Spacák pro dítě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43027
1.6.18 13:16
@Hoa Mai píše:
@Pudloslava U těch Husky by se to mělo dát oddělávat. Koukala jsem na ně na netu, kdybychom se rozhodli dětem kupovat vlastní a vypadalo to, že to je na zip.

píšou tam „odepnout“, tak snad jo
Já mám celkem ráda značku Husky, ačkoli si moc nedělám iluze o kvalitě - jejich výrobky jsou takoví kočkopsi, obvykle super parametry, nízká cena… a kvalita se ukáže. My máme jejich stah Baron, psala jsem o něm loni, nedělám si iluze, že by vydržel víc, než třeba 5 let - ale je fantasticky lehký, na to jak je velký. Ale ten materiál, to je takovej šusťák, tyčky jsou jak tužky… ona ta fyzika úplně ošidit nejde, ačkoli se člověk stále utěšuje, že jsou nové kosmické materiály. Máme od nich karimatky z Evy, dost snadno se trhají. Ale zase takovou stejnou za tu cenu nikdo nedělá (nedělal).

Možná si jeden Husky spacák koupíme a uvidíme, jak rychle bude stárnout v porovnání s Condory.
Ale jak píšu, ono se to úplně očima nepozná a jednotlivé sezóny se také blbě srovnávají, spíše po několik proklepaných dovolených už to člověku sepne, že by asi potřeboval nový :-) Tedy vlétě v ČR pod stan obvykle stačí cyklospacák z Globusu, zejména v posledních letech.
U Condora mi vyhovuje možnost ušití libovolné délky a šířka, já mám svůj spacák na 165 cm, takže jsem ušetřila nějaké deko, proti standardnímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
1.6.18 13:21

@Pudloslava my máme bizona, už taky čtyři roky. Tyčky slabé, ale ani s jednou jsme problém neměli, že by se zlomila nebo byl stan nějak vachrlatý. Teď máme Quechuu a s nostalgií vzpomínám na bizona a jeho systém odvětrávání, protože quechua je igeliťák neskutečnej :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
1.6.18 13:28

Husky jsem měla bundy a bylo to příšerný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
1.6.18 13:32
@Moise píše:
@Pudloslava my máme bizona, už taky čtyři roky. Tyčky slabé, ale ani s jednou jsme problém neměli, že by se zlomila nebo byl stan nějak vachrlatý. Teď máme Quechuu a s nostalgií vzpomínám na bizona a jeho systém odvětrávání, protože quechua je igeliťák neskutečnej :pocitac:

quechuu jsem viděla před Decathlonem vystavený - v podstatě kopii stanu Jurek campy, co nám půjčil švára. Akorát že tyčky poloviční a v plachtě zela velká trhlina. O prodyšnosti se nemohu vyjádřit, ostatní mě nějak neoslovilo :-) ale ty ceny jsou hezké, že?

Já bych teda toho Barona do exponovaných podmínek nebrala, zažila jsem opakovaně, že se i kvalitní stany prohýbaly v bouřce až k zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
1.6.18 13:34
@Pudloslava píše:
quechuu jsem viděla před Decathlonem vystavený - v podstatě kopii stanu Jurek campy, co nám půjčil švára. Akorát že tyčky poloviční a v plachtě zela velká trhlina. O prodyšnosti se nemohu vyjádřit, ostatní mě nějak neoslovilo :-) ale ty ceny jsou hezké, že?

no, krásné. Tatínek chtěl ušetřit :mrgreen: A asi mu ho brzy hodím na hlavu :mrgreen: :mrgreen:
Loni teda přestál i dost silný vítr, to jako nemůžu říct, že by s námi odletěl :lol: nebo se nějak polámal, ale bylo v něm prostě hrozný vedro a větrat není jak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.6.18 13:41

Tak co se týká spacáků, tak ten Husky vychází ve srovnání s ostatními dobře… když pominu manželův péřový, tak mám český značky Prima (má stejné parametry jako ten dětský Husky), ale je mi v něm zima (zkoušela jsem i ten dětský, ale byl na mě krátký), má podšívku z nějaké uměliny, která vyloženě studí a po třech letech vypadá jako nějaká tenká deka… a to ho skladujeme roztažený, nezmačkaný… nejlépe na tom je asi letitý Coleman, který má za sebou dost bohatou historii, má propálené díry od spaní u ohně, prošel praním v pračce na čtyřicet a několik let byl zazimován zkompresovaný, ale i teď stále vyhrává nad Primou… jen má pokažený zip a nejde zapnout… ale tak zase sebou vozíme i deky a když je nejhůř, pustíme do stanu topení… ale letos chceme ty staré spacáky vyměnit za nové… tak právě hledám, co bych pořídila… hlavně pro mě, já jsem zimomřivá… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.6.18 13:46
@Pudloslava píše:
Ja nedam dopustit na ceske spacaky Condor - maji nepreberne typu, my tradicne bereme Condor VI+, je do -10°C (extrem) a kdyz si vyberes barvu ve sleve, tak te vyjde detsky do145 cm asi na 1500 Kc. Kazdy spacak ti v podstate nanovo usiji, muzes si rict delku, jakou presne potrebujes. Velmi dobra komunikace.

http://www.spacaky.cz/shop/index.php?…

Příspěvek upraven 01.06.18 v 12:24
škoda, že jsem na ty spacáky nenarazila dřív… šijí je do 30 dnů, ale my potřebujeme odjet už 29. června… tak smůla…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
1.6.18 13:55
@Regina Hero píše: škoda, že jsem na ty spacáky nenarazila dřív… šijí je do 30 dnů, ale my potřebujeme odjet už 29. června… tak smůla…

zkus tam ciknkout, komunikace byla vždy dobrá, třeba to popoženou

Edit, koukla jsem do emailu a můj ušili letos za 12 dní. Ale byl to duben, teď toho budou mít víc.

jo a kdybys objednávala Condor, tak mají 4 barvy ve výprodeji, dobrá sleva

Příspěvek upraven 01.06.18 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.6.18 13:55
@Pudloslava píše:
zkus tam ciknkout, komunikace byla vždy dobrá, třeba to popoženou

jo, zkusím, už mě to taky napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
1.6.18 13:56
@Regina Hero píše:
Tak co se týká spacáků, tak ten Husky vychází ve srovnání s ostatními dobře… když pominu manželův péřový, tak mám český značky Prima (má stejné parametry jako ten dětský Husky), ale je mi v něm zima (zkoušela jsem i ten dětský, ale byl na mě krátký), má podšívku z nějaké uměliny, která vyloženě studí a po třech letech vypadá jako nějaká tenká deka… a to ho skladujeme roztažený, nezmačkaný… nejlépe na tom je asi letitý Coleman, který má za sebou dost bohatou historii, má propálené díry od spaní u ohně, prošel praním v pračce na čtyřicet a několik let byl zazimován zkompresovaný, ale i teď stále vyhrává nad Primou… jen má pokažený zip a nejde zapnout… ale tak zase sebou vozíme i deky a když je nejhůř, pustíme do stanu topení… ale letos chceme ty staré spacáky vyměnit za nové… tak právě hledám, co bych pořídila… hlavně pro mě, já jsem zimomřivá… ;)

Primu jsem měla předtím, pár let dobrý a teď už je vybouchaný
coleman ještě starší mám také, ale je to dekáč, takže ho vozím jen na chaty, kde slouží dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.6.18 14:07

@Pudloslava tak smůla, mají zakázek tolik, že teď berou na dodání až v první půlce července… a skladem nemají skoro nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
1.6.18 14:11
@Regina Hero píše:
@Pudloslava tak smůla, mají zakázek tolik, že teď berou na dodání až v první půlce července… a skladem nemají skoro nic…

no škoda, to se stáva, že člověk něco prošvihne. Já bych zase možná bývala vzala nějaký ten Huskáč pro nejmladšího, mohla jsem ještě pár stovek ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.6.18 18:23

Díky za rady… Vzhledem ke špatné recenzi na stan z Decathlonu… Spacák zDecarhlonu je taky špatný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.6.18 19:10

@Pudloslava Hm, tak na ty Condory se podívám pro nás dospělé, až budeme jezdit pod stan častěji. Zatím jsme byli jednou loni a jednou předloni (a letos na to s novorozencem prdím asi úplně), na to nám stačilo pro děti půjčit od těch příbuzných, ale fakt mi přišly dobré, na české léto až moc teplé, i když kdyby s nimi dítě jelo na tábor a pár dní tam propršelo, bylo by mu v nich určitě dobře.
My máme s partnerem staré spacáky ještě z našich studentských let, Hannah (do nějakých -10 původně) a Coleman (tuším že do nuly), no už je to na nich znát, že zdaleka nehřejí tolik, kolik původně, ale na naše potřeby to zatím stačí. Ale je pravda, že bych si chtěla nechat ušít spacák kratší a širší, jsem malá, ale mám ráda trochu prostoru v nohách.
A když už jste načaly téma stany, jakou značku, případně i typ byste doporučily? Zatím máme Hannah, ještě taky z let studentských, i po letech je dobrý, krom pár kosmetických vad, ale taky mi přijde, že by to chtělo lepší odvětrávání a hlavně už nám bude malý, budem potřebovat pro 5,5 nocležníků (2 dospělí, tři děti a malý, ale neuvěřitelně se roztahující pes).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
1.6.18 22:48
@3HE píše:
Díky za rady… Vzhledem ke špatné recenzi na stan z Decathlonu… Spacák zDecarhlonu je taky špatný?

no, většina věcí z Decathlonu asi odpovídá své ceně… hlavně těch levných… jediné, s čím jsem spokojená, jsou mikiny, co mají holky (ale cena byla 550 korun), legíny na turistiku, převlékárna (úžasný vynález), skládací trojnožka a bavlněná trička na jógu… akorát se v sušičce srazila na délku a roztáhla do šířky, ale cena byla 129 korun za kus, tak se to dalo očekávat… jinak teda už na omak třeba ty fleecové mikiny jsou děs běs… boty už bych tam podruhé taky nekoupila… se stany a spacáky zkušenosti nemám… stan máme úplně jiného typu a na odvětrávání tam máme na stropě větrák na solár nebo na baterku a jsem ráda, že nemusíme spát ve stanu na zemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat