Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, pokud myslíš kalsickou starou zavinovačku, tak v ní naše malá spala docela dlouho, nikdo se nedivil. Navíc vždyť i v porodnicích dávají miminka do zavinovaček ne ![]()
No tak já nechávala spát Anežku v zavinovačce možná i víc jak půl roku. A to se narodila v květnu a po měsíci začala být příšerná vedra. Jak se pak ochladilo, dostali jsme větší a teplejší zavinovačku, tak jsem dávala dvě na sebe, později jsem i přikrývala lehčí dekou (přes ty zavinovačky). V zavinovačce byla v kočárku i v postýlce, vůbec jsme nepotřebovali peřinky do kočárku - a taky je ani nekupovali, protože pán v prodejně s dětských zbožím mě na to upozorňoval, že je to zbytečné, že je lepší zavinovačka, popř. larisa..
Jo jo, myslím ty staré klasické zavinovačky
Chci ji tak nechávat spinkat minimálně do 3 měsíců ( a taky ještě přikrývám dekou). I do kočárku máme zavinovačku..tak to mě těší, že to až tak nezvyklé není ![]()
Taky jsme měli zavinovačku. Sice jen to 4 týdnů (pak potřebovala kopat do výšky a zavinovačka jí překážela). Spíš se lidi divili, proč jsme ji přestali dávat tak brzo.
My taky zavinujeme do klasické. Sice jen na noc, ale jo. Přes den dávám jen do rychlozavinovačky.
Nikdo se nediví, naopak moje mamina by ho v té napevno viděla nejraději pořád
Ale já ho chci nechat taky odpočnout ![]()
Ahojky,
já po příchodu z porodnice nechávala spát bez peřinky. V nemocnici (malej byl na JIP po porodu) spal s polohovacími válečky. Doma jsem je neměla, tak spal na volno..
Jenže se strašně budil každým pohybem, tak jsem dávala do zavinky a ještě přikryla peřinkou a spinkal klidněji.
Někde jsem četla, že miminka neradi velký prostor. V děloze mají málo místa, mají hranice a najednou je kolem nich celý svět a jsou z toho neklidné, takže se i doporučuje dávat spinkat v zavince, aby ten se ten prostor omezil.
Tož tak. Teď má malý 4 měsíce a spí bez zavinky už měsíc. ![]()
jo a byla to klasická zavinovačka, kterou jsem pevněji utáhla u rukou a nožičky nechala volnější, ať netrápí prdíky..
My jsme měli teda rychlozavinovačku, páč ty klasické se mi nelíbily, ale Samík v ní spával taky, asi do 3 měsíců. Kdybych měla klasickou, spával by v klasické - stejně jako v porodnici. Naopak mi přijde ta klasická lepší v tom, že se z toho mimčo tak snadno nevykope.
My jsme to zrušili, protože začal spávat nějak tímto stylem (viz. foto) a to už mi přišlo teda zbytečné aby ji měl - měl to vlastně jenom zapnuté dokola kolem těla (nohy vykopával ven už od narození - i v porodnici z klasické se mu to jednou povedlo) ![]()
Jinak teda nechápu, že se furt musí někdo něčemu divit, to je jak národní sport
Dyť neděláš nic špatného a jestli to vaší holčičce vyhovuje, tak je to v pořádku. Napadlo mě, jestli se spíš nedivily, že máte klasickou peřinku a ne rychlozavinovačku? To už tolik k vidění není…
Ahoj, já koupila rychlozavinovačku, ale po příchodu z porodnice jsem hned půjčovala klasiku od kámošky. Malej se z ní nevykopával
Později až byl větší tak jsme přešli na rychlozav.
Ahoj, my jsme konec července a zavinovali jsme (jen na noc) asi 2 měsíce, líp spal… Ani nevím proč jsme přestali
Staršího jsme zavinovali dokud z nich nevyrostl, ale toho i přes den, i do kočárku ![]()
Všechny moje děti spávaly v zavinovačce dost dlouho. I teď mi Naty spí zavinutý, má to moc rád a spí opravdu klidně, líp usíná.
A nikdo se mi nedivil…
ahoj, my taky ještě stále zavinujeme, do rychlozavinky, nožičky má holt venku. spí v ní líp. Klasická nám byla velká (když jsme přijeli domů z porodnice, malý měl jen 2500g) a pak jsem na ní už úplně zapomněla, bylo léto, tak spal jen v podkůvce, a když jsem klasickou vytáhla, byla mu už malá ![]()
a jinak teďka spí stejně jako Samík ![]()
http://photos-c.ak.fbcdn.net/…933816_n.jpg
Příspěvek upraven 30.12.09 v 20:35
Ahojky, my spaly v rychlozavinovačce tak dva měsíce a moc se nám v ní líbilo. Pak už nám byla malá, tak jsme huply pod peřinku a pokud máme dobrou noc, což není často, tak se malá ani neodkopává a já nemusím v noci běhat přikrývat. Co bych občas dala za pořádnou zavinovačku ![]()
Chtěla bych se zeptat, necháváte spávat miminka v klasických peřinkách (zavinovačkách)? Naši holčičku (14dní) v ní spinkat necháváme, ale zarazil mě údiv některých maminek, když se o tom zmíním..
Tak by mě zajímalo, jestli je to tak zvláštní a nezvyklé..