Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šmoulice píše:
Vyhodit ji prostě můžou… Musí počítat i s touto variantou. Prostěto záleží na majiteli
Tak jasně, o tom se nepřu. Já jenom říkám, že bych se toho zrovna moc nebála, pokud jsou solventní nájemci. ![]()
My máme děti tři. A nechápu jak někdo může docílit toho aby byly doma v klidu. Já můžu milionkrát říkat ať jsou potichu ale když se vžijou do hry tak mluví hlasitě.
Taky bych chtěla aby byly tišší ale nevím jak to zařídit. Když je okriknu tak je chvíli klid ale pak je to nanovo.
Samozrejme, ze existuji dva uhly pohledu. Jeden ze strany rodicu, druhy ze strany sousedu.
Bydlime v RD, syn ma pokoj vybudovany v podkrovi a casto mam pocit, ze se podlahou propadne k nam dolu
Je to „nase“ dite, tak mi to nevadi. Byt to „cizi“ dite, tak vyskocim z kuze
A o tom to bohuzel je ![]()
Já nevím, jak máte napsanou smlouvu, ale obvykle je tam nějaká výpovědní lhůta.
A pokud jde o vaše dítě, sousedce asi tečou nervy.
Kdy už si rodiče uvědomí, že byt není místo na hlasité hraní a běhání, od toho se s dětmi chodí ven.
A že to malé dítě nepochopí? Pochopí, jen to chce důslednou výchovu. A to je táák namáhavé.
@Šmoulice píše:
Soudit? Výpovědní lhůta 2-3 měsíce ( dle smlouvy) a čau
Haha, to si hodne naivni, napadne ti platnost vypovedi soudne a pri rychlosi nasich soudu bydli spokojene dalsi cca rok, no a pak se muze stat, ze to pri nedostatecnem podlozeni soud opravdu jako neplatnou shleda…
Dcera je klidna, ano obcas se vzteka, ale ktere dite ne. Kdyz to jde tak nas denni rytmus je 7-8 rano vstavame, v 9 jdeme ven, vracime se v 11 do 12 dcera jde spat spi cca 2 hodiny, naji se a jdem ven. Vracime se kolem 17.00 a v lete jsme chodily jeste na pisek k baraku. V 19.00 se jde koupat do 20.00 spi a sousedka taky pinda. Mam ji u zadele, protoze vic pro jeji klid udelat nemuzu. Jsem zvedava co bude delat ted v zime, kdy nebudem moct byt tolik venku. Ale ze ona chodi pred 6 ranni z 6. patra pesky a dupe jak slon to nevidi. Kdyz dcera mela aftozni stomatitidu, v noci zoufale brecela bolesti, tak jsem sla za ni se omluvit, ale za hrani doma se ji omlouvat nebudu. Skakani ze sedacky u nas nehrozi, mlaceni vecmavtake ne a bezny hluk to hold musi pochopit
@j.a.n.i1 píše:
Haha, to si hodne naivni, napadne ti platnost vypovedi soudne a pri rychlosi nasich soudu bydli spokojene dalsi cca rok, no a pak se muze stat, ze to pri nedostatecnem podlozeni soud opravdu jako neplatnou shleda…
Sorry, ale majitel může vypovědět smlouvu, stejně jako nájemník. A stačí jen říct, že má s bytem jiné plány
Kterej blbec by se soudil? ![]()
@Sany80s dej konkrétní rady jak to opravdu zařídit aby tři děti byly doma jako myšky. Energii mají pořád ale venku nemůžeme být celý den a sedět u tabletu taky ne.Oni prostě hrozně prožívají hru.( Vláčky, jezdí s auty a tak.)A není to rýpání, opravdu bych radu uvítala. Jak jsi to naučila svoje děti? Pokud teda nejsou typy co jsou prostě klidný od přírody.
Jo ještě podotýkám, že máme všude kromě kuchyně, WC a koupelny koberce, nemáme žádné hlučné hračky, nejedná se ani o to, že by třeba házela s míčem a podobné. Nikdy jsme tady neměli dětské návštěvy nebo hlasité pouštění hudby - neboť i můj manžel je pedant na klid, dost pracuje doma nebo se učí, já se též učím… Pravda je to, že když jedcera nemocná nebo jí třeba myjeme vlasy, tak prostě řve a to dost. Je hrozná cíťa. Samozřemě se ji snažím klidnit - i kvůli manželovi, který to vyloženě nesnáší (neustále ji nosím - to je nejrychlejší způsob, ovšem už se mi z toho tak trošku bortí páteř). Plus to samozřejmě neděláme mezi 22-6. Jestli zná někdo způsob, jak udělat u batolete nepříjemnou proceduru aniž by byl vyrvál, tak mi prosím poraďte, já už jsem v koncích.
Ta osoba si přišla stěžovat např. včera poté, co jsme se vrátili z prodlouženého víkendu a byli jsme doma asi 2 hodiny, přičemž se stalo to, že dcera spadla ze židličky, a proto brečela zhruba JEDNU MINUTU
Už jsem byla tak naštvaná, že jsem jí řekla, že vzhledem k naší nepřítomnosti o víkendu by si měla zažádat o odbornou pomoc, jestli to není jen v její hlavě
(opět totiž byla sprostá a agresivní a to i před malou).
Další věc je, že podle toho, co občas slyším z jejich bytu, je tahle ženská fakt tak trochu magor (věčně křičí na svého manžela).
Fakt se bojím, aby nás pronajímatel nevystěhoval a nebo nám nedal pokutu.
S jinými sousedy problém není.
@Šmoulice Jinak nejsme v nájmu u soukromníkal aleu firmy, která vlastní celý tento dům. Ve smlouvě je uvedeno, že smlouvu lze ze strany pronajímatele vypovědět v případě, že jsou závažně porušena pravidla domov. řádu a podobně - nevím, jestli důvodem může být prostý dětský pláč. (hlučné hry má fakt zakázané, akorát prostě občas popoběhne, což je podle sousedky dusot stáda koní)
Spíš jde o ten pláč.
@Štrample obecná píše:
@Šmoulice Jinak nejsme v nájmu u soukromníkal aleu firmy, která vlastní celý tento dům. Ve smlouvě je uvedeno, že smlouvu lze ze strany pronajímatele vypovědět v případě, že jsou závažně porušena pravidla domov. řádu a podobně - nevím, jestli důvodem může být prostý dětský pláč. (hlučné hry má fakt zakázané, akorát prostě občas popoběhne, což je podle sousedky dusot stáda koní)Spíš jde o ten pláč.
Když tě budou chtít vyhodit, důvod si najdou… Ať je ve smlouvě cokoli…
@Šmoulice píše:
Sorry, ale majitel může vypovědět smlouvu, stejně jako nájemník. A stačí jen říct, že má s bytem jiné plányKterej blbec by se soudil?
Sorry, ale ty raději byt nepronajímej, hodně by si se divila, majitel může smlouvu vypovědět jen ze zákonem daných důvodů a ten důvod musí výt ve výpovědi uveden (a ještě v té výpovědi musí nájemníka upozornit na to, že onen výpovědní důvod může soudně napadnout)… a to, že má s bytem jiné plány fakt zákonným důvodem není.
My bydlime ve vlasnim a v prizemi (nastesti), ale lidi nad nami maji takovy ty maly cokly s dlouhyma drapama a plovouci podlahu. Kdyz ten pes bezi po byte tak me se otvira kudla v kapse, hlavne v noci. ![]()
Jinak zakladatelko, nemyslim si, ze vas kvuli tomu vyhodi z najmu. Pokud si bude stezovat jen jedna sousedka. Je to tvrzeni proti tvrzeni.
Je to těžko. Pokud jste v bytě, měli byste být ohleduplní vůči ostatním. Nikdo není povinen strpět neustálý křik nebo dupání. To přece musíš chápat. Taky byste nebyli nadšení, kdyby od sousedů neustále štěkal a vyl pes a vy se potřebovali po noční vyspat. Jaké máte podlahy? Na tohle jsou nejhorší plovoučky (pokud nejsou správně položené), řešením je položit tlusté koberce, alespoň na období, než děti odrostou nebo jim půjde domluvit. Já se stěhovala do bytu pod rodinu se dvěma dětmi. Už při rekonstrukci jsem na to myslela a nechala si udělat podhledy a izolaci a slyším jen občas někoho přeběhnout. Přesto nás třeba více obtěžuje sušička, zejména večer, která je slyšet jako neustálé tiché vibrování…slušně jsme se se soudedkou domluvili, že nebude sušit před 8 ranní, večer už to teda nějak přetrpíme, my zase máme psa, který občas štěkne (když zazvoní zvonek) nebo děcka dupou po schodech dolů…ale mít nad hlavou neustálé dupání a řvaní, tak taky dělám zle. Každý má nárok na klid a ve svém bytě si odpočinout! Mohla to sousedka ale vyřešit slušněji, to je jasné.
Zkusila bych za sousedkou v klidu zajít a omluvit se, zkusit vysvětlit a domluvit se, kdy by třeba potřebovala klid, že děti usměrníš, nebo jestli bývá nejvíce v obýváku, tak děti necháš běhat v jiné místnosti apod…snažit se najít kompromis
@cecetka Je pravda, že když jsme s bráchou bydleli u rodičů a měli pokojíky v podkroví, tak naši na nás kolikrát volali, co tam jako děláme, že je tam rámus. A to jsme v té době nedělali fakt žádný bugr, nejčastěji jsme se oba učili a u toho jsme třeba hledali něco ve stole a skříních nebo šli na záchod. Víc fakt nic. (v té době jsme se báli, jestli tam není nějaký duch, kterého rodiče slyší)
Takže uznávám, že někdy je fakt slyšet každá blbost. Ale co s tím mám dělat? Jedině celý den nebýt domaa mýt dceru ve sprše na bazénu ![]()
Příspěvek upraven 30.10.17 v 09:13