Umrčené miminko

35029
21.12.15 21:33

Vydrž, všechno přejde, třeba jí to na bříšku nebaví, ale protože se umí otočit, tak se otočí a neumí zatím zpět, všechno se během pár měsíců zlepší a budeš řešit zase jiné problémy :) Dudlík neřeš, je moc malinká na odnaučování, když už si na něj zvykla.

Příspěvek upraven 21.12.15 v 21:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3662
21.12.15 21:34

Taky mrcime dost. kdyz se chvilku ignoruje tak rve..a pak hystericky zachvat :mrgreen:..jsou nam 4 mesice :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
21.12.15 21:35

Meli jsme to same. Vim, ze je to opruz. Ja jsem se v te dobe s prckem stehovala po celem byte - jednou jsme byli na puzzlikach, pak na prebalovak, pak na gauc no a nakonec v nasi velke posteli. Obmenovala jsem mu hracky (vzdycky jsem nejake na tyden schovala a pak mu je dala). V kazde mistnosti mel taky jine hracky (krome chrastitek treba kapesnicky atd.) bylo to nekonecne (4 mesice), ale preslo to kdyz zacal lezt. Od te doby si umi i krasne hrat sam a je to sikulka. Neboooj, jednou to prejde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
21.12.15 21:39

Já bych jí ještě dudel nebrala, podle mě je ještě malinká :nevim: Přijde mi, že se nudí…my máme sedmi měsíční cácorku a ta v tom věku taky dlouho nevydržela u jedné činnosti. Mě pomohlo střídat prostředí. Když se jí nelíbilo na bříšku, dala jsem ji do hrací deky, kde se zabavila na zádičkách. Když ji to přestalo bavit tam, dala jsem ji do houpátka…koukala na mě jak např. vařím, hrála si s hračkama a houpala se, já na ni mluvila, zpívala jí… to ji taky na nějakou dobu zabavilo. Pak samozřejmě procházky, nošení, hraní si společně…naše malá moc ráda objevuje nové věci, stačí jí ukazovat věci na poličkách a je spokojená :D Teď se naučila plazit, tak je nejradši na zemi a objevuje svět. :D

Příspěvek upraven 21.12.15 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
21.12.15 21:40

No…,v tomhle „věku“ může jít už o vyžadování pozornosti. Napadlo mě, jestli jí třeba nebolí bříško, jestli není nafouklá, když se jí nelíbí na bříšku. Jak reaguje, když je na bříšku v postýlce? Zuby to být mohou a i když ještě nejsou vidět, ani cítit v pusině, připravovat se už mohou.To,že by měla začínat pomalu lézt je fakt, na druhou stranu má ještě chvíli čas. Některé děti jsou línější, většinou holky.Nebo má jiný problém v tom, že neleze? Co na to pediatr? Nebo je třeba donošená?
Jinak některé děti jsou usměvavé po celou dobu dětství. Jiné pláčí, jiné mrčí…Necítím z Tvého dotazu nervozitu, myslím, že malá má klidnou maminku a to chválím. Jen jsi se svěřila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
21.12.15 21:44

@klafina123 ve 4 měsících by určitě neměla ještě lézt, už se přetáčí, to je tak akorát, pak se začne plazit (nebo také nemusí) a až pak začne pomalu pérovat na kolínkách a pak lézt, běžně kolem 10 měsíců, některé děti dřív, ale ne ve 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
21.12.15 21:46

@kungfupanda Podle mě je to taková ta klasická nespokojenost, kdy už dítě všechno kolem sebe zná, vnímá, neco chce, ale ještě se neumí pohybovat. Nuda, tak zamrci, aby máma priběhla a přemístila, zabavila, rozptýlila, nabídla změnu. Dudlik bych nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
21.12.15 22:04
@Vlkoška píše:
@kungfupanda Podle mě je to taková ta klasická nespokojenost, kdy už dítě všechno kolem sebe zná, vnímá, neco chce, ale ještě se neumí pohybovat. Nuda, tak zamrci, aby máma priběhla a přemístila, zabavila, rozptýlila, nabídla změnu. Dudlik bych nebrala.

Presne, taky se k tomu priklanim. Nase mrceni odeznelo v pul roce, jakmile se zacala plazit. Dudlem to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.12.15 22:12

Nudi se…ono na te zemi to neni nic moc, jsem to zkousela :mrgreen: Pretoc ji, prenes do jine mistnosti, dej ji nekam nahoru (postel/stul apod, samozrejme pod dozorem)…zpivej, men hracky…
@klafina123 : lezt v 5 mesicich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
21.12.15 22:47

Dudlík bych určitě nebrala, je ještě malá. Jinak bych řekla, že je to nuda, neumí se ještě zabavit sama a tak přivolává pozornost mrčení. A určitě u toho hraje roli i povaha dítěte. Starší dcera bývala taky takové „nespokojené“ miminko a bohužel to vydrželo i do dalších let - je to prostě naše „prudička“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
22.12.15 00:41

No, mě by to taky na zemi samotnou nebavilo… hýbat se ještě moc neumí a má na to čas, jenže v hlavičce už to má rozmyšleno a chtěla by… takže prozkoumá za chvilku co je okolo a jasně že volá o pozornost… nechce být sama..

její volání bych rozhodně neignorovala, to je jasný že to po chvíli přejde v pláč… ty jí zmizíš, ona chvíli zkoumá a pak volá, to je přece přirozené, miminko nechce být samo…

co ji dát do šátku, ať kouká okolo? to se jí bude myslím moc líbit, můžeš uklízet, prádlo věšet, vařit (jen pozor u plotny), všecko možné… dudel jí dej a ať se rozhlíží po světě, až usne tak ji odložíš do postýlky a je to :palec:

jestli se jí dudel líbí, neodnaučovala bych v tomhle věku… teď jí ho musíš ještě v noci zastrkovat, ale za chvíli se to naučí sama… jestli si chce dumlat, nějak nevidím nejmenší důvod jí to brát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
22.12.15 01:36

Meli sme to same.. dokud se nezacala plazit nemohla jsem se od ni hnout.. proste se nudila.. co bych v te dobe dala za to, ze kdybych ji dala dudlik, tak bych mela aspon chvilu klid :-D. A u nas nefungoval ani kocar.. Tak do pul roku ho nesnasela :-D. A to spani pul hodiny mame do ted. Male je 9 mesicu a da si dvakrat denne pul hodku vyjimecne hodku.. taky myslim, ze ji to nestaci, ale co.. uz to neresim.. a doufam, ze az bude jen jeden denni spanek tak se to prodlouzi :-D.
Ja vim.. toto obdobi je opruz, ale ono fakt nezbyva nic jinyho nez proste vydrzet.. za par mesicu bude vse jinak.. a kdyz ju bavi dudlat, tak at dudla…no a je to miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
22.12.15 07:11

Taky máme jednoho mrčouna. Na břiše chce být pořád, ale když už ho to logicky nebaví, nebo je utahaný, začne mrčet, fňukat, pištět a pak řvát (podle toho, jak rychle s ním něco udělám). Pravda, ucpání dudlem taky pomůže :lol: Holt se ještě neumí obrátit zpátky na záda, a tak „volá o pomoc“. Souhlasím s tím, že je to dost otrava, protože s postupem dne je to horší. Věřme, že je to brzo přejde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
22.12.15 07:56

Ono to je i dítětem. Syn si nikdy neuměl moc hrát a moc té fantazie na hraní nemá dodnes a to už je velký. Dcerce stačila krabice s hračkami a než ji vyházela a prozkoumala každou hračku, tak hodně času uplynulo. Stačilo hračky naházet zpátky a mohla jet nanovo ;). Dodnes si pěkně hraje, kolikrát zalehne do pelechu a hraje si ve své vlastní fantazii :mrgreen:.

Jak je na tom, když ji necháš hrát si v postýlce a nebudeš ji dávat na zem? To taky mrčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
22.12.15 08:57

@kungfupanda : ja mam neco na Facebooku, tusim se to jmenuje Playtivites nebo tak nejak…ale ono je to spis pro vetsi deti, s temi mrnaty zase toho tolik asi delat nejde :mrgreen: (ale taky se rada necham inspirovat). U nas frci svliknout (aspon nohy :mrgreen: ), to si pak vic vyhraje s nozkami (na zadech, jeste se nepretaci), ruzne kousaci veci, sustuci hracky, sledovani mamy :srdce: (fascinuje ho veseni pradla, cisteni zubu apod, nebo mu tancim a zpivam, z toho se rehni :mrgreen: ), mam i nejaky nesmysl, co dela ruzny zvuky, kdyz po tom placa, to jsem nikdy nechtela, ale na chvili ho zabavi…„cteme“ knizky (dobre jsou rymovaci), cvicime cviky od fyzioterapeuta…taky se snazim, aby travil cas na brichu i zadech kvuli rozvoji, ale menim mista, hracky, polohy (zrovna mi treba lezi pres nohy a rukama se snazi zvedat veci z podlozky) a kdyz uz to nejde, tak i ponosim nebo dam na chvili do lehatka, at ma zmenu…nebo kdyz potrebuji neco udelat.
Postylku ma uz nejakou dobu pouze na spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí