Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, chci se zeptat, zda dnes někomu nepřišel tento email:
Exekuční příkaz od nějakého Bohuslava Dvořáka… prý ze Exe. úřadu v Sokolově?,
Je tam samozřejmě zazipovaná příloha, kterou jsem neotevřela… počítač mi to nepustil… nicméně,.. přece jen se chci ujistit… jestli někdo také něco takového dostal…
pokud vím, tak žádné nesplacené dluhy nemám… takže mě požadovaná částka kolem 30 000
docela překvapila…
no, snad je to teda fakt spam ![]()
@Selfi exekucni prikaz se nedorucuje e-mailem (dorucuje se stejne jako usneseni v obcanskopravnim rizeni, tedy do vlastnich rukou - posta, soudni exekutor…, popr. osobne pri jednani nebo datovou schrankou), takze myslim, ze muzes byt naprosto v klidu a rada, ze tvuj pocitac prilohu neotevrel…
Příspěvek upraven 15.07.14 v 15:16
Je to vir prilohu neotevirej:Exe prikaz se neposila emailem..
Mě zase dnes přišel exekuční příkaz od Alexander Manakov, ex. příkaz číslo 015729/2014-484. radši ani neotvírám
Holky vzdyt jsou toho plny zpravy.je to vir tak hlavne neotvirat a smazat!
Už tu o tom jedna diskuse jede…
https://www.emimino.cz/…kuci-196841/
Nikdy, nikdy, nikdy nereagujte na to, když po vás chce někdo mailem prachy. Nic neotvírejte a na nic neklikejte. Tečka. Pokud opravdu máte někde dluh, budou s vámi komunikovat jinak než mailem.
http://www.ekcr.cz/…i-15-07-2014?w=
Mně to přišlo s různými jmény exekutora dvakrát, ani mě na vteřinu nenapadlo, že by to bylo pravé.
Holky, díky
, no… na 90% jsem si taky byla jistá, ale přece jen jsme se stěhovali, takže kdyby mi něco nebylo doručeno poštou, tak bych to nezjistila..takže trochu mě to v první chvíli leklo, že jsme něco někde zanedbali…
poprosím asi o smazání diskuze… zbytečně pojedou dvě… každopádně.. děkuji ![]()
Jde o foto stažené z FB stránek čapopisu dTest s následujícím textem: „Pamatujete si na podvodné emaily upozorňující na nepovolené přečerpání vašeho účtu? Nyní podvodníci přitvrdili a rozesílají exekuční příkaz. K emailu je připojen soubor označený jako „prikaz“ Jedná se o podvodný e-mail, neodpovídejte na něj a rozhodně neotvírejte připojenou přílohu.“
Ano, je to spam. asi dneska rozesílali další várku, přišlo mi to taky ![]()
@cukratko33 píše:
Taky mě to přišlo ale věděla jsem že je to podvod
holky, já jsem prostě asi máklá, no..
mě přijde tak nepravděpodobně, že by mi tak známý spam přišel, že mi snad pravděpodobnější přišel ten exekuční příkaz
.. já jsme v tomto pořád taková naivka ![]()
nicméně… vše smazané, holt musím se vrátit na zem a být realista ![]()
To je hrozny tohle.. Na kazdym rohu podvod..
OT: me zas minule furt prozvanelo cislo +995… A jsou to pry podvodnici z Gruzie. Cekaji az zavolate zpatky a prozvaneji i nekolikrat za sebou i v noci. ![]()