Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mam 2mes. mimco, ktere s sebou v noci uz pekne mele..sice je leto a teplo, ale stejne zvazuju spaci pytel, protoze vsechno odkope:( nechci nejak moc utracet, chtela jsem vyresit ikeou, ale zaujal me i polopytel od emitexu, ktery vlaste vypada jako polodupacky. mate ho nekdo a jak jste spokojene? jsou vzdy 2 vel. dood 6mes. Ma to v lete vubec smysl kupovat nebo radsi mimco vic obliknete? a pokud mate ikeu, je ta kvalita ok? A hodi se na leto?
Já teda mimino v těchto vedrech přikrývala jenom plínkou a pokud se odkopalo, tak se odkopalo, teplo bylo dost i v dupačkách… Měla jsem květnové mimino a spací pytel jsem začala používat až na podzim/zimu, v létě bych ho netrápila…
Taky jsem používala spací pytel jen na podzim a zimu, v létě ne. Měla jsem z Ikey, obě velikosti a přišly mi teda dost teplé…A kvalitou byly super, sušila jsem v sušičce a bez problémů…
@kittysha Tento spaci pytel mi prijde na leto opravdu teply. Nas prcek spi v letnim pyzamu a az k ranu, kdyz uz je chladneji od okna, tak ho dam do letniho pytle, ktery je jen z lehke bavlny. Ten pytel z Ikey ale mam. Spal v nem docela dlouho, nez vyrostl ( je to zimni mimino ) a spokojenost
Skoda, nemaji vice velikosti.
IKEA super, ale souhlasím, že na zimu. Je hodně teplý. Jinak do něj půjdu na podzim zas, je za výborný peníz.
@rajada taky mam kvetnove, jak je horko mam ji jen v bodycku, nekdy ani nedavam pyzamo, pak prikryju pli.ou, ale to se vzdy odkope, taxem si rikala kdyby byl nejaky tenci pytel..
@kittysha
tak dej bodyčko a polodupačky… když bude horko, polodupačky sundáš, když chladněji, tak je zase nasadíš, ale zakrývat nebo strkat do spacího pytle, to by se tam (teda aspoň ta moje) uvařila… Mám fotky z loňského srpna, to mi dcera spala jenom v plínce (pampersce) a nezakrývala jsem ji ničím… ![]()
Teď jsem po nich v IKEE zrovna koukala a ten malý zelený koupila. Myslím, že mají 2 velikosti a dokonce rozlišení na letní a zimní.
http://www.ikea.com/cz/cs/search/?…
z mého pátrání: zářivě zelený TORVA za 299 je malinký zimní, bílý s motýlkem VANDRING za 299 je také malinký, ale o poznání lehčí, klidně na jaro/léto. Malý je ještě BARNSLING (růžový nebo modrý), ale ten jsem neměla šanci ošmatat, protože byly vyprodané. A z těch větších se také lyší v hřejivosti.
Ikea pytel je hodne teply a ja s nim nemam mc dobrou zkusenost, byl hodne uzky, dite jsem do nej rvala pod tlakem a meli jsme ten typ se zipem uprostred a jednou jsem nasla malymu na krku normalne strangulacni ryhu, asi jak se tocil dokola a ten pevny okraj se mu pritisknul na krk. Bezela jsem s tim tehdy i k dr, ktera mi mou domnenku potvrdila. Od te doby pouzivam pouze perinky i pro mala mimina, protoze mam ze spacich pztlu hruzu ![]()
(a nedavno me dost vykolejila i ikea perinka, jak ten povlak nema zapinani, tak mimino zalezlo dovnitr do povlaku, obalilo si hlavu perinou, tam jecel, ale nebyl skoro slyset pres tu perinu, vytahla jsem ho naprosto hysterickeho, rudeho, zpoceneho
) Co se spani tyka, tak uz ikee neverim
A „polopytel“ ame popovak klasiku a po sestinedeli uz jsem moc nepouzivala, jak kopali nozickama, tak si ho prakticky sundali.
Druhy spal pres leto zavinuty natesno v tetrapline, treti byl listopadovy a spal v merinozavince.
@lucsta měla jsem tento:
http://www.ikea.com/…ts/20197487/ pro miminko do 6 měsíců, ale s motivem slona, ten už se teď asi nedělá a pak tento:
http://www.ikea.com/…ts/90130078/
Teď koukám, že tam mají ještě více druhů, já kupovala před dvěma roky a před rokem a půl
.
Ahoj, kamarádka místo pytle používá povlak na polštář a osvědčil se