Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den mám takový dozat.. Děti když si prez den hrají tak kolo ke dupnou a jsou hlucni.. několikrát se je snažím utisit aby nekriceli ze pod námi bydlí zlý pan a přišel by a nadával. Taky ze přišel a začal po mě rvát jak děti ještě jednou dupnou tak na me zavola socialku
vždy jsem se omluvila ale teď uz to bylo moc vletěl na me ze se chce po tydnu vyspat a tak jak jeste jednou děti dupnou tak na me opravdu tu socialku zavolá to už me vážně dostalo zjistila jsem ze je den co den ožralý a nejspíš mu prostě vadí děti…Jak mám teda tohle řešit ráno jak můj 18m syn se vzbudí mám uplne strach aby nedupl to stejné děti děkuji za rady ![]()
Řekla bych mu, ať si tu sociální klidně zavolá. Hrají si přes den, jeho problém, že chce spát.
@pikola píše: Řekla bych mu, ať si tu sociální klidně zavolá. Hrají si přes den, jeho problém, že chce spát.
Taky tak. ![]()
Moc nechápu název - tak sousedka je zlá nebo soused? Ono to asi nebude jen o nevinném dupnutí dětí, že? Jestli jste spořádaná rodina a všechno je u vás v pořádku, asi bys ze sociálky strach mít neměla.
@Michaela1990 tak pokud jde jn o dupání, sociálka by to stejně neřešila. A když bude na tebe zvonit kvůli dupání, tak mu prostě neotvírej. Nebo když bude na tebe řvát, řekni, že na něj zavoláš policajty, že tě slovně napadá.
@hanka.br. píše:
Moc nechápu název - tak sousedka je zlá nebo soused? Ono to asi nebude jen o nevinném dupnutí dětí, že? Jestli jste spořádaná rodina a všechno je u vás v pořádku, asi bys ze sociálky strach mít neměla.
ale ze sociálky mí vítr skoro každý! Co se o něm pak bude povídat, když přijde k nim domů?
Co když se jim něco nebude líbit? ![]()
Par don, prekliklo se mi písmenko
malinkej prostě dupne, a pod… Ale jemu se to nelibi…
Bych mu řekla at si socálku klidně zavolá
at jen nevhrožuje ![]()
@atominnka píše:
ale ze sociálky mí vítr skoro každý! Co se o něm pak bude povídat, když přijde k nim domů?Co když se jim něco nebude líbit?
Myslím si, že ze sociálky má vítr jenom ten, kdo má k tomu důvod. Oni taky mají na práci jiné věci, než obcházet byty kvůli dupání dětí.
Jestli máte doma špatně udělanou plovoučku a dítě dupe na ní, tak souseda trošku chápu (to bývá fakt masakr). Ale jestli děláte maximum pro to, aby se to tlumilo, tak bych si z toho nedělala těžkou hlavu. My třeba zakazujeme běhat a dupat (běhat po patách) po bytě, lítá se venku, nebo jim natáhneme skládací žíněnky z IKEA, uděláme překážkovou dráhu, děti se vyblbnou a pak zase platí zákaz třeba lítat po kuchyni nebo mlátit hračkama po zemi. V pokoji mají děti koberec a podložku z pěnových puzzlí, takže si hrají na tom a nevadí, když vysypou krabici s legem (+ na to cvičení, kotrmelce a lítání mají ještě ty žíněnky).
Řekla bych mu, že ať sociálku zavolá, ale pokud se nic neprokáže, ať počítá s žalobou za urážku, neoprávněné obvinění a duševní újmu a možná bych přidala i vyhrožování a stalking. ![]()
Jejej to se fakt nedá vyřešit slušně? trochu mu vyjít vstříc a požádat o trochu respektu z jeho strany? to budou lítat žaloby za duševní újmy? ach jo
@hanka.br. píše:
Jde vidět že jsi nenatrefila na takove sousedy..Ja jsem to zažila, akorat se tedy jednalo o sousedku, ktera jak jsem později zjistila už několikrat potratila..Nikdo nestoji o to mit sociálku u dveři (to určitě neni o strachu)..a takovym lidem těžko vysvětliš že přeci nepřivažeš dítě k židli, aby nahodou neduplo, neproběhlo přes obývak atd..
A zakladatelko nám pomohlo jediné, když už nedala pokoj ani o Vánocích a třiskala nám na topení..manžel vyletěl pořadně jí seřval a byl klid..