Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anais Brno píše:
@Bandii no vidíš, ve Francii je ta kauce naprostý standard…
Doklady předložit mi nic nestandardního nepřipadá, bydlíme porůznu, apartmány, hotely, penziony…
Mám i tu zkušenost, když pronajímali naši, nemít to doma a pronajímat samostatný objekt, tak tu kauci budu chtít taky…ale my se rozhodli pro klasický dlouhodobý pronájem. Je to časově míň náročný.
Je fakt, že ve Francii jsme ještě nebyli.
Občas jdeme i do klasického hotelu, i když preferujeme právě ty apartmány, bungalovy… Povětšinou stačí ukázat rezervaci přes booking a hotovo. Nemám samozřejmě problém doklad předložit. U kauce už bych asi trochu problém měla. Sice neděláme bordel a neničíme věci, sama nemám ráda takové ty typy, co mají pocit, že když někde vysolili pát peněz, mohou vše. Ale asi bych měla obavu, abych se potom nemusela s někým dohadovat o tom, že ta záclona byla opravdu rozervaná už předtím, nebo že tv prostě normálně dosloužila, ne že jsme ji nějakým způsobem poškodili.
@kobzdi píše:
@ZuzaM
Naše myšlení bylo takový že ne každý si muže dovolit dat za noc 2000 Kč, tak snad by to byli slušný lidi. Navíc žijeme ve historickém městě, žádný párty tady nic moc se nekoná. Tak ze výlety, služební cesty. Přítel má flexibilní práce já na mateřské.
Na Airbnb jsem slyšela že mají hodnocení i ubytovně ne jen majitel. Musím zjistit vše zatím vím úplný prdvíme jen to ze pronájem nebo prodej nechceme.
@Bandii tak pokud máš něco nefunkčního nebo zničeného při příjezdu, tak to nahlásí, nebo upozornila, když být přebírala. Kauci máš blokovanou na kartě. ono ve Francii je standard, že lidi si pronajímají byty, apartmány na delší dobu…
Je to prostě taková pojistka, aby se lidi nechovali jak cunata…
@Bandii tak slečna nebo paní nemá tu reálnou zkušenost.
To co jí tu všichni píšeme, slyšet nechce, tak si prostě tím chce projít sama. To je jako s dětma, nejlepší je vlastní zkušenost 😁 😁 😁 😁 😁
@Anais Brno píše:
@Bandii tak pokud máš něco nefunkčního nebo zničeného při příjezdu, tak to nahlásí, nebo upozornila, když být přebírala. Kauci máš blokovanou na kartě. ono ve Francii je standard, že lidi si pronajímají byty, apartmány na delší dobu…
Je to prostě taková pojistka, aby se lidi nechovali jak cunata…
Jasně, ale jako třeba při půjčení auta, motorky,.lodě - taky se může najít nějaký vyčůránek, vady, kterých si člověk nevšimne a pak jsou na něj…
Provozovatele ale naprosto chápu, protože někteří lidi jsou fakt neskuteční. ![]()
@Anais Brno píše:
@Bandii tak slečna nebo paní nemá tu reálnou zkušenost.
To co jí tu všichni píšeme, slyšet nechce, tak si prostě tím chce projít sama. To je jako s dětma, nejlepší je vlastní zkušenost 😁 😁 😁 😁 😁
Jo jo
. Máte zkušenost nebo radu? Ale ne, tyhle nechci! ![]()
@Bandii no, však uvidí, kolik času ji zabere nafocení, vložení na Air nebo booking a pak ta správa okolí rezervaci a jak bude happy s prvním ubytováním, řešení všeho papírování, pak daňové přiznání…a ještě by si měla prostudovat, kolik si berou provizi…
Tady je to docela hezky shrnuté…
https://www.buresapartneri.cz/…-pres-airbnb
@Anais Brno píše:
@mag já se o deily nezajímala, za mě je Airbnb peklo…
Ono se ten trh časem srovná…
Ono v ČR to hodně lidí obchází jak může.
V zahraničí se o tyto nemovitosti starají realitky, nebo agentury, tak je ten trh naprosto jiný, včetně vybíraných kauci a podobně…
Pokud někdo chce, aby mu to fungovalo je to full zimě job.
Pokud to ubytování nemáš krok od domu, tak s tím stravis spoustu času a to se nakonec nikomu nechce…
Lidí by si měli udělat kalkulaci, nákladů, reálných příjmů, zahrnout do toho daňové povinnosti, poplatky, rekonstrukci a obnovu zařízení a z toho jim pak vyplyne, že pokud nebudou mít plno alespoň polovinu roku, tak je to ztrátový podnik, kde promarní spoustu času a lépe jim vyjde dlouhodobý pronájem…
V nějaké turistické oblasti je reálná sezóna červen až září a cokoli na víc je bonus
V cizine je to jine? Dcera jezdi a vyuziva to hlavne v cizine. Ze vsech cest jen jednou videla majitele, jinak vzdy klice pres trezor. Bez ukazovani dokladu.
@vokishka vidíš, cestuju taky, nevím, zda jsem viděla majitele, ale byt i klíče jsme si předávali z ruky do ruky… u těchto trezorových předávek je vždy nebezpečí, že kupuješ zajíce v pytli… A doklady předkládáme naprosto všude. Neznám zemi, kde by nebyl turistický poplatek
hele ale ať si každý cestuje jak chce.
Mi na tom, ukázat můj doklad totožnosti a mít k ubytování doklad - tedy pro mě doklad o zaplacení a vlastně tím i potvrzení, kde se v tom zahraničí nacházím, nic nestandardního nepřijde. Air jsem využila jednou a díky víckrát nechci…
Píšu ze zkušenosti, pronajímala jsem takto byt několik let, nejprve přes Airbnb, pak i přes Booking. Buďto jsem měla štěstí na lidi, ale nikdy nebyl problém. Nic důležitého nezničili, po některých byl nepořádek, ale s tím jsem počítala, účtovala si poplatek za úklid. Limity pro příjezd a odjezd si určuje pronajímatel, takže lítání po nocích nebylo. Když jsme nebyli doma, dávali jsme kódovanou schránku s klíčem. Jako práce s tím je docela dost, ale úplně bych to nezavrhovala. Přivýdělek na rodičovské dobrý. Legislativně: zřídit si živnostenské oprávnění, daňové přiznání, hlášení na čssz, pojišťovnu(1×ročně). Cizinci se musí hlásit na cizineckou policii (pozor dělají kontroly). Hradí se ubytovací poplatek obci+se vede kniha hostů. Z provize pro Airbnb a Booking se platí DPH - jako identifikovaná osoba, každý měsíc se platí + podává se formulář, jsou to drobné, ale je to otrava ![]()