Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte podobné zkušenosti s vaším miminkem a nemáte radu jak na to! 😊
Syn 7m vždy docela v pohodě usne (v mléčném koma) a spí třeba 4h (od 7 do 11). Potom se probudí, tak ho nakojím a uložím zpět, ale on se vždy v postýlce začne po 10-15 min vrtět a začne plakat. Když ho ukonejším, zase spinká, ale to schéma se stále opakuje. Jediné východisko potom je, si ho vzít k sobě do postele, nakojit ho a on je spokojen.
Přitom předtím v pohodě ve své postýlce spal. Před měsícem jsme měli všichni covid a přijde mi, že od té doby hodně špatně spí.
Nemáte rady co s tím? Společné spaní je sice fajn, ale stejně bych ráda spala v posteli jen s přítelem..😁
Ještě info:normálně kojen, příkrmy jedeme, dokonce i kaši na noc, aby fakt spal déle.. začal teď už mít náznaky lezení, tak jsem si říkala, že by to mohlo být tímhle vývojem, ale nevím..
Spánku zdar!
Haha, závidím že ti spí 19-23, si můžu nechat jenom zdát. Kolem půl roka se nám mladší taky nastěhovala do postele, neb se kojí co hodinu, dvě. Teď má 13 měsíců a je tam furt, často i se starší pětiletou. Nejsme žádná kontaktní alternativní rodina, ale holky zjevně kontaktní jsou, tak jsme to přijali jako fakt a nebojujem s tím, je to zbytečný. Navíc probouzet se tím, že se ke mně tulí z jedné strany jedna, z druhé druhá…
![]()
U nás je to stejný. Dělala jsem to tak u druhýho i teď u třetího. Nejdřív spí v postýlce a pak se mnou a kojim v leže. Kdybych to věděla i u prvního tak to dělám taky tak. Vyspime se všichni.
Myslím si, že jediné co pomůže je vyčkat. Chce být s vámi
neodpírej mu to, je ještě malinký…
Já mám zase opačný problém
dcerka od narození vyžaduje pouze spaní u sebe v postýlce a ještě sama v místnosti!! Dokud je někdo v ložnici, tak neusne a řve. Jakmile zavřu dveře, tak je ticho a slyším jak si spokojeně oddechuje ![]()
Co já bych za to dala, kdyby chtěla spát aspoň občas s námi, abych se s ní mohla pomačkat ![]()
Zrovna kaše může mít opačný efekt…jsou to sacharidy, je to těžké na trávení… takže to může spíše budit než aby spal dýl.
@Cucajz taková byla starší, a ejhle, úderem třetích narozenin začala courat k nám ![]()
Ja jako bezdetna tvrdila, ze s miminem v posteli spat rozhodne nebudu
spi tam s nami od 4 mesicu, protoze mel tenkrat bojkot kojeni a kojil se co hodinu a to jsem fakt nedavala, abych k nemu vstavala. Ted ma 7 mesicu a spi 20:30-1(nekdy 2) a od te doby se koji co 2 hodiny az do rana. Takze v posteli zustava dal, protoze uz jenom to probouzeni na kojeni je pro me peklo, natoz abych ho jeste tahala z postylky. Nema smysl s rim nejak bojovat, clovek to musi prijmout jako fakt
@KKK85 vím, zkouším to i bez😁 ale s tou večeří spí trochu déle
tak
my jsme koukám výjimka. Tady spaní v posteli nefungovalo nikdy.! Od malinká ve své. Akorad jsem spala ve stejné místnosti. Teď 9m už po několikáté spí úplně sama.
tady vlastně nefunguje ani nějaký uspávací rituál nebo tak. Žádné zpívání, básničky, čtení, povidani, šum… Tady se asi musí unavit
.
Pojmy jako společné spaní, uspávání… Neznám.
@Atisia
Můžeme si podat ruce
na jednu stranu je to paráda, žádné 2 hodinové uspávání ![]()
Moje zkušenost je, že od nějakého 8m do cca roka je ten spánek horor. A pak to přešlo. Přijde mi, že to tak má v tomto věku spousta miminek.
Taky jsem neznala, děvčata… Pak jsem si pořídila mladší a znám je všechny důvěrně ![]()
Normalne, zleva pritel, zprava mimino!
Uzivej si, ze ti v te posteli na jistotu usne a v noci nakojis v polospanku.
A ma to jeste jednu obrovskou vyhodu - pokud se mimino koji hned pri prvnim zavrteni, tak se koji taky v polospanku, nebudi se a pokud budes kojit dele a odstavis, mimco plynule prejde do zcela bezproblemoveho celonocniho spanku (a bude spat jak parez), ktery ve dvou trech ctyrech letech jako kdyz najdes.