Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych normálně pravdu, úměrně věku dítěte. Pokud se to týká přímo dítěte, ze ono něco musí nebo nesmí, snažila bych se ho motivovat na to, co musí a naopak vynahradit to, ze neco nesmí.
@Anonymní píše:
Měl bych na místní dotaz, jak vnímáte soudy a soudní spory v rodině, myslím tím třeba sourozenci mezi sebou nebo prarodiče vůči dětem atd. Bavili by jste se dal i kdyby rozsudek byl ne podle představ, nebo se držíte hesla " chceš se soudit? Tak to tě pak neznám" a jak to třeba vysvětlit hlavně dětem že se maminka s tátou soudí nebo že dítě i když nechce musí dle nařízení soudu udělat…, nebo že děda si vnuka narokuje, nebo že někdo z rodiny něco slíbí a pak to nedodrží a vyhrožuje soudem.
Vzhledem k tomu, že soudili mí rodiče, když se rozváděli, a bylo to docela hustý, pak spolu nemluvili a mně to pořádně nevysvětlili, tak to vnímám dost negativně a určitě bych takovou zkušenost neposkytla dítěti. A radši se snažila domluvit „jako lidi“.
Motas deset věci dohromady. Mezi řádky jsem nejspíš našla, že se chce tvůj tchán soudit o nárok vídat tvoje dítě a to, především podle tebe, k němu nechce. Soud mu určí max jedno odpoledne a s tvoji přítomnosti, takže klid. A dítěti se řekne :dneska jdeme na zmrzlinu a bude cestou v parku děda nebo se stavíme u dědy na zahradě, pohladiš si tam Baryka.
Úplně nechápu dotaz. Pokud bych se s někým soudil já, tak s ním asi nebudu chodit na kafe, nebo jezdit na dovolenou. Pokud by se soudil někdo jiný z rodiny, pak by záleželo o co jde… Asi bych se nevyhla mít na to nějaký názor a priklanet se k jedné straně, zase záleželo by o co jde. Dětem bych to vysvětlila jako cokoliv jiného, co je povinné-škola, roušky, dopravní pravidla…
Tak asi záleží… Mně se zdá že kompromis je vždycky nejlepší. určitě bych se nesoudil a o to aby prarodiče nesměl vědět svého vnuka… Přijde mi to uhozene. Proč by jsi neměl nárokovat vnuka…
@Leviatan píše:
Tak asi záleží… Mně se zdá že kompromis je vždycky nejlepší. určitě bych se nesoudil a o to aby prarodiče nesměl vědět svého vnuka… Přijde mi to uhozene. Proč by jsi neměl nárokovat vnuka…
spis se jedna o to ze co se rekne, tak za nejakou dobu bud neplati nebo je jinak a co se konkretne vnuka tyka, tak kdyz jsme meli svuj program, tak si ho treba narokovali a nebylo to kdyz syn bude chtit a bude mit cas, ale pozadali soud a ten jim ho dal mene, nez byval u nich a tim oni zacali davat k pravnikum podnety ohledne bydleni, majetku atd.
@Russet píše:
A radši se snažila domluvit „jako lidi“.
to se snazim 4 roky
@chaela píše: Řekla bych normálně pravdu, úměrně věku dítěte. Pokud se to týká přímo dítěte, ze ono něco musí nebo nesmí, snažila bych se ho motivovat na to, co musí a naopak vynahradit to, ze neco nesmí.
nechci detem motat hlavu ale oni rikaji o nas veci ktere nejsou pravda nebo jsou upravene a nebim jestli diteti vysvetlit ze co rekne deda neni pravda.
@Anonymní píše:
nechci detem motat hlavu ale oni rikaji o nas veci ktere nejsou pravda nebo jsou upravene a nebim jestli diteti vysvetlit ze co rekne deda neni pravda.
Dodržujte jen ten soudně určeny styk. A že vyhazují další peníze na právníky, že jim dáváte málo jist ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Dodržujte jen ten soudně určeny styk. A že vyhazují další peníze na právníky, že jim dáváte málo jist
coz to se dodrzuje ale kdyz treba chteli vic nebo dele a my to odmítli tak nam oznamili ze pres jejich pozemek do naseho domu pouze ti clenove a znamu nasi rodiny kterym oni to dovoli a at si to dam k soudu, jenze jak vysvetlit detem ze domu muze ten komu to deda dovoli.
@Anonymní píše:
coz to se dodrzuje ale kdyz treba chteli vic nebo dele a my to odmítli tak nam oznamili ze pres jejich pozemek do naseho domu pouze ti clenove a znamu nasi rodiny kterym oni to dovoli a at si to dam k soudu, jenze jak vysvetlit detem ze domu muze ten komu to deda dovoli.
No tam bude u vás komplikací víc. Bude potřeba ústupky z obou stran, ale to slyšet nechceš.
@Anonymní píše:
Aha, takže vydírání. Tohle by se u soudu asi nikomu nelíbilo, když Vás vydírají. Nelze to s tím přístupem udělat jinak? Nemůžou Vás omezovat a vydírat. Nebo se odstěhovat dál od nich. Divím se, že to 4 roky trpíte…
@Anonymní píše:
Tak nepouživejte jejich pozemek.
Měl bych na místní dotaz, jak vnímáte soudy a soudní spory v rodině, myslím tím třeba sourozenci mezi sebou nebo prarodiče vůči dětem atd. Bavili by jste se dal i kdyby rozsudek byl ne podle představ, nebo se držíte hesla " chceš se soudit? Tak to tě pak neznám" a jak to třeba vysvětlit hlavně dětem že se maminka s tátou soudí nebo že dítě i když nechce musí dle nařízení soudu udělat…, nebo že děda si vnuka narokuje, nebo že někdo z rodiny něco slíbí a pak to nedodrží a vyhrožuje soudem.