Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eumedon píše:
Předžalobní výzva. Před civilní žalobou.No, ale když už tu klevetu pustila, tak si nejsem jist, jestli by ji soud vyžadoval: Ten průšvih už je na světě, kleveta už je venku.
Příspěvek upraven 23.08.13 v 20:03
tak baba to roznáší dál, tudíž pokračuje v činnosti, podlemě ideální případ, jak jí sdělit, že co dělá je trestné, aniž by se člověk hned musel zaplétat do žaloby, soudů, platby za soudy, právníky… Tohle je jednorázové a už to vypadá hezky ofiko, žádný ústní vyhrožování, že podají žalobu
Nepřekročila rychlost v šíření drbů? Že by dostala pokutu?:-)
Máme podobnou sousedku, když mi bylo asi 15 přilítla k nám domů a řvala na mámu, že vychovala kur*ičku a že lítám po náměstí bez trička i podprsenky. Mrzí mě, že mi máma nevyfotila jak zrudla, když jí máma řekla, že jsem u babičky na druhém konci republiky
… Tenkrát na ni poslala tátu. Stačilo pohrozit žalobou za urážku na cti a vysokým odškodněním, co bysme od ní mohli vyžadovat a od tý doby je klid. Už před tím měla určitý výstřelky, ale nikdy to takhle nepřehnala
Jí vadí naprosto všechno..!!!
A rozumná řeč s ní není.
![]()
Nevím jestli na ni zaberou paragrafy, nebo ta mafie
No každopádně děkuji za rady.
Zítra se na ni ten můj chystá, tak budu referovat jak to dopadlo. Já na to nervy nemám s ní komunikovat.
![]()
Podle ní věším i prádlo podezřele, psy máme moooc velký, to ona nemán ráda, když na ně kouká.
ach jo…to je takováááá…/chybí tady smajlík se znakem kravičky/
U nás to bylo něco podobného. Bydlela jsem v jedné ze tří bytovek. V naší nebo prostřední byl dycky nějakej střed zájmů. Já a kamarádka s bratrem jsme seděli u naší bytovky a bavili jsme se. Kamarád, že jeho kamarádka Tereza je těhotná. Já jako fakt a takový. No a jeslikož se jmenuji taky Tereza, ráno jsem si v krámu vyslelchla mnoho a mnoho gratulací k dvojčatům, které čekám právě s oním kamarádem. Prej to slyšeli lidi na parkovišti… Akordá ty lidi dycky věšeli prádlo když se něco dělo nebo alespon sundavali kulíky. Poté si na balgón nastěhovali slunečník a židle (aby jim už neuniklo opravdu nic)
Jo jo byly to hezký časy…Ta rodinka je neustále studnice našeho smíchu s manželem, když na to vzpomínáme
Já bych s ní začala mluvit až ji potkáš, že to musí mít teď těžký, že je ti to líto, že jestli můžeš pomoct, tak ať řekne… A až bude čumět, tak si vymysli něco, co jsi zaslechla o ní. To už vymyslíš, určitě o ní něco víš
Může to být jen přestupek ublížení na cti (tím, že ho urazí nebo vydá v posměch)
Takže pokud nemá manžel po tom drbu problémy v práci nebo mu nehrozí rozvod, byl by to jen přestupek. Pokud teda není třeba zastupitel, to už by byla vážná újma.
Pokud to chcete řešit, obrátila bych se na policii nebo rovnou podala návrh na projednání přestupku na MěÚ (nejdéle do 3 měsíců od spáchání).
@WERISKA ahoj tak tohle jsem minuly rok resila u nas v panelaku…my v 6.patre drbna v 7. a to bylo furt…jakmile jsme prijeli z nakupu sup a kourily na chodbe…jakmile prijela navsteva, sup a zase…slysela jsem ji i pres zavrene dvere, jak nas pomlouva a propira nas…jsem hroznej nervak
, takze i pres mou uctu ke starsim a slusnemu vychovani si vyslechla sousedka tolik nadavek a kriku, ze od te doby kdyz me vidi na chodniku, tak radeji prejde na druhou stranu a sama od sebe pozdravi…zadne zaloby…proste nech tveho chlapa ji servat a uvidis, ze bude klid… ![]()
Šla bych ji požádat o hrnek mouky, že peču buchty manželovi do vězení a mouka mi nestačila. Třeba ji to docvakne.
Mám s tím své zkušenosti, tedy ne že bych já vymýšlela nějaké historky, ale když jsem bydlela v paneláku, tak jsem se o sobě dozvěděla hodně zajímavé věci. Být tebou tak dám manželovi studený hadr na hlavu a ještě tu historku připepřím, co si ona vymyslela. Takhle jsem to pak dělala taky.
@Raduš.ka44
Čekám až půjde kolem-chodí venčit psa. Jak na potvoru dnes snad nevytáhne čumák z domu. Chlap se na ni vysloveně těší.