Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslim, ze musis myslet predevsim na sebe a na nikoho jineho. Ty nejsi ten vinik, ale tvoji rodice, potazmo matka, ze necha se sebou a s vami takhle zachazet, takze na ni ohled neber. Obrat se na nejakou linku pomoci a utikej od nich co ti nohy staci, protoze tohle je cesta do pekel. Preji ti hoooodne sil
![]()
Proč tvoje máma žije s takovým člověkem? Není mi líto lidí, co v tomhle dobrovolně žijou, a nic s tím nedělají a jen koukají, jak trpí i jejich děti ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, rychle pryč.
Jak může „rychle pryč“? Končí třeťák, není plnoletá ![]()
Moc mě mrzí, co prožíváš, nemáš třeba někoho blízkého v rodině - babičku, tetu..? Ke komu bys mohla dočasně jít? Jinak linka bezpečí, tam ti lépe pomohou tuto situaci řešit ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji se asi jen vypsat, protože už to v sobě nemůžu dusit dlouho. Popravdě ani nevím, kde přesně začít. Mám 2 sourozence, mladší bratr je nemocný-má ADHD a ODS, je velmi těžké s ním žít v jedné domácnosti. Dost často na mě sahá, nadává nám, několikrát zaútočil nožem, ale naštěstí se nic nestalo, také se před námi svléká, no zkrátka je to hrozně těžké. Řekla jsem doma, že až za rok po maturitě půjdu na výšku na kolej, že to už tady nezvládnu, otec mi řekl, že jestli se s tím nesmířím, jak se chová, ať si zbalím a vypadnu, prý mu je jedno, co se mnou bude a že mu na mě nikdy nezáleželo. Nikdy jsem s otcem nevycházela, několikrát mi řekl tolik hnusných věcí, i když jsem byla malá, a jak se chová k mamce, tohle mu neodpustím nikdy. Můj otec často pije, bere různé prášky a je často agresivní, dokonce i mamku zmlátil. Nadává na ní, jak jí nesnáší a když se opije, mluví, jak lituje, že jí kdysi nedal větší ránu, mamka vždycky brečí, hádají se vždycky před námi, a pokaždé, když chtějí, ať něco řekneme, hrozně se třepu a nedokážu se pohnout, jaký mám strach v tu chvíli, tak samo i sourozenci. Hrozně lituji mamky, tohle si nezaslouží, ale potřebuji odsud vypadnout, protože se jinak asi zblázním, nevím už co mám dělat, pokud to tady nepatří, smažu, potřebovala jsem se jen vypsat. Budu opravdu neskutečně ráda za jakékoliv reakce, nebo i rady, pokud jste některá tohle zažily.
Tohle není tvůj boj, ale tvé mamky, je slabá aby to řešila.. Nechrání vás jako děti.. Tohle není otec ale hovez.. Byt tebou, padám z domu při nejmenší příležitosti - další škola s intrem nebo pak vs s koleji a práce.. A ještě něco. Pokud otec napadá mámu, prostě zavolej pcr.. Dospělí ať si to vyzerou, ty jsi děcko, nemáš to odnaset ![]()
Příspěvek upraven 02.06.20 v 11:56
@unuděná píše:
Jak může „rychle pryč“? Končí třeťák, není plnoletá
Tak resi co po maturite a to plnoleta urcite bude, nehledě na to, ze s povinnou devitkou bude nejspis plnoleta uz ted.
To je mi tak líto…
drž se, kočko. Kolej a odchod od rodiny mi v tomto případě připadá jako jediné možné řešení… tohle si musí vyřešit Tvá mamka, snad k tomu najde dost síly. Moc vám to přeju ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji se asi jen vypsat, protože už to v sobě nemůžu dusit dlouho. Popravdě ani nevím, kde přesně začít. Mám 2 sourozence, mladší bratr je nemocný-má ADHD a ODS, je velmi těžké s ním žít v jedné domácnosti. Dost často na mě sahá, nadává nám, několikrát zaútočil nožem, ale naštěstí se nic nestalo, také se před námi svléká, no zkrátka je to hrozně těžké. Řekla jsem doma, že až za rok po maturitě půjdu na výšku na kolej, že to už tady nezvládnu, otec mi řekl, že jestli se s tím nesmířím, jak se chová, ať si zbalím a vypadnu, prý mu je jedno, co se mnou bude a že mu na mě nikdy nezáleželo. Nikdy jsem s otcem nevycházela, několikrát mi řekl tolik hnusných věcí, i když jsem byla malá, a jak se chová k mamce, tohle mu neodpustím nikdy. Můj otec často pije, bere různé prášky a je často agresivní, dokonce i mamku zmlátil. Nadává na ní, jak jí nesnáší a když se opije, mluví, jak lituje, že jí kdysi nedal větší ránu, mamka vždycky brečí, hádají se vždycky před námi, a pokaždé, když chtějí, ať něco řekneme, hrozně se třepu a nedokážu se pohnout, jaký mám strach v tu chvíli, tak samo i sourozenci. Hrozně lituji mamky, tohle si nezaslouží, ale potřebuji odsud vypadnout, protože se jinak asi zblázním, nevím už co mám dělat, pokud to tady nepatří, smažu, potřebovala jsem se jen vypsat. Budu opravdu neskutečně ráda za jakékoliv reakce, nebo i rady, pokud jste některá tohle zažily.
Můžeš se obrátit na ospod, který řeší tyto případy - najdeš ho na městském úřadě pod který spadáte. Pracovnice si s tebou popovídá a řekne ti, jaké jsou další postupy a možnosti. Pokud bys už nechtěla bydlet doma, tak se bude pracovnice zajímat o to, zda máš nějaké příbuzné, u kterých bys mohla být. Pokud ne, je možné že umístit do zařízení pro děti vyžadující okamžitou péči (nejčastěji Klokánek), kde můžeš být výjimečně až rok. Jestli se bojíš na Ospod jít sama, řekni nějaké kamarádce nebo učitelce které věříš, ať tě doprovodí. A držím palce, ať se to vyřeší ![]()
@Anonymní píše:
je mi to moc líto… ![]()
Nejde už ted jít na intr?
Neboj, mají na Tebe vyživovací povinnost, dokud budeš studovat, možná by bylo dobré poradit se na OSPODU…
Mamku nelituj, vybrala si to sama, život s násilníkem…
@j.a.n.i1 píše:
Tak resi co po maturite a to plnoleta urcite bude, nehledě na to, ze s povinnou devitkou bude nejspis plnoleta uz ted.
Jenže píše, že maturuje až za rok ![]()
Moc vám děkuji za reakce
určitě půjdu na výšku na intr, jinak mamka je s ním proto, že jí pak po těch hádkách dává pořád naděje, že se změní, ale on se nikdy nezmění… Kamarádka ví, jak to doma mám a už několikrát mi nabídla, ať jdu k ní, i její rodiče, ale mám strach tu mamku nechat, protože když se otec opije, on je schopný jí fakt hodně ublížit a už několikrát nám popsal, co by bylo, kdyby jsme přitom nebyli. Jako otce ho neberu, nikdy se tak nechoval, nikdy se o nás nestaral a tolik hnusných věcí, co mi řekl, i když jsem byla malá, to mu nikdy neodpustím, protože kvůli něj prostě mám i z chlapů strach, vím, že je to asi i trochu teď mimo, ale mám strach začít nějaký vztah, i když toho kluka mám moc ráda, ale mám hrozný strach, že se ke mě bude chovat, jako otec k mamce. Chci hrozně pryč a myslím, že až s tím člověkem nebudu mít už nic společného, bude zase dobře, aspoň v to doufám.
@divine woman omlouvám se, přepsala jsem se, je to OCD