Dotazy bankovní úřednice

8037
23.8.13 19:17

dotazy bankovní úřednice

Zdravím.
Změnila jsem banku a dnes jsem si byla vyzvednout novou kartu a smlouvu.Byla jsem v bance cca hodinu, úřednice milá, vstřícná vše v pohodě. Jen mě překvapilo, že se mě v jednu chvíli zeptala, zda jsem rozvedená, odpověděla jsem:„ano“Ona:„Máte to v občance.“Já:„ano.“ Dotaz mě nijak nepohoršil, je to prostě fakt, sice jsem rozvedená už dávno, od té doby se tato skutečnost nezměnila, ale nějak mi není jasné, k čemu tato informace bance je. Třeba tu je mezi vámi nějaká bankovní úřednice/úředník a uvede mě do obrazu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101641
23.8.13 19:21

Bankovní úřednice nejsem, ale co vím, tak k některým úkonům je u manželů nutný souhlas druhého z manželů, takže možná proto se ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
23.8.13 19:26

Měla ses zeptat té bankovní úřednice, proč ji to zajímá. :think:
Jinak je tahle informace důležitá při žádosti o úvěrové produkty. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
23.8.13 19:33
@j.a.n.i1 píše:
Bankovní úřednice nejsem, ale co vím, tak k některým úkonům je u manželů nutný souhlas druhého z manželů, takže možná proto se ptala.

Jo jo, J.a. n.i1,to mě nenapadlo, to bude ono, viz i příspěvek dole souhlas manželů při některých typech transakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
23.8.13 19:35

@carola A možná to má i souvislost s novými OP, kde už stav uvedený není, což je v tomhle ohledu pro banky problém, protože nemají možnost tuhle informaci jednoduše ověřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
23.8.13 19:44
@j.a.n.i1 píše:
@carola A možná to má i souvislost s novými OP, kde už stav uvedený není, což je v tomhle ohledu pro banky problém, protože nemají možnost tuhle informaci jednoduše ověřit.

Jj, to bude ono, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
23.8.13 19:45
@j.a.n.i1 píše:

Jen pridam, ze ja v obcance mam stav: vdana
Ptaji se, jestli stav napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
23.8.13 19:46

Nesouvisí to s otázkou zakladatelky, ale i v nových občankách je uveden stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16991
23.8.13 19:50

@Janik101 - můžeš si zvolit, jestli ho tam chceš mít.. S manželem jsme se před svatbou stěhovali, tak si tam stav nedal, aby za 2 měsíce nemusel občanku znovu měnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101641
23.8.13 19:52
@Janik101 píše:
Nesouvisí to s otázkou zakladatelky, ale i v nových občankách je uveden stav.

Ale nemusí být, je to nepovinný údaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
23.8.13 19:53

@Králičice nás se nikdo neptal. Ve starých občankách jsme měli vdaná/ženatý, teď jsme po 3 letech od svatby měnili trvalé bydliště. Přišli jsme se starýma občankama a potvrzením o změně bydliště, nikdo se na nic neptal a v nových občankách to máme napsaný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
23.8.13 20:42

Je lepší mit stav v Op napsaný třeba na vyšší úvěr je nutný podpis druhého z manželů anebo doložit že jste svobodné. Aby jeden nenasekal dluhy bez vědomí toho druhého. I tak se to často stane :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
23.8.13 22:41

@carola já jsem byla ted pro balíček na poste ( v těch vedrech, v 9 měsíci těhotenství ) z přítelem a pošťáčka za přepazkou se mě taky ptala zda jsem vdaná…tak jsem ji odpověděla a ona že kdyby ano a měla jsem manžela v OP, tak nemusím na poštu, ale že by mu balíček dali…

Třeba se ptala, že ti chtěla nabídnout přístup k tvému účtu i manželovi nebo něco tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová