Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,my spali v rychlozavince a skvěle to vyhovovalo.Ale jen do dvou měsíců,pak už se z ní vykopal vylezl.Teď mám malou deku-dětská deka klasická povlíkací mi přijde velká,Syn se trochu odkopává,ale jde to.Pytel na spaní mi žádná z kamarádek nedoporučila.Máme spíš problém jiný.Syn spal v kolébce mensí rozměr než postýlka120×60,Vešel se do ní do šesti měsíců,teď jsme ho dali do postýlky má vní místa až moc.Problém je ten že v ní strašně cestuje leží třeba narvaný přes šířku postýlky a štrašně se mačká na příčky postýlky i hlavičkou.Mám strach aby si něco neudělal.Vždy ho srovnám a zachvíli je tam zas,ASi chce být k něčemu přitulený,taky jsem někde četla že miminka nemají rádi velký prostor.Ale co teď stím??
Ahoj,
používali jsme zavinovačky dlouho, dokud z nich dvojčata nevyrostla.
Rychlozavinovačky jsem měla také, použila jsem je jen párkrát.
Jana
Tak mi jsme malyho do te klasicke zavinovacky davali ten prvni mesic a byl v ni i v kocarku,ale ted davame rychlozavinovacku jen na noc,spis mu s ni stahnu ruce k telu,aby klidneji spal a nozky ma volne.Ale vetsinou se z toho stejne dostane ![]()
Ahojte zeny, resim problem se zavinovanim. Zavinovat urcite chci, myslim, ze dite spi klidneji, citi se bezpecneji. Po par mesicich bych ji pak davala do spaciho pytle. Mam termin porodu 1. kvetna, klasicka zavinovacka se mi nelibi, takze shanim rychlozavinovacku. To, co ale vidim v obchodech a na netu, mi prijde hrozne tluste. Nedovedu si predstavit, ze kdyz v lete bude 30 stupnu ve dne a 25 v noci, tak budu malou balit do takove teple veci! Prave jsem se natrvalo vratila do CR po 3,5 letech v Londyne. V Anglii tyhle zavinovacky a rychlozavinovacky vubec neexistuji, koupila jsem si tam tzv. swaddling blanket, coz je jenom kus tenke latky (mako, trickovina), do ktere se mimi zabali jen po krk, pod hlavou nema nic… ma to asi stejny efekt, jako kdyz jej zabalite do velke plinky. Rikala jsem si, ze to na ty vedra bude lepsi. Moje maminka ale rika, ze rychlozavinovacka je taky potreba, kdyz bude chladneji a hlavne kdyz s ni pujdu z porodnice a k doktorovi atd., tak musi byt zabalena v necem pevnem… Myslim si ale, jestli opravdu neni lepsi nahradit rychlozavinovacku napriklad plinkou a fleecovou dekou nebo teplejsi larisou, podle toho, jak je zrovna teplo… Diky za jakekoliv rady a komentare! Verca
My spíme v noci v klasické zavinovačce, malý je v ní pevně stáhnutý, ručičky u těla,aby se nebudil.
Přes den, pokud jen leží,je v rychlozavinovačce, na spaní ho balím do klasiky. V kočárku spí v kombinéze a ve fusaku.