Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Štrample obecná píše:
@Šmoulice Jinak nejsme v nájmu u soukromníkal aleu firmy, která vlastní celý tento dům. Ve smlouvě je uvedeno, že smlouvu lze ze strany pronajímatele vypovědět v případě, že jsou závažně porušena pravidla domov. řádu a podobně - nevím, jestli důvodem může být prostý dětský pláč. (hlučné hry má fakt zakázané, akorát prostě občas popoběhne, což je podle sousedky dusot stáda koní)Spíš jde o ten pláč.
Jestli máte smlouvu na dobu neurčitou, tak by to stejně muselo být po vzájemné dohodě. Taky myslím, že tě nemohou jen tak vyhodit.
Holky, my měli kdysi přímo nad hlavou rodinku s dvěma malýma dětma, holčička byla nějaká postižená, nevím o co šlo, ale hlučná byla fest. Ještě měli dva psi a papoušky a když byli doma, řev, když nebyli štěkot a pískání papouchů. Pak se odstěhovali a nad nás se nastěhoval ještě lepší páreček, asi dvanáctkrát nás vytopili…takže nějaké brečení dítěte…Taky záleží co je v bytě za podlahy a jestli třeba pod obývákem nemají oni ložnici.
@Petra67 @aiwwa Máme skoro všude koberce (dětský, ložnice, obývák)a fakt nejde o to, že by tady dcera skákala z gauče nebo běhala jak splašená, ona totiž kupodivu je docela klíďas (kdyby nebyla, tak už je sousedka asi v blázinci). Spíš jde o ten pláč, kdy ona je citlivka a kvůli dost věcem se rozbrečí. Ale jak zabránit tomu, aby se dítě ani jednou neťuklo do nohy? Co dělat, když brečí, že chce čokoládu a vy mu ji nechcete dát? Co dělat, když je nemocné a vy mu musíte změřit teplotu, což nesnáší? Jak mu umýt vlasy, když u toho brečí? Samozřejmě je možnost mu dát kilo čokolády, nemýt mu vlysy a teplotu neměřit, ale asi chápete, že to není ideální řešení.
Jinak mi řekněte, který rodič nechá své dítě schválně brečet? Vždyť je přece jasné, že já ji taky uklidňuju a chci, aby neřvala - taky to pro mě není příjemné. Ale jak docílit toho, aby byla u všeho v klidu? Fakt nevím. Navíc sousedka ještě neví, že to pravé období vzdoru nás teprve čeká ![]()
Zvířata nemáme, dítě máme jedno a dětské návštěvy nikdy nebyly. Občas si pohrávám s myšlenkou, že bych tady pozvala známou se 3 dětma, které opravdu jsou divoké, k tomu pustila disko hudbu a nechala celou smečku skákat ze sedačky - ať si paní užije a začne si vážit toho, co tady má ![]()
@Štrample obecná Upřímně, pláč bych neřešila, děti prostě brečí… Pokud po bytě nelítá a nedupe, nejezdí na odrážedle a nemáte všude plovoučku, tak bych byla celkem v klidu a o paní si myslela svoje.
@Štrample obecná není paní psychicky nemocná, dle popisu mě přijde že by jí vadila i chůze dospělého
. Neřešila bych, sama musíš vědět jestli dodržujete noční klid a jak to je přes den
. Nikdy nebude hrobové ticho pokud v jednom baráku žije x lidí. Paní bych řekla že noční klid dodržujete a dítě asi do klece nezavřeš
a to že dítě občas brečí je snad normální, naopak bych jí řekla co se u nich děje že slyšíš šílený řev
Majitele bytu bych sama kontaktovala a vysvětlila mu situaci at ví co se může stát ![]()
@elot Nejsou jako myšky. To skoro žádné děti, hlasitou činnost jsem zakázala, doporučila jinou a často jsem chodila ven, kde se mohlo lítat do sytosti.
@Štrample obecná píše:
@Petra67 @aiwwa Máme skoro všude koberce (dětský, ložnice, obývák)a fakt nejde o to, že by tady dcera skákala z gauče nebo běhala jak splašená, ona totiž kupodivu je docela klíďas (kdyby nebyla, tak už je sousedka asi v blázinci). Spíš jde o ten pláč, kdy ona je citlivka a kvůli dost věcem se rozbrečí. Ale jak zabránit tomu, aby se dítě ani jednou neťuklo do nohy? Co dělat, když brečí, že chce čokoládu a vy mu ji nechcete dát? Co dělat, když je nemocné a vy mu musíte změřit teplotu, což nesnáší? Jak mu umýt vlasy, když u toho brečí? Samozřejmě je možnost mu dát kilo čokolády, nemýt mu vlysy a teplotu neměřit, ale asi chápete, že to není ideální řešení.
Jinak mi řekněte, který rodič nechá své dítě schválně brečet? Vždyť je přece jasné, že já ji taky uklidňuju a chci, aby neřvala - taky to pro mě není příjemné. Ale jak docílit toho, aby byla u všeho v klidu? Fakt nevím. Navíc sousedka ještě neví, že to pravé období vzdoru nás teprve čeká
Zvířata nemáme, dítě máme jedno a dětské návštěvy nikdy nebyly.Občas si pohrávám s myšlenkou, že bych tady pozvala známou se 3 dětma, které opravdu jsou divoké, k tomu pustila disko hudbu a nechala celou smečku skákat ze sedačky - ať si paní užije a začne si vážit toho, co tady má
To je dobrý nápad, ještě bude ráda, za klid co má teď. Víš, ono je to o lidech, někdo je holt konfliktní za každou cenu. Někteří kouří z okna a házejí vajgly ostatním na balkón, někteří doma nechávají zavřené ňafající psy a pak jsou holt slušňáci jako Ty, co si lámou hlavu, jak to udělat, aby jste nerušili ostatní. Hele, pronajímateli, je jedno jak moc jste hluční, on pod vámi nebydlí, vůbec bych se nebála. A možná majitele bytu upozornit na tyhle sousedy, že prudí a že máš strach, aby nedělali problémy. Být zkrátka rychlejší, aspoň vysonduješ, jak se na to majitel tváří. A i kdyby vám vypověděli smlouvu, byt najdete jiný a třeba lepší, ale myslím, že se to nestane.
A taky si myslím, že kdo bydlí v paneláku, musí prostě počítat, že uslyší sousedy. Pokud dodržujete noční klid a prostě občas při nemoci dítě v noci brečí, tak to je tak malicherné, že si fakt neumím představit toho prudiče, který to řeší. Sousedi vedle nás bývalém bytě předělávali byt včetně příček, takže několik týdnů hluk, prach a co jako? Když jsem souseda potkala na chodbě, tak se omlouval a pak nám donesl flašku za trpělivost.
Je to o lidech, zažila jsem i že mě bába seřvala, když jsme se stěhovali, ve všední den dopoledne, pak jsem ještě večer musela celý barák vytřít, protože na nás zvonila, že jako jsme tam našlapali atd. No nebyla to pravda, ale stejně jsem raději vzala kýbl, hadr a pak na ní zazvonila, jestli jako už dobrý. ![]()
Nakonec když jsme se stěhovali pryč, tak takhle babka nám donesla lívance a měla slzu v oku, že jako jdeme pryč a že prý jsme byli fajn
.
Být tebou, tak udělám jen dvě věcí - řeknu o tom majiteli bytu, aby pochopil, že problémový nejste a hlavně, aby jsi získala tu výhodu, že jsi za ním přišla první.
A za druhé bych k nim zašla až přes den, dcerku nechala s chlapem a poslechla si, jak moc je to hrozné.
Nebo můžeš naopak přitvrdit a do 10 večer si naschvál pouštět muziku, ať ví, co je to brajgl. To bych asi udělala já, kdyby pořád prudili. Někdy je dobrý, nenechat si moc srraaat na hlavu. ![]()
@Markéta80 Noční klid myslím si dodržujeme - manžel vstává v 5 ráno (je jak myška, akorát si vaří kávu - to se snad dá tolerovat) a chodí spát hodně brzo (před 9.), přičemž je sám tak citlivý na hluk kvůli migrénám, že bych už kvůli němu nemohla dceru nechat dělat kravál. Občas se třeba mezi 21.-22. hod sprchuju, ale nevím, jestli se tohle dá počítat (po 22 fak nikdy).
Ale když je dcera nachlazená, tak prostě v nocí brečí. Já ji chovám, aby brečela míň, ale jak jsem psala - je to citlivka a brečí při každé rýmě docela dost. Nejsem tyran, abych to dělala schválně
Samotné mi to dělá zle a manželovi jak by smet (ten mě nejednou vyslal k rodičům, aby se mohl vyspat, když byla dcera nemocná). Já jsem i schopná pochopit, že tohle paní vadí (zvláštní je, že vždycky přileze zrovna v době, kdy je úplná pohoda a ne v době, kdy ten pláč bývá častější). Ale nejsem schopná s tím nic dělat…Mimochodem tato osoba byla hlavním důvodem, proč jsem šíleně dlouho zachovávala noční kojení - prostě jsem si netroufla ji nechat brečet a poslouchat pak mlácení do stupaček.
A ještě jedna sranda - jednou paní fakt bouchala pořád (malá byla ještě miminko a ani nechodila, takže dupání nehrozilo), tak jsem se naštvala a zadupala na ni v předsíni bez koberce v těžkých botách. Pak byl asi čtvrt roku klid ![]()
Ještě mě napadlo dát jí do schránky dáreček v podobě špuntů do uší a uklidňujícího čaje
Třeba k blížícím se Vánocům.
@Štrample obecná
ty špunty jsou fajn nápad. Prostě brečení moc ovlivnit nejde
a z vlastní zkušenosti vím že mě to vadilo u svých dětí taky. Čím víc se člověk kontroluje tím hůř, ani to nejde, těm lidem vadí sebemenší pohyb a paní bych vysvětlila že lítat ještě neumím ale ona se moc klidně teda taky nechová ![]()
@Štrample obecná píše:
@Markéta80 Noční klid myslím si dodržujeme - manžel vstává v 5 ráno (je jak myška, akorát si vaří kávu - to se snad dá tolerovat) a chodí spát hodně brzo (před 9.), přičemž je sám tak citlivý na hluk kvůli migrénám, že bych už kvůli němu nemohla dceru nechat dělat kravál. Občas se třeba mezi 21.-22. hod sprchuju, ale nevím, jestli se tohle dá počítat (po 22 fak nikdy).
Ale když je dcera nachlazená, tak prostě v nocí brečí. Já ji chovám, aby brečela míň, ale jak jsem psala - je to citlivka a brečí při každé rýmě docela dost. Nejsem tyran, abych to dělala schválněSamotné mi to dělá zle a manželovi jak by smet (ten mě nejednou vyslal k rodičům, aby se mohl vyspat, když byla dcera nemocná). Já jsem i schopná pochopit, že tohle paní vadí (zvláštní je, že vždycky přileze zrovna v době, kdy je úplná pohoda a ne v době, kdy ten pláč bývá častější). Ale nejsem schopná s tím nic dělat…Mimochodem tato osoba byla hlavním důvodem, proč jsem šíleně dlouho zachovávala noční kojení - prostě jsem si netroufla ji nechat brečet a poslouchat pak mlácení do stupaček.
A ještě jedna sranda - jednou paní fakt bouchala pořád(malá byla ještě miminko a ani nechodila, takže dupání nehrozilo), tak jsem se naštvala a zadupala na ni v předsíni bez koberce v těžkých botách. Pak byl asi čtvrt roku klid
Ještě mě napadlo dát jí do schránky dáreček v podobě špuntů do uší a uklidňujícího čajeTřeba k blížícím se Vánocům.
Tak já jsem horká hlava, bouchala by, vlítla bych na ní, zazvonila a to by si vyslechla. ![]()
@Sany80s píše:
@elot Nejsou jako myšky. To skoro žádné děti, hlasitou činnost jsem zakázala, doporučila jinou a často jsem chodila ven, kde se mohlo lítat do sytosti.
@Tamtama přesně, nejhodnější je prostřední, naopak nejstarší Vali prostě musí dráždit
, pak slyšim řev, Vali přiběhne a brečí že jí Viki řekl že je blbá tak říkám to víš že nejsi a přijde Viki a řekne ale ona mě řekla že jsem hovínko
a to je pořád a to je o 6 let starší ale asi jí bere že je stejně velká
, jenže oddělit je moc nejde, malá každou chvilku za ním jde do pokoje a to jí slyšim až do kuchyně, dělej, to je moje, často jí teda ustoupí protože s oblibou řekne dej mě to nebo začnu ječet
, velice rád jí zkomolí jméno a to je nepříčetná, ona je přece Valinka ![]()
@Markéta80 u nás je to s Vikim stejný
Robin je zas hrozná cíťa, takže kolikrát je řev „Viki na mě šáhnul“
a oddělit je nemám jak, v kuchyni jsem já a to protestují, když by jeden měl být se mnou a druhý v pokoji ![]()
edit: minule jsem dala Robina spát a najednou šílený řev, jsem si myslela, že se třeba z kašle pozvracel.. a on že v pokoji byla moucha ![]()
@Tamtama
všude stejný, Vali bude ted týden se mnou doma a udržet jí v posteli nehrozí, neustále někde poletuje
od 7h řeší kdy půjdeme na nákup
, tomu se říká fakt nemoc ![]()
@Tamtama píše:
@Markéta80 u nás je to s Vikim stejnýRobin je zas hrozná cíťa, takže kolikrát je řev „Viki na mě šáhnul“
a oddělit je nemám jak, v kuchyni jsem já a to protestují, když by jeden měl být se mnou a druhý v pokoji
edit: minule jsem dala Robina spát a najednou šílený řev, jsem si myslela, že se třeba z kašle pozvracel.. a on že v pokoji byla moucha
@Markéta80 kluci byli doma minulý týden ![]()
@aiwwa já už se ani moc nesměju, ale jako historka za pár let se to bude hodit ![]()