Jak je to se stolicí?

115
21.12.15 21:41

Jak je to se stolicí?

Malé je 13 týdnů a asi tak 3-4 dny neměla stolici, před těma pár dnama ji měla, řekla bych, že v ní bylo trochu hlenu/slizu, možná byla i zbarvená do zelenožluía,… nepřijde mi, že je nemocná, normálně se hýbe, povídá si, nasmívá se.. spavější byla akorát po očkování… co by to mohlo i být? Četla jsem, že kojené mimčo může být až týden bez stolice,..ale před měsícem asitak kakala každej den, max. obden, tak mě to trošku znejistilo, že teď už tak týden dva to je po třech, čtyřech dnech.. :-) půjdeme teď na naušničky, tak jestli to říct doktorce?

Váží zhruba 5,25 kg, podle doktorky je to trošku macíček, vydrží už celou noc spát, ale jsem hrozný plašan a je to moje první dítko, tak mě znejistilo i toto:

„6. Jak vypadá tzv.“hladová stolice“?
Mluvíme tak tehdy, jestliže jde o špatně prospívajícího kojence s plochou váhovou křivkou.
Stolice je tmavě hnědá, málo obsažná a masťovitá, s velkou příměsí hlenu. Někdy ale může být brčálově zelená, je jí také málo a je velmi řídká.
Pozor!  Většina kojenců se o svou dávku velmi vehementně hlásí křikem, ale jsou děti, které jsou klidné, tiché, je třeba je každou 3. hodinu k mléčné dávce budit. Jestliže maminka  (hlavně v prvních 6. týdnech věku) podlehne dojmu, že když dítě spí, tak mu asi pití stačí a kojeneček dostává méně mléčných dávek, než by skutečně potřebovalo, mohou se tyto zelené stolice objevit, nebo někdy není stolice žádná – což může maminka považovat ještě za normální stav zvláště, když je dítě klidné. Ve skutečnosti dítě chátrá a situace může skončit tragicky.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
21.12.15 21:48

@Monyszek sama píšeš, že je macíček, tak to asi nechátrá a žádná tragedie nehrozí :)

Není třeba trochu přistydlá? jak polyká rýmu, to se hned na stolici projeví. Jinak jestli je plně kojená, tak v případě hlenovité stolice můžeš u sebe vyřadit mliko a další alergeny a postupně zjišťovat, jestli jí něco vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.12.15 21:48

Nic, opravdu nemusi i nekolik dni a meni se to…muj prcek mel obdobi nekolikrat denne, pak tak dvakrat tydne, ted jsme na cca obden…jestli jsi nervozni, popros doktorku o prevazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.12.15 21:51

Jinak ta nazelenala barva muze byt i kdyz neprebalis uplne hned, ono to po chvili muze nazelenat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
21.12.15 22:27

U kojených dětí opravdu může být v pořádku, když několik dní (i týden až 10 dní) nejde na velkou. Mě pedoatrička říkala, že pokud by nekakal 5 dnů, tak mám raději přijít. Že mu zkontroluje bříško, že to může být ok, ale pro jistotu.
Stoličku s hlenem měli kluci i při slabší rýmě. Pokud to není dlouho a moc, tak by to mělo být ok. Ale pro jistotu bych se doktorky při těch náušničkách zeptala ;-)
Jinak teda 5,25 kg ve 13 týdnech a macíček? To bych brala! Náš prcek má ve 3 měsících 7 kg :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí