Sousedka drbna

33155
23.8.13 19:48

sousedka drbna

Ahoj holky, přišla jsem si pro radu. V týdnu u našeho plotu stála městská policie a hlídala rychlost na silnici, která s náma sousedí. Sousedka, která bydlí cca 150m od nás stále courala okolo. :D
Ale dnes jsme se dozvěděli od jiného souseda toto-Že u nás byla kriminálka, že nás těžce vyšetřujou, a dokonce vedli mého partnera v poutech do auta. :nevim: Obíhá s tím celou vesnici.
Přítel byl v práci, vůbec doma nebyl.No,já bych to snad i nechala být, ale chlap doma zuří. Je připravený jí odchytit a něco pěkného ji říct.
A to je moje otázka-co by jste řekli této drbně?? Chtěla bych aby to bylo NĚCO co si baba zapamatuje a dá pokoj-alespon na chvilku-
Díky za rady. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
23.8.13 19:50

No pokud si to má zapamatovat, tak bych nastudovala nějakej paragraf trestního zákoníku o pomluvě a šla za ní, jestli s tím nepřestane a nevysvětlí to tam, kde pomluvila, že podáš trestní oznámení. Na to většinou babky slyšej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
23.8.13 19:51

Ja bych ji rekla, at uz neco takoveho nevypousti z ust a dava si pozor, ze tvuj muz figuruje v mafii :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
287
23.8.13 19:53

Máme asi stejný sousedky..nic nepomůže..asi jedině ta nejhorší varianta a to nám za to nestojí.. :mrgreen: :mrgreen: :) :) :pocitac: Ale asi by to šlo nahlásit na polici za pomlouvání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.8.13 19:53

@WERISKA Pokud seženete někoho, kdo by vám byl ochoten svědčit, tak bych se s ní soudil. On je to i trestný čin pomluvy, poněvadž na vesnici něco takového dost ubírá na vážnosti. Takže základem jsou svědkové, kteří by to nezapřeli.

A když nejsou svědkové, tak se to může obrátit proti vám, pokud si to s ní budete chtít vyřídit: Ona na to vyřizování třeba svědky sežene.

Brát právo do vlastních rukou bych teda nedoporučoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.8.13 19:54

Začni šířit, že baba tuhle na tajňačku lezla za sousedem :mrgreen: Nebo se na to vykašli, aspoň u nás na vesnici nemělo cenu cokoliv dělat, naše známé stejně drby nezajímaly a baby drbny zas nezajímají nás. To jsem se prý promenádovala po zahradě nahatá (měla jsem spodek od plavek a prsa jsem si držela), pak nám psi strhli srnu (v den, kdy jsme zrovna ani nešli ven) a manžel prý dostal na budku od jednoho „mladíka“ (bylo to přesně naopak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
23.8.13 19:55

Já bych jí pozvala na kafe a nakecala jí nějakej nesmysl, kterej, když začne roznášet po vesnici, tak se naprosto znemožní. Něco jako, že se potřebuješ vypovídat, že tvůj muž odhalil nějakou super důležitou věc - a napovídat jí nějakou hovadinu.

• Citovat
  • Upravit
33155
23.8.13 19:57

No, já bych se na to osobně taky vykašlala, ale ten můj chlap je jak vzteklej. :mrgreen: ono to není poprvé, baba si nedá pokoj a nedá…S tou mafii čůrám smíchy.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.8.13 19:58

Předžalobní oznámení nebo jak se tomu říká. Nechte si to sepsat odnějaká právnické firmy, ať to má hlavičku, v podstatě je to jen výzva k ukončení protiprávního jednání - nemusí to vést k žádnému soudu, ale udělá to bubu a vypadá tohezky oficiálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.8.13 19:58

@WERISKA Trestní zákon, § 184 Pomluva

§184 (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Občanský zákoník, §13

§13 (1) Fyzická osoba má právo se zejména domáhat, aby bylo upuštěno od neoprávněných zásahů do práva na ochranu její osobnosti, aby byly odstraněny následky těchto zásahů a aby jí bylo dáno přiměřené zadostiučinění.

§13 (2) Pokud by se nejevilo postačujícím zadostiučinění podle odstavce 1 zejména proto, že byla ve značné míře snížena důstojnost fyzické osoby nebo její vážnost ve společnosti, má fyzická osoba též právo na náhradu nemajetkové újmy v penězích.

§13 (3) Výši náhrady podle odstavce 2 určí soud s přihlédnutím k závažnosti vzniklé újmy a k okolnostem, za nichž k porušení práva došlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
23.8.13 20:00
@Gladys píše:
Předžalobní oznámení nebo jak se tomu říká. Nechte si to sepsat odnějaká právnické firmy, ať to má hlavičku, v podstatě je to jen výzva k ukončení protiprávního jednání - nemusí to vést k žádnému soudu, ale udělá to bubu a vypadá tohezky oficiálně

tohle jsem přesně chtěla napsat. Souhlasím s Gladys. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6536
23.8.13 20:01

@WERISKA řekni jí že vás vyšetřujou že napadl jednu drbnu tak ať si dá pozor, že se to může opakovat, síla co vznikne z měření rychlosti- není to s drbnama lehký kdyby se radši staraly o sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
23.8.13 20:01
@Gladys píše:
Předžalobní oznámení

Předžalobní výzva. Před civilní žalobou.

No, ale když už tu klevetu pustila, tak si nejsem jist, jestli by ji soud vyžadoval: Ten průšvih už je na světě, kleveta už je venku.

Příspěvek upraven 23.08.13 v 20:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
23.8.13 20:02
@eumedon píše:
@WERISKA Trestní zákon, § 184 Pomluva

§184 (1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

Občanský zákoník, §13

§13 (1) Fyzická osoba má právo se zejména domáhat, aby bylo upuštěno od neoprávněných zásahů do práva na ochranu její osobnosti, aby byly odstraněny následky těchto zásahů a aby jí bylo dáno přiměřené zadostiučinění.

§13 (2) Pokud by se nejevilo postačujícím zadostiučinění podle odstavce 1 zejména proto, že byla ve značné míře snížena důstojnost fyzické osoby nebo její vážnost ve společnosti, má fyzická osoba též právo na náhradu nemajetkové újmy v penězích.

§13 (3) Výši náhrady podle odstavce 2 určí soud s přihlédnutím k závažnosti vzniklé újmy a k okolnostem, za nichž k porušení práva došlo.

děkuji, mohla bych použít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
23.8.13 20:02

Hehe bych pustila po vesnici že ho vedli do auta ale ne v poutech ale jako hlavního svědka toho že sousedka si na zahradě pěstuje marjánku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová