Spánek v posteli 3týdenní mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9658
25.12.15 12:46
@marketak5 píše:
Já nejsem zastánce spaní s miminem v posteli nebo nějakého extrémního uspávání a dělání cavyků..a stejně taky uspávám. Mysím, že 3týdny je moc málo ještě, ale toť můj názor. je to hodně malinký miminko, my máme 3m a taky ho nenecháme nějak moc vyřvat. Zkoušeli jsme dát do postýlky a číst pohádku, řval půl hodiny a pak mi vyčerpáním usnul v náručí. Tak nevím. Četla jsem, že ty metody jsou nejvhodnější až od 6m (např. Estvillova metoda) a určitě to pak zkusíme, zatím mám v náručí a jsem na gymn. míči (asi čtvrt hodiny a spí).

ten konec je naprosto dokonalej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.12.15 13:23
@Conulka píše:
@Makyna K. nevím co radily holky, ale pokud máš šikovné miminko co umí spinkat samo, tak to využij
vykoupat, nakrmit a šup s ním do postýlky, pusinku a jít
naše malá byla taky taková a je to super
pokud máš většího závisláčka, tak ve vašem věku bych se mu věnovala a uspávala ve vaší blízkosti (náruč) a pal když spí tak do postýlky
vyřvávací metoda je od ukonč.6,m a jen na úplně fyzicky a psychicky zdravá miminka a pokud to po pár dnech nezabere, tak i tak je dobré to ukončit

sdílím naprosto stejný názor…univerzální metody nejsou, stejně jako nejsou univerzální děti. taky jsem měla štěstí, že je naše malá (tak nějak ve všem) celkem poddajná a neváhám toho využít. A musím říct, že je hodně samostatná a šikovná. jsem ráda, čekáme druhé. kdyby taková nebyla, s druhým bychom počkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.12.15 18:12
@reinkarnace píše:
sdílím naprosto stejný názor…univerzální metody nejsou, stejně jako nejsou univerzální děti. taky jsem měla štěstí, že je naše malá (tak nějak ve všem) celkem poddajná a neváhám toho využít. A musím říct, že je hodně samostatná a šikovná. jsem ráda, čekáme druhé. kdyby taková nebyla, s druhým bychom počkali.

Hoď sem recept na tvárné poddajné dítě. :mrgreen: První je paličák, a malá bude tvrdohlavá hysterka ve znamení berana. :roll: Nechat ty dva vyřvat, tak tu mám brzo sociálku, protože v tomto ohledu jsou dost neúnavní. Kluk vydržel ve 20 měsících vřískat hodinu a čtvrt na plný grády, protože mu pohádku na spaní nešel číst tatínek, ale maminka. A odmítal si v tý postýlce lehnout - seděl tam, oči se mu zavíraly, ale ječel a nelehnul si ani za nic. :zed:
Malá při každé nepohodě vříská, jako by ji někdo minimálně trhal nohu. Období vzdoru s ní bude asi chuťovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.12.15 18:34

@Svistice já musím se skromností přiznat, že mám spíš dítě pro začátečníky…ale taky jsem dost důsledná. hodně věcem jsem se snažila předcházet už od začátku (nezvykat ji na určité věci, vše jsem vždy hodně dopředu a trvala si na svém - někdy jsem až přehnaně zásadová, ale hold jsem ráda, že máme pevný režim a neuhnu z něj..kor s vyhlídkou na brzký příchod druhého) recept nemám a ani to dost dobře nechápu, že je tak pohodová - s manželem jsme oba dost temperamentní a kliďas není ani jeden. Ale těhotenství i porod jsem měla luxusní a pohodové, dbala na zdravou stravu..těžko říct, co zafugovalo. Faktorů je vždycky moc. U druhé se snažím dělat věci stejně ale bohužel, nejde to ani z poloviny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
25.12.15 18:41

Tvé dětátko tě potřebuje :srdce: :hug: Nenechat vyřvat, být s ním a být mu oporou v době potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
25.12.15 18:46

…spala jsem s první dcerkou v posteli a ted spím i s druhou a moc si vychutnávám kontakt, blízkost s maličkou v posteli. Neumím to jinak. Má rada: jednej dle svého instinktu a ne dle toho co na to ostatní a nebo jak to ostatní dělají. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
25.12.15 18:47

@Makyna K. Rid se instinktem a ne tim, co by se melo delat :roll: zezacatku mi dite usinalo 6 mesicu v postýce samo bez kriku, proste usnulo. V 6m se to zmenilo a usina u me v posteli, a co. Ono se to jeste tolikrat zmeni. Ja jsem vyrvavat nenechala nikdy, no, 3 tydenni dite ma zakladni potrebu matky, jidla, spanku, tak mu to doprej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.12.15 21:46

Vyřvat ve 3 týdnech ani náhodou 8o Holky spaly, až na občasný párdenní období, v postýlkách od narození a samostatně usínat jsem učila od konce šestinedělí. Buď stejně samy usly a když plakaly, nechala jsem minutu dvě a stejně pochovala nebo dala dudlík. Ten jsem pak začla omezovat, až na noc nebyl vůbec. A prostě postupně protahovat, ale vyřvat určitě ne. Nejmladší je teď rok a zuby celkem prožívá, tak aby v noci nebudila ségry, dám teda s největším sebezapřením dudlík, když začne najednou řvát. Po pár dnech zuby pominou, ale potvora dudlík chce dál, takže pak bývá jedna noc uřvaná, protože krom důvodu bolesti odmítám dudel v noci. Ale to je vidět, že se vyloženě vzteká, pochovat ani nechce, jen držkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.12.15 21:54

@zuzouš to chce výdrž..taky jsem zásadová :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.12.15 22:18

@reinkarnace však já vydržím, když vím, že jí zuby nebolí, tak ať si třeba tím řevem zauzluje jazyk, jen je to otravný, když se snažím z druhý strany zdi spát :zed: A když jí zuby bolí, tak ona prostě během vteřiny spustí něco neuvěřitelnýho a i v náručí se uklidňuje blbě, trvá to dlouho. Takže zbaběle vyměknu a udělám si to co nejjednodušší- a dám dudlík. Ale už jsme se s mužem zařekli, že příště vytrváme, dostane calgel a šmitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15223
25.12.15 22:36

@zuzouš Vážně píšeš o ročním dítěti 8o Neumím si představit, že se snažím usnout zatímco za zdí brečí moje dítě a je úplně jedno z jakého důvodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
25.12.15 22:51

@zuzouš Ty vado, já jdu radši odsud, než by se mi udělalo zle. Pročetla jsem zběžně jen pár příspěvků, ale tohle je moc. Dcera spí s námi v posteli od třech týdnů života.. tady je to asi víceméně zbytečné, ale.. já jsem zase ráda, že jsem zásadová v jiných směrech, třeba ve směru nenechávat dítě vyřvat, nemazat mu do pusy sr. čky typu Calgelu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
25.12.15 22:52
Přesně, ale tak co, hlavní je přece DŮSLEDNOST, ne?
@Alušáček píše:
@zuzouš Vážně píšeš o ročním dítěti 8o Neumím si představit, že se snažím usnout zatímco za zdí brečí moje dítě a je úplně jedno z jakého důvodu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
25.12.15 22:54
@Alušáček píše:

s naprostým klidem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
25.12.15 22:57
To pro mě není důslednost, ale naprostá neschopnost vcítění se a možná i nějaká osobnostní porucha.
@reinkarnace píše:
s naprostým klidem :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí