Chtějí, abych se vzdala dědictví

Anonymní
1.6.20 21:38

Chtějí abych se vzdala dědictví

Ahoj holky, zajímá mě Váš názor. Nechci to tu rozebírat do detailů, ale manžel zemřel a čeká nás dědictví. Jeho rodiče chtějí, abych se všeho vzdala ve prospěch dětí (z prvního manželství). Byla byste některá z Vás ochotná to udělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
1.6.20 21:39
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zajímá mě Váš názor. Nechci to tu rozebírat do detailů, ale manžel zemřel a čeká nás dědictví. Jeho rodiče chtějí, abych se všeho vzdala ve prospěch dětí (z prvního manželství). Byla byste některá z Vás ochotná to udělat?
Úplně v tom nevidím smysl.. Však každý máš svůj díl.. Rozhodně bych se rozhodovala sama, nenechala bych si do toho kecat..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3869
1.6.20 21:39
@Anonymní píše:

Ne nepristoupila bych na to. At kazdy dostane svuj podil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
1.6.20 21:40

Ne, to by udělal jen blázen. Jediné pokud měl manžel dluhy přesahující hodnotu majetku, tak to bych jim klidně nechala. Jo a upřímnou soustrast :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
1.6.20 21:45

Upřímnou soustrast.

A proč by ses podle nich měla svého podílu vzdát? Děti přece svůj podíl taky dostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.20 21:47

@vrbule to ano, ale já podle všeho dostanu větší část. Nevím proč, taky tomu nerozumím.

• Citovat
  • Upravit
Katastrofaobecna
1.6.20 21:48

Záleží na tom co a nebo vlastně nezáleží, pokud po manželovi zbyly jen nějaké peníze a třeba místo kde bydlíš, tak rozhodně ne a pokud je toho hodně, tak děti jako neopominutelní dědici dostanou dost.

Děti budou mít sirotčí důchod, to vynahradí alimenty a svůj majetek si vytvoří samy. Pro tebe by ale bylo velmi náročné budovat vše od začátku.

Je mi líto co tě potkalo.

• Citovat
  • Upravit
72725
1.6.20 21:49
@Anonymní píše:
@vrbule to ano, ale já podle všeho dostanu větší část. Nevím proč, taky tomu nerozumím.

Jede se podle zákona.. Tzn každý svůj díl.. Musíš ty sama vědět, zda o toto stojíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katastrofaobecna
1.6.20 21:51

Plácám

Příspěvek upraven 01.06.20 v 21:54

• Citovat
  • Upravit
25897
1.6.20 21:52

Jsi v těžké situaci. Společné děti máte? Jinak dědíš ty i všechny manželovy děti rovným dílem, pokud není v závěti něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Tak ať se vzdají oni svého majetku ve prospěch svých vnoučat, když tak rozumují.
Ne, neudělala bych to…
" Pro dobrotu na žebrotu".
Věřím, že i tak by Vás za něco pomluvili, kdyby jste se majetku vzdala. :roll:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
@Anonymní píše:

Ne, ty nedostaneš větší část, ty dostaneš úplně stejnou část jako každé z dětí, takže nevidím sebemenší důvod, proč by ses měla nároku vzdávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
1.6.20 21:53
@Anonymní píše:

Protože jestli něco z toho bylo v SJM, tak se napřed vypořádá SJM (= ty polovinu) a až ta manželova polovina se dědí.

Např. ty a dvě děti, nemovitost SJM, ty budeš mít 4/6, děti 2× 1/6.

Jinak podle toho, kde se ten majetek vzal.
Např. pokud manžel dostal od svých rodičů dům, bylo to jeho výlučné vlastnictví a prarodiče chtěli obdařit vlastní potomky, ne manželku, tam by to mohlo být morální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897

@Katastrofaobecna Prober se do nového OZ. Manželka a děti dědí rovným dílem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@divine woman závěť nebyla. Společné dítě máme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová