Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mamina89 píše:
Ahoj zakladatelko. Tak my měli spací pytel tak do sedmi měsíců. Pak se začal malý strašně otáčet v noci. Spi na břiše, boku, otočený o 90-180stupnu atdTakže my už pytel nepoužívame. A teď vbtom vedru bych ho ani nepoužívala. Malý spi v pline a triku. Miminko bych oblekla do pyzamka a přikryla max lehkou dečkou
Aby mu zase nebylo moc teplo
![]()
Jinak měli jsme pytle z kiku a tesca a spokojenost ![]()
Jasné, nebrat!!! my máme už několikátý bavlněný, je tenký, ale rychle schne, takže v zimě na topení a v létě na sluníčku. a můžu prát na 60°C ![]()
@Lily Evans Koupila bych k praní v pračce (případně sušení v sušičce), a přimlouvám se na koupení alespoň dvou velikostí. On když je moc velký, tak jednak má velké průramky v podpaží, a hlavně je dlouhý, takže když se dítě už otáčí a rotuje, do toho dlouhého se zamotá (zkroutí se to pod ním a ono pak moc nemůže hýbat nohama nebo se otočit). Radši bych tedy třeba v IKEA koupila víc velikostí, než někde jeden velký a drahý.
@Lily Evans casto, mimino ti na to i bleje - ze zacatku klidne co tri dny.
To mě teda přivádí k myšlence, proč se teda vyrábí spací pytlíky který nelze normálně lidsky vyprat? jinak jsem zakoupila teda normální prací, a podle potřeby a stavu dítěte dokoupim po narození druhej rezervní. Dík za rady a postřehy!
Tak já se hlásím, že jsem měla ten vlněný - a byla jsem moc spokojená.
Děcko stejně mělo plíny, pamatuji si, že nehoda se stala snad jen jednou a poblinkání asi nikdy (používala jsem ale až tak od půl roka).
Navíc vlna má částečně samočistící schopnosti, takže pokud se ti do toho dítě nepočůrá nepokadí a nebo nepozvrací, není potřeba pytel prát tak často jako ty běžné. A v porovnání s nimi měl ten vlněný strašnou výhodu - děti se mi v něm nepotily.
Ahoj, co prosim ditku oblekate v zime, sice je v pytli, ale ma ruce venku. Zakryvate jeste dekou pres pytel nebo date teplejsi vrsek?
Máme teplejší z Tchiba, zapínání jen na ramínkách. Syn v něm spí od 2 měsíců a je spokojený. Na zimu koupím nějaký i s rukávy.
Když byl teplý pytel, stačilo jen pyžamo s dlouhým rukávem. Kdyz je méně teplý, dečku přes.