Spánek půlhodiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
113
2.4.25 07:44

Spánek půlhodiny

Ahoj, obracím se s dotazem. Malé bude 11 měsíců, asi od 4 měsíců si jede jen spánek pul hodiny. Teď má někdy ještě 3 za den, někdy zvládne 2. V noci spí hezky, ale když byly třeba zuby a v noci spala jen 4 -5 hodin, přes den se to si nijak neprojevilo. Už jsem trochu zoufalá, člověk přes den nic moc nestihne. Mám načtený ebooky od Mimispánek apod, ale nic. Přijde mi, že nedokáže přejít z toho lehkého spánku do hlubokého, tak mě napadlo, jestli nemáte zkušenost s nějakými bylinky na lepší spánek? Nebo jestli to tak někdo měl podobně a změnilo se to? Ja si říkala, ze to chce čas, ale po pul roce ztrácím naději 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2675
2.4.25 08:02

Tak mala ma 6 mesicu a taky ma 3 spánky denně v rozmezí půl hodiny-hodina, sem tam se stane, že si zdrimne víc, ale to je tak jednou za tyden. Ale tak já to neřeším, když ji to stačí a není pak omrzla :nevim:

Jinak já vse dělám s ní, a to jako ona je fakt hodně živá a zda se mi, že stíhám vse ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.4.25 08:05

Měly to tak obě moje děti, s výjimkou jízdy v autě nebo náhody v kočárku :mrgreen: Lepšilo se to až s přechodem na jediný denní spánek a to jsem ještě musela vychytat, že jsem po cca 20 minutách vlezla k dítěti a jakmile se začlo šmrdlat, tak jsem ho hned uklidnila a pomohla mu upadnout do hlubšího spánku. Pak byly schopní dát ještě tak hodinku cca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7286
2.4.25 08:08

Prosím tě buď ráda že ti spí v noci. Mi tak dcera spala od narození asi do 7-8m.. několik krátkých spánku za den… jen v kočárku dokázala spát dlouho. Pak se to samo změnilo a spala dýl.. pak kolem roku ji stačil jeden spánek po obědě asi na dvě hodiny.. a v necelých dvou letech přestala spát přes den úplně.
A já to nikdy nějak neřešila.. spala jak spala.. za mě bylo nejdůležitější že spala celou noc a já byla vyspaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.4.25 08:09

Syn mi takto začal spát hned od začátku. Bylo to veliké rozčarování…
V kočárku spí déle, ale i tam se stává, že spi jen hodinu. Doma pouze 30 min jako hodinky.
Teď jsou mu 4 měsíce a nečekám že se to zlepší. Prvorozená spala doma pravidelně i 2h a v noci se budila max 2×…
Radu nemám bohužel..sama si ráda počtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
2.4.25 08:39

@Taodsedla304 a když by spala v kočárku, jak dlouho by spala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35753
2.4.25 08:47

Většinou se to zlepší, když je těch spánku min, kolem toho roka pak je už i jen jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.4.25 09:06

@suzka1 v kočárku jak kdy, občas se stane že tu hodinku dá, tak jsem jezdila pravidelně, že by se to mohla nějak naučit a přenést do postýlky, ale bohužel, je jak hodinky 😀 pozorovala jsem ji na chůvičce, padne 30 minut, blik a je vzhůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
2.4.25 09:19

@Taodsedla304 je otázka, jestli chces, aby vice spal, nebo aby vice spal doma a ty sis doma neco udělala. Moji kluci, dvojčata, spali 2-3 hodiny, ale jedině, když se jelo v kočárku, takže jsem doma samozřejmě taky nic neudelala :D Ale kluci byli krásně vyspani a ja psychicky odpocinuta a po půlroce celkem i dost hubená :D Ale nekomu ten pul hodinovy spanek prostě stačí. A pak dělá co? Hraje si pod hrazdickou, objevuje? To si pak můžeš dále něco doma dělat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.4.25 09:49

Jinak samozřejmě jsem zvyklá s ní tím pádem dělat hodně věcí, ale některý věci třeba nejdou. Ted třeba potřebuji umyt koupelnu parním čističem 😀
A nešlo mi o nějaké “utišování” ve smyslu, že to mám ještě dobrý apod.. já si psala o rady, protože na ní vidím, že je pak brzy unavená a protivná a vím, že prodloužení spánku by ji pomohlo a věřím, že to takto má více dětiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.4.25 09:52
@Taodsedla304 píše: Více

Tak jedině jak jsem psala já - než se začne probouzet, být u ní a uhojdat jí hned znovu do spánku - dudlík? Chycení ručiček? Dělání šššš? Nevím, co na ní platí.
Anebo jako spousta jiných maminek naložit do kočárku a prostě jezdit, aby déle spala. Já jednu dobu objížděla i autem blok, aby mi dítě usínalo bez jekotu. Jsou to prostě zlatíčka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.4.25 09:52

@suzka1 Nee, už všude leze, staví se apod, takže zlatě když jen ležela, to jsem udělala věcí 😅 ja neříkám, ze tady potrebuji furt mít barák jak ze škatulky a dělat různý věci, ale jde mi o tu pomoct navodit ten hluboký spánek 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
2.4.25 09:53

Ja neudelam doma vubec nic, jelikoz malej vyzaduje u vsech spanku moji pritomnost, jinak se okamzite probudi. Takze lezim/spim s nim 3× denne a i celou noc od 7 vecer.
Kolik myslis, ze toho doma udelam? :mrgreen:
Ale nemenila bych.
Btw ten ebook je napsany z casti umelou inteligenci, pani doktorka, ktera je udajnou autorkou, je vymyslena neexistujici osoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
2.4.25 09:56

@unuděná to různě zkouším, asi dvakrát mi pomohlo ji dát po probuzení mléko, to pak ještě usla. V kočáru je to podobné, občas se stane že dá hodinku 😀
Nevadí, budu čekat na zlepšení dal 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401