Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já musela koupit spací pytlík,jelikož mi nechce spávat pod peřinou,koupila jsem asi když měl 3 měsíce,má vel.92,je mu sice trošku větší,ale za to tam má dost místa..
Mám dcerku červencovou a asi od jednoho měsíce byla ve spacáku, protože to byla žížalka dlouhá a do malé rychlozavinovačky už se nevešla. Spala v něm asi do roka a čtvrt, pak už ho nechtěla a začala spát pod dekou.
U nás to také chvilku trvalo, ale pak super. Můžu doporučit. Měli jsme problémy s věčným odkopáváním a takhle je klid ![]()
Ahoy, spacáček máme a chvilku na jaře jsme ho i používali (malý je narozený v březnu). Teď je na něj moc teplo. Co ale řeším je, jak ho obléci na noc, když spinká ve vytepleném spacáčku. Máme ho bez rukávů a bojím se, aby mu zbytečně neprochladaly ruce, když je jinak celý v teploučku… Nebo to jsou zbytečné starosti??
Jak oblékáte do spacáčku bez rukávů? ![]()
@thee píše:
Ahoy, spacáček máme a chvilku na jaře jsme ho i používali (malý je narozený v březnu). Teď je na něj moc teplo. Co ale řeším je, jak ho obléci na noc, když spinká ve vytepleném spacáčku. Máme ho bez rukávů a bojím se, aby mu zbytečně neprochladaly ruce, když je jinak celý v teploučku… Nebo to jsou zbytečné starosti??Jak oblékáte do spacáčku bez rukávů?
Zalezi na pocasi. Ja mam na zimu pytle s odepinacimi rukavy, ale ty davam, kdyz je v pokoji mezi 18-20°. Jinak spi bez nich. Do 24°davam dl. rukav a nohavice, nad 24°kratky rukav a jen ponozky (ale ty stejne do rana shodi
. Mala ma podkrovni pokojik, takze v tomhle pocasi tam ma proste vedro.
A ted pouzivam jen plateny pytel spichnuty doma, protoze v tech teplejsich by se uplneuvarila. I tak je spocena, nez usne.
Jestli mas teplejsi pytel, tak na tohle pocasi bych nechala jen kr.body a hotovo. Neboj se, ruce neprochladnou. Ja mam v noci ruce take chladne, ale je mi vedro ![]()
@Jaja157 Díky
já to v tomhle počasí moc neřeším, máme podkrovní celý byt
tak dostane pížo a slabou deku, kterou stejně hned sundá
jde mi o to, že v tom vytepleném spacáčku má třeba overálek, takže je celý zachumlaný a na rukách slaboučkou vrstvu overálku. Jsem to zjara řešila a teď, když jsem našla tuto diskuzi jsem si řekla, že se optám, jak to dělají zkušenější maminy, než jsem já
Na zimu seženu s rukávkama a bude ![]()
@thee píše:
@Jaja157 Díkyjá to v tomhle počasí moc neřeším, máme podkrovní celý byt
tak dostane pížo a slabou deku, kterou stejně hned sundá
jde mi o to, že v tom vytepleném spacáčku má třeba overálek, takže je celý zachumlaný a na rukách slaboučkou vrstvu overálku. Jsem to zjara řešila a teď, když jsem našla tuto diskuzi jsem si řekla, že se optám, jak to dělají zkušenější maminy, než jsem já
Na zimu seženu s rukávkama a bude
Chapu, resila jsem totez-tepla vrstva v pytli a jedna na rukou. Ale praxe vnese do duse klid
Vzdyt ja take spim s rukama mimo perinu vetsinou ![]()
Určitě je to dobrá věc pro děti, které se odkopávají, máme ho také. Je lepší koupit zrovna už větší, aby déle vydržel, aby nebyl brzo malý.
V ložnici máme 19st., a pytel je, bohužel, problém…Když byla malinká, tak v něm spinkala, ale bude jí rok a půl a hodně v noci cestuje
a do pytle se tím pádem zamotávala…
Pořídila jsem teplý flísový overal a máme po starostech
…obleču jí ho na pyžamo a je to…
Cestovat si může bez omezení ![]()
Ahoj ženy a mužové,
chci se zeptat na spací pytel pro mrňouse. Pátrám pátrám, a našla jsem jeden, který se mi vzhledově, cenově, i všelijak líbí, ovšem dost mě zarazila poznámka, že se musí prát a ždímat jedině ručně a šetrně, anžto je z pravé vlny. Tak teď nevím - jak často se takový pytel pere? Má to smysl, nebo mám radši pátrat dál po něčem praktičtějším? Chci si ho koupit pro malý miminko, ale rovnou takový ten větší co vydrží až do dvou let nebo tak (pokud nebude tak velký, že se mi v něm to dítě ztratí).
Díky!
U nás byl pytel nepostradatelný, nejdřív menší, pak jsem pořídila větší. Měla jsem vždy dva na střídačku. Prala jsem je často, když se dítko počurá atd. Neumím si představit je pokaždé prát ručně..
@Lily Evans Ahoj u nás je taky pytel základ. Ale já sem kupovala podle velikosti dítěte, nejdřív 0-3 měsíce, pak 6-12 a teď už mám ten 100cm. Taky mám dva na střídání + jeden teplejší na zimu.
A všechny peru v pračce
@Lily Evans Ja kupovala prevazne bavlene, ktere jdou prat v pracce. Bud z Tesca nebo pouzitej z mimibazaru a super. Taky jsem mivala dva.
Ahoj zakladatelko. Tak my měli spací pytel tak do sedmi měsíců. Pak se začal malý strašně otáčet v noci. Spi na břiše, boku, otočený o 90-180stupnu atd
Takže my už pytel nepoužívame. A teď vbtom vedru bych ho ani nepoužívala. Malý spi v pline a triku. Miminko bych oblekla do pyzamka a přikryla max lehkou dečkou
Aby mu zase nebylo moc teplo
![]()