Spálenina na břiše - poradíte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.12.24 08:21

Spalenina prosim o radu - bricho

Dobry den ja…, jsem vcera chtela rozpustit cokoladu ns vareni ve vodni lazni a hrnec bez ucha mi sjel ze sporaku..spalila jsem ai bricho z poctatku to 12×5cm cca odhadem ale odpoledne se mi tam udelal obrovsky puchyr. Pridam fotku nez se udellai puchyre. Puchyr jinak je jeden obrovskej a asi 5 malickych, ale nsvypads to vubec vabne. Prosim o radu co sctim velkym puchyrem? A cim amazat? V lekarne mi dala na to bez puchyru mast se stribrem malou jenze ja ji skoro zdelala a puchyre naskakali az potom. Poradi nekdo co ted? Pripadne co s puchyrem? Dekuji.

Bricho- Pridavam foto zatim bez puchyru..dalsi se mi nechteji davat jak jsem psala nrni to hezky pohled.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13744
15.12.24 08:25

Je to docela velké zranění, měla bys s tím jet na pohotovost. Mohla by se ti tam něco dostat nebo by to mohla zůstat ošklivá jizva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
15.12.24 08:26

Na pohotovost, resp chir. ambulanci. Foto bez puchýřů je nám tu k…když tu není aktuální stav ale dle popisu to je určitě na lékaře

Příspěvek upraven 15.12.24 v 08:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 08:27

@AnastazieB nehodi se mi s nemocnym synem malym jet na pohotovost. (To se resi na chirugii?) Mozna bych zasla zitra..

• Citovat
  • Upravit
35586
15.12.24 08:30
@Anonymní píše: Více

8o tak si sežeň hlídání. Kamarádka se opařila a hned si ji tam nechali a byla na transplantaci kůže. A taky to ze začátku vypadlo jak to nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 08:39

Kdyz vyrazim zitra tak na chirurgii? dekuji

• Citovat
  • Upravit
65006
15.12.24 08:57

dcera měla menší popáleninu na noze a jela rovnou na popáleniny, tam chodila i na převazy. Ale bydlí ve městě, kde je fakultní nemocnice a popáleninové centrum. Takže pokud to máš v dosahu, tak tam. Jinak ta chirurgie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 09:02

@vokishka aha no me to krome velkeho puchyre zas tak hrozny nepripada. A mco sem i nehodi tskle nekam litat. Ani v minulosti kdyz jsem se spalila jsem nikam nejezdila nikdy. Normalne si na to mohu sahnout apod a neboli to.

• Citovat
  • Upravit
4739
15.12.24 09:18

No a to ze to neboli, tak muze znamenat i to, ze ta popalenina je zavaznejsi a spalila nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 09:20

@Basha3 kdyz na to saham tak to citim jako to kam saham. Ale puchyr nemackam a to okolo je dobrý. Jen nevim co s velkym puchyrem. Divala jsem se a popaleninove je dnes zavrene, nevim zss berou vubwc zitra treba bez objednsni..a na chirrgii toto asi neresej

• Citovat
  • Upravit
8394
15.12.24 09:22

Tak jaké jiné rady zde očekáváš? Na pohotovost se ti nehodí jít, možná (???) bys tam zašla zítra….., takže co ti máme poradit? 8o to ti nikdo syna fakt nemůže pohlidat? Chceš z toho mít větší zdravotní problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 09:24

A kam s tom o vikendu mam lezt? Na pohotvosti mezi nemocnymi preci neresi popaleniny ne? Na churrgii kde resi urazy?

• Citovat
  • Upravit
6626
15.12.24 09:28

Popálenina je úraz. :role:
Nechoď nikam, vklidu počkej doma, až se ti to pořádně zanítí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
15.12.24 09:32

Na chirurgii se normálně popáleniny řeší..ošetří te tam a pokud má nemocnice popáleninové oddělení tak tam bude dost pravděpodobné nějaký lékař mající službu na oddělení takže si ho mohou zavolat na konzultaci…jinak bez toho že se ti na to někdo podívá tak těžko radit co na to. Puchýř se obvykle sterilne propíchne, velké se i ostříhané na vypouklá kůže, spodina se ošetří dle toho jak vypadá odpovídající masti na popáleniny a maximálně ob den se chodí na převazy.
Když si zlomíš nohu a nebude se ti to hodit tak taky půjdeš k lékaři až za 3 dny? Popáleniny není radno podceňovat. Neříkám letět tam s malým puchyrkem ale když to máš takhle větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22003
15.12.24 09:34

Popálenina s 12 centimetrovým puchýřem je úraz, se kterým jsi už dávno měla být na chirurgii.

Tuto radu nechceš… tak co tady čekáš? :roll: :roll:

Nech to být – naplácej si na to nějakou další mast a v klidu počkej, až se tam udělá pořádný zánět. Až ti ho potom složitě vyléčí, tak si jen nestěžuj, že dvoudílné plavky už na sebe kvůli jizvám víckrát nevezmeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák