, i když nemá práci na smlouvu.. no budu se někde informovat, protože takhle už to dále fakt nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.3.14 18:00

@kacckaJ Pokud nemá práci na smlouvu, dají mu exekuci na majetek, s tím, že v tomto případě zaplatí samozřejmě navíc ty poplatky okolo, jako odměnu exekutora a náklady na exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
13.3.14 08:52

@Xverunka děkuji za radu, ještě, kde mám ten návrh na tu exekuci podat, taky na policajtech jako TO nebo poslat návrh k soudu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel