Potřeba spánku dvouletého dítěte

23
19.12.09 15:20

potřeba spánku dvouletého dítěte

Ahojte maminky,
naše skoro dvouleté dcera nám přestává po obědě spát a vydrží to celý den , uléhá pak až kolem 20,00 a ráno je kolem 7,00 vzhůru. Já jsem ji po obědě vždycky kojila a u toho usínala, teď už ani to kojení nepomůže, prostě nechce. Jak to máte Vy ? Myslíte, že se to třeba ještě změní a že ta potřeba spánku během dne znovu příjde ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
19.12.09 15:48

Je možný že se ten polední spánek zase vrátí. Náš Adámek taky takhle najednou odmítal spát po obědě. Trvalo to asi 10 dní a pak se zase ke spánku vrátil. Adam je zvyklej že ho dám do postýlky popřeju mu hezký spinkání, zavřu dveře a odejdu. Buď si tam hraje, to ho slyším povídat si nebo hned usne. Jo a ještě i když nespal po obědě tak byl v postýlce a třeba hodinku a půl si tam hrál, aby měl aspoň nějakej ten odpočinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.12.09 15:49

U nás ta potřeba už nepřišla. Anežka je teď teda starší (3,5 roku), ale poo nespí už hooodně dlouho (tak od roka a půl spala občas, ale spíš jen v jeslích nebo když měla hodně náročný den - třeba celý den v ZOO atp). Je nespavec odmalička, teď to u nás vypadá tak, že večer usíná až po mně (já chodím většinou kolem 22.hodiny) a ráno vstává kolem sedmé. Přes den spí někdy (chodí do školky, když jde domů poo, tak doma neusne), ale vliv na večerní usínání její odpolední spánek nemá. Čilá je do těch deseti večer, to ji posíláme spát „násilím“ (tj i když se jí nechce, jde si lehnout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
19.12.09 16:01

Ahoj

Adámek přestal odpoledne spávat už před druhým rokem a nezačal znovu spát ani ve školce,jak mi všichni říkali.Ve školce chvíli odpočívá,pak si může jít ke stolečku hrát.

Večer usíná kolem osmé,spí do sedmi do rána a spí celou noc.Odpoledne usne hodně vyjímečně,když je nemocný nebo utahaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
19.12.09 19:22

Myslím, že se potřeba spánku může měnit. Náš brouček spával v tomto věku poO, a to 2 hodiny. Bylo to ale proto, že v noci spával 4-5 hodin, vstávali jsme mezi 3-5h ráno, uvařili, vyprali a v 6.30hod. už bušil na dveře, že se jde ven :dance: ,takže tak.Trvalo to celý rok. Pak si noc natáhl o 1-2 hodinky navíc :mrgreen: .
Buďte ráda, že vaše dítko spí tak, jak spí.I když věřím, že celý den bez oddychu je náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.12.09 19:39

S naší Zuzankou to bylo podobné, jak píšeš, krátce po 2. narozeninách přestala spát odpoledne, spala cca od 8 večer do 7 ráno (teď zase trošku déle). Odpolední spaní už se nevrátilo, jen občas usnula např. v autě, po výletě v tramvaji, po záchvatu vzteku :twisted:. Byla jsem z toho dost nešťastná, protože jsem byla tehdy asi v 8. měsíci těhotenství a sama jsem si přes den lehnout potřebovala.
Když teď náhodou přes den zalomí (v poslední době tak 1× měsíčně), je to spíš k horšímu než k lepšímu, je pak po probuzení děsně protivná. Být tebou, už s návratem spaní nepočítám. Jsem zvědavá na naši slečnu ve školce :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.12.09 20:54

První dcera přestala spát po obědě již v roce. Byla celá taková fyzicky na výši a pohyb to bylo její. vzdala jsem to. ve školce trochu trpěla, ale protože je jinak hodné a tiché dítě, tak tam prostě ležela a nudila se.. :nevim:
Tohle se nedá naplánovat ani ovlivnit nějakým posunutím režimu, dítě si samo řekne.. ale ze začátku už to může být k večeru hrůůůza.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.12.09 21:25

Potřeba odpoledního spánku je individuální. Znám děti co ještě když přijdou ze školy, klidně si lehnou a i usnou. Anežka spí po obědě málokdy, když vidím že je unavená, tak ji uložím, ale většinou si jen odpočine ale nespí. Někdy si nechce lehnout vůbec a zvládne den na jeden zátah. O to líp pak večer usne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
20.12.09 10:03

Ahoj,každé dítě má jinou potřebu,můj Lukášek spí od po obědě pořád/má 2 půl roku/,spí od 12.00 tak do 15-16.00 hodin /někdy vydrží i do 17.00/.Večer jde spát ve 20.00 a ráno vstává mezi 6.30 a 7.00 hodin.Dcera mi po obědě spala ještě v 1.třídě,cca 2 hodiny jak přišla ze školy.Záleží na dětech,sami si určí jak jim to vyhovuje.Teď čekám třetí,tak to bude zaručeně nespavec :lol:

• Citovat
  • Upravit
kvetki
25.12.11 22:54

špatné usínání,spánek

Jsem už opravdu bezradná,maminky,prosím,poradte! Můjlukášek,2,5 roku už tak měsíc špatně usíná,spí.Vstává v 8 hod do 9 hod,polední spánek jsem mu už posunula cca od 12-13hod do 14-max.15hod(cca 1,5-2 hod),a pak ne a ne jít večer spát,ne a ne usnout. Přitom je ospalý a unavený. Pokední spánek jsem zkoušela zrušit,ale byla to s nímhrůza,a chtěl spát pak mezi 15-18hod. Jdeme spát ve 21-22hod,dříve je bdělý jak rybička.Uspávání 3/4hod až 1hod nepomáhá. Vyprávím i pohádky,nepomáhá. Pak už odmítnu uspávat,odcházím z ložnice, a Lukášek spustí,já chci tatínka(maminku),a pláče ..a já nechi at k němu tatínek jde,jenže tatínek to nerespektuje..Někdy se mu podaří malého, již vysíleného, uspat a někdy taky ne..to pak o5 začne malý plakat a chtít maminku,nebo tatínek vstane s tím,že Lukášek chce jen pusinku,což není pravda ,tak zas pláče.....a usíná mezi 22.15-22.30…V noci se samozřejmě budí minimálně 3-5×.Se spánkem máme problémy od narození. Před půl rokem jsme chodívali spát dříve,ale s nočním spaním to byla katastrofa vždy, protože pokud se vzbudil pouza 5×,brala jsem noc jako klidnou,nebot se většinou budil vícekrát.....Mám nervy totálně nadranc z vyčerpání. Jinak Lukášek prospívá normálně nemá žádné problémy,naopak, je to spíše hodné než problémové dítě. …Maminky,prosím, poradte co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
661
25.12.11 23:06

Malá mi spala přes den do dvou a půl roku a večer chodila spát v 7 a ráno spala až do 8.Malý mi od roku a půl nespí.Teď jsou mu tři a nespí ani celou noc.Když jsem u PC, tak je schopen sem za mnou přijít i 3×, ale každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
25.12.11 23:14
kvetki píše:
Jsem už opravdu bezradná,maminky,prosím,poradte! Můjlukášek,2,5 roku už tak měsíc špatně usíná,spí.Vstává v 8 hod do 9 hod,polední spánek jsem mu už posunula cca od 12-13hod do 14-max.15hod(cca 1,5-2 hod),a pak ne a ne jít večer spát,ne a ne usnout. Přitom je ospalý a unavený. Pokední spánek jsem zkoušela zrušit,ale byla to s nímhrůza,a chtěl spát pak mezi 15-18hod. Jdeme spát ve 21-22hod,dříve je bdělý jak rybička.Uspávání 3/4hod až 1hod nepomáhá. Vyprávím i pohádky,nepomáhá. Pak už odmítnu uspávat,odcházím z ložnice, a Lukášek spustí,já chci tatínka(maminku),a pláče ..a já nechi at k němu tatínek jde,jenže tatínek to nerespektuje..Někdy se mu podaří malého, již vysíleného, uspat a někdy taky ne..to pak o5 začne malý plakat a chtít maminku,nebo tatínek vstane s tím,že Lukášek chce jen pusinku,což není pravda ,tak zas pláče.....a usíná mezi 22.15-22.30…V noci se samozřejmě budí minimálně 3-5×.Se spánkem máme problémy od narození. Před půl rokem jsme chodívali spát dříve,ale s nočním spaním to byla katastrofa vždy, protože pokud se vzbudil pouza 5×,brala jsem noc jako klidnou,nebot se většinou budil vícekrát.....Mám nervy totálně nadranc z vyčerpání. Jinak Lukášek prospívá normálně nemá žádné problémy,naopak, je to spíše hodné než problémové dítě. …Maminky,prosím, poradte co mám dělat?

tak mám pocit, že jsme ty naše kluky rozmazlily uspáváním, že jak se vzbudí, tak to vyžadují.Dneska už mě to naštvalo, tak jsem mu řekla, aby si lehl s malou(7 let) a zavřela jsem dveře a usnul, což jsem se teda divila počítala jsem s tím, že se bude vzstekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
26.12.11 06:50

A co ráno zkusit budit dřív a dávat spát dřív po obědě? Nebo fakt nedat spávat po obědě, ale večer třeba už v 18 :nevim: U nás to bylo se spaním taky masakr, ještě teď (3,5 roku) nespí celou noc. Ale hooodně se to zlepšilo, když přestala spávat po obědě.

• Citovat
  • Upravit
50186
26.12.11 10:30

Náš skoro dvouletý syn poslední měsíc taky nechce chodit spát, kolikrát mi usne až po 23h a to ho dávám do postýlku po 21h :cert: Ráno vstává mezi 8 - 10h, spát chodí po obědě tak na 2 hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 17:36
MUFICE píše:
Náš skoro dvouletý syn poslední měsíc taky nechce chodit spát, kolikrát mi usne až po 23h a to ho dávám do postýlku po 21h :cert: Ráno vstává mezi 8 - 10h, spát chodí po obědě tak na 2 hodinky.

Ahoj náš dvouletej syn tak nechodí spát,ale taky kolikrák usne až kolem 23h,a toho taky dávám spát dřív.A ráno vstává kolem 7-9h.A po oběde kolikrát nespí vydrží celí den ale pak jde spát dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí