Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nějaké záhonky by byly to poslední, co by mi vadilo. Psa na volno bych řešila mnohem více, především, že si tam hrají děti. Jsem už alergická na větu: „On je hodný, ten vám nic neudělá.“ Je to zvíře a do něj nevidíte a nevíte, jak se zachová.
@Janli píše:
Tohle je na řešení majitele domu. Nechápu, proč by si měla zakladatelka něco oplocovat. Ona nic neporušuje, pouze chce soužití, kdy jí nebude obťežovat cizí pes.
Jo. Ale pokud je zlepseni v nedohlednu, tak je nejlepsi si to zaridit po svem a hned.
Řeknu z pohledu majitele, také jsme měli dům s několika byty a společnou zahrádkou. Je třeba mít určitá pravidla. Nejlépe vůbec nepronajímat byty lidem se zvířatama. To vyřeší opravdu hodně problémů. Pes patří do rodinného domu a ne do bytu. Nechceš nájemníky, co si pořídí psa a pak ho nechají denně deset hodin štěkat zamčeného v bytě.. Jinak v rámci zahrady oplotit nějaké menší zahrádky a pronajímat za pár stovek - kdo chce vlastní záhon nebo hřiště pro vlastní děti, může si to pronajmout a nemusí se pak rozčilovat, že mu tam lezou sousedi. Nájemníkům nepovolovat, aby si nechávali na společném pozemku jakékoliv věci a hračky.
Nájemníci byli sami mnohem spokojenější po zavedení těchto pravidel. Většina sousedských sporů se vyřešila.
@1Pears1 píše:
My jsme se společnou zahrádkou pro podobný počet bytů nikdy problémy neměli. Je to prostor pro společné grilovačky atd. Nicméně si myslím, že je naivní myslet si, že na takové zahradě budu v klidu pěstovat zeleninu. Stejně tak ale není v pořádku mít tam navolno štěně nejen bojového plemene. O užívání té společné zahrady by měla být kapitola v domovní řádu. A tím byste se měli všichni řídit. U nás je výslovně zakázáno mít to jako prostor na venčení psů.
Pokud to tak není, ať majitel písemně zpracuje pravidla.
Právě že jsou to dvě části, ta větší je plocha pro děti, rozdělené chodníkem a druhá menší jsou ty zahonky a úzká cestička. Kolem záhonku jsem udělala i malou Ohrádka z klacků a špagátu aby kdyžtak nezasvěcení právě pochopili, že se tam nedupe, ale pes to přeskočí nebo oběhne. Bylo jim to řečeno majitelem, ale nic se nezměnilo. A ještě naopak dají psa dceři který ji vleče ona ho neovládne a chodí s ním ona nebo syn na tu cestičku, kam by nutně nemuseli, a pes si zaběhne pěkně do záhonů. Působí to prostě jak naschvály. Když s dětmi vyjdeme, pes je porazí jak kuželky, minulé se nám vymočil na rohožku, pak zas do holinky před dveře, a oni jsou ještě urážení že vůbec jako to nějak řeším a požaduji nějaká pravidla po majiteli a po nich a přestali mě zdravit, začali intrikovat, hledat na mě něco atd atd je mi z toho špatně
podotýkám že o zahradu se starám v podstatě jen já. Sekání popelnice atd ![]()
@Eowyn01 píše:Úzkosti nerovná se fobie, úzkost je obecný pocit, menší výdrž nervově vypjatých situací atd, menší odolnost. Se psy problém nemám, měli jsme je odjakživa. Psi problém nejsou problémem jsou jejich páníčkové. Kteří třeba pouští na volno kdekoliv a říkají " ten nic neuděláááá…", Kdyby ten pes byl náš tak mi ani nevadí ale vycvičíme ho aby nelezl kam nemá a aby měl řád
Bojova plemena neexistuji. A ackoli psy typu bull ja osobne nemusim, tak zrovna k lidem (potazmo k detem) jsou tito psi pratelsti, navic, kdyz je znaji od stenete. Takze bych to tak nedramatizovala. Nebo akorat zakladatelka svou uzkostnou poruchou zpusobi detem fobii ze psu.
Stene v zahone se da resit jejich oplocenim, jak uz bylo zmineno vys.
@Janli píše:
Tohle je na řešení majitele domu. Nechápu, proč by si měla zakladatelka něco oplocovat. Ona nic neporušuje, pouze chce soužití, kdy jí nebude obťežovat cizí pes.
Přesně tak.. a ty zahony jsou mimo bokem. Když už teda bych nutně musela u cigára venčit psa na zahrádce, která je malá a používá ji spousta dětí ( což opravdu není nutné na malém městě kde je kousek les atd ) tak mu teda aspoň koupím takové to dlouhé vodítko aby teda nutně nemusel skákat po těch bokem pár zahoncich a cizích dětech
@Anonymní píše:
Přesně tak.. a ty zahony jsou mimo bokem. Když už teda bych nutně musela u cigára venčit psa na zahrádce, která je malá a používá ji spousta dětí ( což opravdu není nutné na malém městě kde je kousek les atd ) tak mu teda aspoň koupím takové to dlouhé vodítko aby teda nutně nemusel skákat po těch bokem pár zahoncich a cizích dětech
Tak pokud chceš nadále zůstat pasivní, musíš aspoň znovu urgovat majitele, že se situace nelepší, spíš naopak, a doufat, že to vyřeší on.