Chtějí, abych se vzdala dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.6.20 06:35
@Jana525 píše: :roll: :roll: :roll:
No to je zase vyplod

No to ano :zed:
Holky mockrát děkuji za názory, jsem ráda, že to vidíme stejně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3990
2.6.20 07:25
@Anonymní píše:
Holky mockrát děkuji za názory, jsem ráda, že to vidíme stejně :kytka:

Výplod od nováčka ignoruj, má v sobě empatie asi jako kus šutru :roll: :zed:

Prijmi mou upřímnou soustrast. Jen si to představím a je mi úzko.

Co se týče dědictví. Tak tu ještě nezaznelo toto:
Ty se dědictví vzdát můžeš ale pouze za sebe. Nikoli za svého nezletilého syna. To by musel povolit opatrovnický soud a pouze v případě, že je to v zájmu dítěte. (a ten to povoluje pouze, je-li dědictví předlužené). To za prvé.

Za druhé, nelze se myslím vzdát dědictví ve prospěch někoho. Prostě se vzdáš dědictví a to se rovnoměrně rozdělí mezi další dědice, ty přestáváš být účastníkem řízení.

Od tchánů je vrjholně netaktní po tobě něco takového v této době chtít. I ty máš malé dítě, které je potřeba zabezpečit :nevim:

Nicméně kdybys do toho šla, tak : Řekněme, že sjte měli majetek v hodnotě 2 000 000. Nejprve se vypořádá společné jmění manželů, tzn. ty dostaneš polovinu a manželova polovina půjde do dědictví. Tedy 1 000 000.
Pocitam že děti z prvního manželství jsou 2,takze celkem 4 dědicové (děti, ty a syn). Každý má nárok na 250 000. Ty a syn tedy 500 000. Pokud se svého dědického podílu vzdas. Tak každé z dětí získá třetinu a tedy 333 000. Ty a syn na tom budete „bití“ a přijdete o cca 167 000.

Pokud měl manžel něco mimo SJM - tedy pořídil před svatbou, zdědil, dostal darem atp, tak to jde do dědictví rovnou. Např. Pozemek v hodnotě 600 000 se bude rovnou dědit. Každý 150 000, pokud se vzdas, tak každé z dětí 200 000…

Kdyby, nedej bože, odešel můj muž. Možná budu v podobné situaci, tak půjde dokonce i o původní majetek rodiny… Muž se po smrti maminky vzdal svého podílu na bytě (1/6 dědictví, svého nevkastniho bratra vyplatil, aby se také vzdal svého podílu a být zdědil táta. Ten má jeste dceru, která se ozývá jednou za pár let… Po asi deseti letech mu táta být přepsal. Stejnak už od smrti maminky hradíme celý provoz bytu a staráme se o něj, zajišťujeme úklid, domlouváme lékaře, vložíme ho kam potřebujeme, nakupujeme, všechno. A že se v posledním půl roce setsakra zhoršil.
A kdyby manžel zemřel a táta chtel ten byt zpět, tak mu ho taky nedám. A s klidným svědomím. Nebudu sidit své děti a vyplácet ženskou, co se na svyho tátu vykašlala… Teda jsme dohodnutý, že jí dáme stejně peníze jako tehdy bratrovi, v hodnotě jedno sestiny. Samozřejmě bych se o něj dal starala a všechno, ale byt bych zpět neprepisovala.

Ale on už je starý a moc dobre vztahy nemáme, vždycky byl dost sobecky a třeba o děti se absolutně nezajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
2.6.20 07:40

Vysejři se na ně a ničeho se nevzdávej.. Mysli na sebe a dítě.. Nejste něco míň, než děti z předchozího vztahu.. Upřímnou soustrast.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.20 07:40

@Lara Farseer díky za názor. U nás nejde vůbec o veliký majetek. Ani ten milion se dohromady nedá. Je to pár šupů, ale které se mi teď budou sakra hodit, že jo :roll:
Mrzí mě to, že děti z předchozího manželství jsou zajištěné, mají maminku a ta partnera. Kdežto my jsme zůstali sami. Tudíž mě mrzí ten přístup, že to jsou stále chudinky z rozvedené rodiny. Ale přišli o tátu zrovna tak, jako moje dítě.

• Citovat
  • Upravit
25897
2.6.20 07:45

@Lara Farseer Můžeš se vzdát dědictví ve prospěch konkrétní osoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
2.6.20 08:00

Je mi mít líto, čím teď přicházíš a prarodiče opravdu nechápu. Sama mám manžela, který v mem těhotenství onemocněl, teď máme malého syna a taky 2 děti z předchozího vztahu a vím, že pokud se něco stane, tak tchanovci mi pomuzou jak jen budou moct.

Moc mě mrzí, že v tak těžké době, kterou teď prožívás na Tebe někdo vyvíjí takový nátlak. Dědictví bych se nevzdala, protože ty s ditkem budete teď potřebovat také zajistit.

Přeji hodně síly, abys tuto dobu zvládla :kytka: a kontakt šla tchanovci bych omezila ciste na věci týkající se Tvého dítěte a jejich vnoučete a nic víc s nimi neřešila, když se chovají takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
2.6.20 08:07
@Anonymní píše:
Holky mockrát děkuji za názory, jsem ráda, že to vidíme stejně :kytka:

ničeho se nevzdávej, od prarodičů je to velmi unfair požadavek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
2.6.20 08:17
@Anonymní píše:
Nejedná se o majetek v řádech milionů. Jsou to spíš statisíce. Ale mám pocit, že vždy byl takový nevyslovený problém, že si mě manžel našel a tím zradil děti z prvního manželství. Mimochodem poznali jsme se šest let po rozvodu. Takže tímto to možná teď graduje.

Tím spíš bych se rozhodně ničeho nevzdávala! V nemilosti u tchánovců jsi už teď, takže už není co pokazit. Kašli na ně, teďka už jsou to pro tebe v podstatě cizí lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
2.6.20 08:22

Upřímnou soustrast nad tvou ztrátou!
Chápu, že smrt v rodině je neštěstí, oni přišli o syna, ale ty o manžela a otce svého dítěte. Četla jsem celou diskuzi a vzhledem k tomu, že se nejedná o žádné velké jmění, tak bych se dědictví nevzdávala. Ty zůstaneš sama a každá koruna dobrá. Jediný ústupek který bych byla ochotná udělat je vzdát se dědictví ve prospěch svého dítěte (nevím jak se to přesně nazývá, můj muž se takto vzdal podílu na bytu ve prospěch své sestry). Ale na to pozor, pak nebudeš moc s těmi penězi disponovat jak budeš chtít.
Nebyla jsi příčinou rozvodu, poznali jste se až po rozvodu a bývalá manželka má i s dětmi nový život, navíc děti už jsou velké, tudíž se zaopatří sami.
Pokud by na tebe vyvíjeli velký tlak, tak si domluv schůzku s právníkem a ať tě zastupuje u dědického řízení.
A jedna dost podstatná věc, co na to děti z předchozího manželství? Prarodiče u řízení vůbec nebudou. Chápu, že nechceš dělat,,zlou krev", ale s pomocí prarodičů bych nepočítala když se k tomu staví takto a zůstat s holým zadkem nemůžeš. Mysli i na své dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
2.6.20 08:58

Předně přijmi mou upřímnou soustrast. Určitě se ničeho nevzdávej, možná o tomhle už víš, ale posílám odkaz na nadační fond, který pomáhá lidem, jako jsi ty, obrať se ně, poradí a pomůžou ;) Přeju hodně sil :kytka:
 https://www.nadacnifondvrba.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.20 09:38

Když ono je to těžké, jezdím tam k ním s malým. A dělám to hlavně kvůli nim, aby se zabavili a tvořili si s ním vztah. A oni jsou na mě hrozně hodní. Obědvám u nich, malého pohlídají. Ale jsem pro ně taky jen matka vnoučete, nic víc.

• Citovat
  • Upravit
1721
2.6.20 09:44
@Anonymní píše:
Když ono je to těžké, jezdím tam k ním s malým. A dělám to hlavně kvůli nim, aby se zabavili a tvořili si s ním vztah. A oni jsou na mě hrozně hodní. Obědvám u nich, malého pohlídají. Ale jsem pro ně taky jen matka vnoučete, nic víc.

Měli by si také uvědomit, že by jsi mohla být pěkná pi… a nikam nejezdit a nepokoušet se vytvořit vztah mezi nimi a vnoučetem. Teď doporučuji stanovit jasné mantinely, protože jinak se z nich po… co budou vymýšlet (vlastní zkušenost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
2.6.20 09:58

@RadimHrb ještě doplň, že mu kvůli pár korunám hodila do kafe jed a bude to úplná paráda :D
Prostě zákon tady stojí na její straně, tchánovci si můžou vyšilovat, jak chtějí.. sestimsmiř ;) Majetku bych se po úmrtí manžela sama s nezletilým dítětem určitě nevzdávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
2.6.20 10:03

Pokud jste byli manželé, bude se rozdělovat SJM, v tom případě je polovina tvoje, té bych se nevzdávala, ta je, bych řekla, po právu tvoje, pokud jsi něco do manželství taky přinesla.

Nevím, zda je to právně možné, ale možná bych se vzdala dědění té části manželova majetku - tzn. těch druhých 50 %. V případě tří dětí a tebe by každý měl tedy čtvrtinu z majetku. A možná v případě tohoto bych se toho vzdala, aby mělo každé z dětí třetinu (a tedy to tvé dítě také). To už bych upřímně neviděla jako takový extrémní problém a asi bych třeba i do toho pro klid duše a svědomí šla - nicméně to není nutné.

Ale poloviny SJM bych se rozhodně nevzdala. Tam jsi vynaložila také úsilí na jeho budování a peníze se budou hodit.

Upřímnou soustrast a přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
2.6.20 12:11
@RadimHrb píše:
Bože, vy co odsuzujete ty rodiče, se proberte. Oni spolu „plánovali“ budoucnost, tzn., že i když spolu už měli dítě, tak pravděpodobně spolu byli jen krátce a ona se za tak krátkou dobu může dostat i třeba k majetku původně od rodičů a jim se to prostě nelíbí. Ona ještě může roztahovat nohy jinýmu a bude si užívat za jeho prachy a jejich syn se má na to divat, jak si užívá s jiným?

Kdyz jsou rodice tak na korunu, tak ten majtek nemeli davat z ruky :roll: To jim melo byt jasne uz u svatby, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová