Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nechte ji spát, když to potřebuje. Nepopisuješ nic, co by mě nutilo něco řešit ![]()
Nalila bych si sklenicku, sedla na gauc a byla happy jak dva grepy ze nemam dítě, treba jako bylo to moje ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat. Mám půlroční neteř a nezdá se nám, že často spí. Je to samozřejmě jak kdy. Ale z pravidla spí od 20h tak do 3h (někdy se vzbudí i dřív). To ji dají nutrilon (od malička není kojená) do půl hodiny zabere a spí tak do 6-7h. Pak je max. hodinu vzhůru a zase usne. Spí skoro po každém jídle. Dáváme příkrmy - zeleninové polívky, ovoce, přesnidávky. Chvilku si hrajeme a už si mne oči a padá ji hlavička. Dám jí lehnout a hned spí. A usne třeba na hodinu a půl. Nespí min jak 45 min. Během dopoledne usne aspoň 3× a odpoledne je to podobné. Snažíme se jí rozptýli, aby neusínala, ale nějak to nepomáhá. Zatím ještě ani neleze po čtyřech, nevydá ani slovo, žádné zoubky, vlásky, pomalu sedá.
Myslíte, že je to normální?
Měli by jsme to konzultovat s lékařem?
Děkuju za odpovědi
Holka v tomhle věku spala taky ještě docela hodně, přes den nevydržela dýl jak 1-2h vzhůru
Ale až tolik asi nespala. Těžko říct, pro váš klid bych to s někým zkonzultovala. Ale my to dítě nevidíme, tak těžko soudit takhle na dálku
To, že neleze, nemluví, nemá zuby, to je úplně normální. Dcera začala lízt až v 9m a první zub má teď v 11m ![]()
Neleze v roce to je divné a že pořád chce spát konzultovala bych to s dr to není normÁlní my máme 2 letaka a spí před sen hodinku a večer v 8 jde a vstává mezi 6 až půl 8 někdy straší už po 5.jaký je jeji den te malé?co dělá
jeee co ja bych za to dala kdyby petimesicni syn pres den naspal aspon hodinu
kdyz je unavena urcite bych ji nechala spinkat, na lezeni i zoubky ma jeste cas, nejake zvuky by vydavat urcite mela ale na prvni slova ma taky spoustu casu… urcite chodi na pravidelne prohlidky a kdyby s ni bylo neco v neporadku doktor by to mel poznat… zminit to na nejake prohlidce muzete ale specialne bych tam kvuli tomu nechodila
@Milacek2016 vzbudí se, nají se, napije, dáme ji na deku, vykládáme, snažíme se jí učit něco nového, různé zvuky, třeba Red jsme učili autíčko, mlaskat, bouchat na podlahu aby to dělalo zvuk, snažíme s ní vymýšlet různé věci, chodíme ven. Jen při hraní nevydrží déle jak půl hodiny. ![]()
@Anonymní píše:
@Milacek2016 vzbudí se, nají se, napije, dáme ji na deku, vykládáme, snažíme se jí učit něco nového, různé zvuky, třeba Red jsme učili autíčko, mlaskat, bouchat na podlahu aby to dělalo zvuk, snažíme s ní vymýšlet různé věci, chodíme ven. Jen při hraní nevydrží déle jak půl hodiny.
Pro klid v duši to maminka na preventivce samozřejmě zmínit může. Vždyť teď někdy musela být nebo brzy bude. Ale děti jsou různé, některé děti nespí od pár měsíců vůbec, některé jsou spavé. Spíš se soustřeďte na to, co už umí, nic ji „násilím“ nenuťte dělat. Ona časem ke všemu dojde.
možná ji unavujete právě intenzivním věnováním se jí… to asi přeháním, ale ono na tom taky něco může být.